[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Am uitat sa adaug, daca nu mai adaugi corali sa-ti optimizezi scape-ul, ar trebui sa mai lucrezi la aquascape.

In primul rand, nu arata natural. Nu ai tinut cont de golden rule, nici de puncte focale, nici de creat spatii negative care sa-ti dea senzatia de profunzime.

Cred ca trebuia sa pui ciocanul pe piatra aia, bucatile sunt prea mari pentru bazinul tau.

Acum trebuie sa tii cont ca daca iti place tie, nu prea mai conteaza nimic de mai sus.
dan.pavelescu wrote:Da-ti-mi voie sa pun o intrebare stupida. Ar fi ok sa renunt la bazinul de colectare apa de osmoza si sa produc apa direct in sump?

Intrebarea e ok, doar ideea e stupida:
- daca iti crapa failsafe-ul si se produce apa peste nivelul maxim, daca ai bazin de colectare, vei avea o inundatie cu apa de osmoza
- daca nu ai bazinul, vei avea o inundatie (cu apa sarata) si un bazin socat (pestii tolereaza ok hiposalinitatea, nevertebratele si bacteriile nitrificatoare mai putin, la fel si coralii).

La un bazin fish only, fara nevertebrate, poti tine si o salinitate 1021, ca avantaj (e mai ieftin de preparat apa, sanse mai mici de ich, pestii vor avea stres pe excretie mai mic).
ocean wrote:Ce fain biotop sudamerican s-ar putea aranja in magaoaia aia si ce a iesit

Acvariul acela a vazut zile mai bune (cel putin acum sapte ani arata mai bine, vezi topicul despre magazinul din Iver).
um02122 wrote:
Liv wrote:In ultima poza se vede clar ca ledurile sint in serie legate direct la cele 2 fire. Mai e ceva cuplat la cele 2 fire in paralel cu ledurile in serie. Nu are cum sa functioneze cu un led ars.

Am aflat de curand de ce functioneaza cu un led ars: led protection device.

http://www.mouser.co.uk/new/circuit-protection/led-protectiostmicro-lbp01/n-7ksfiZ39zkfn

Deci oarecum similar cu cele de mai sus.
dan.pavelescu wrote:Andrei, in poze se vede ca pusca, in realitate lumina e misto (cel putin pentru mine si pentru nevasta-mea).
Si inca o data: n-am de gand sub nici o forma sa pun corali in acvariu.

Gorgonienii nu-s corali. Iar discosoma, GSP, zoa, xenia iti acopera piatra, si te scapa de jeg pe pietre. Altfel vei sfarsi cu un acvariu plin de Aiptasia.
Dan P wrote:4x4x2 m inghesuit?

Dap. Ca sa-ti faci o idee:

Ai grija sa nu zgarii geamurile. Foloseste doar lame, nu bureti sau alte porcarii cu magneti care pot prinde nisip sau alte chestii dure care pot zgaria sticla. Magnetii Tunze sunt perfecti.

Apoi la lumina nu-mi place ca face umbra pe mijloc.

Iar aquascape-ul e inalt, nici vorba sa migrezi mai tarziu pe corali fara sa-l refaci. Eu tot as turna in el niste bureti sI alti filter feeders. Iar niste gorgonieni se vor integra perfect si sunt low maintenance, nici Koala nu poate carcoti impotriva lor.
Mi-am completat colectia de leduri multi-cip.
Cand pun mana pe o sursa cu voltaj corespunzator, ma pun pe teste.
Am identificat si un combo reflector / light diffuser pentru mixarea corespunzatoare a luminii +/- lentila pentru concentrarea luminii.

Ma uitam si eu pe eBay si am gasit asta:
http://m.ebay.co.uk/itm/252368255879

La descriere zice ca au folosit Zener la fiecare led pentru a izola ledurile arse, permitind functionarea corecta a ledurilor nearse.

Poate sa imi explice careva cum vine asta?
dan.pavelescu wrote:Vai, dar ce ma faceam eu fara atatia domni distinsi pe langa mine

dan.pavelescu wrote:
(am lasat la pret cu mult peste limita decentei).

Deci recunosti ca esti indecent.

dan.pavelescu wrote:O femeie gonflabila ...

QED
Te complici cu profilul U, poti ajunge la situatia in care apa urca prin capilaritate printre sticla si profil, apoi coboara pe partea cealalta.
... nevasta, copii, divort, pensie alimentara...
Ce noroc ca nu am trei zile la rand in care ploua la fel. Orice variatie e bine venita.

dan.pavelescu wrote:Atunci platesti pentru una scurta, la coorva aia de langa liceul francez. Scapi ieftin

Ok, facem.
dan.pavelescu wrote:O femeie gonflabila, care sa ma scape de putzopalmare cand stau cu lunile in austria

Alea-s prea scumpe.
koala wrote:Sa-ti fie de bine, ciupercile alea arata yummy!

Cea mai scumpa masa ever (am mancat doua persoane jumatate cu £85).
Friptura aia a fost £30.
Toate ospataritele vorbeau engleza cu accent romanesc. Si bucatarul era tot roman.
La hotel stafful e ceh (adica blonde, ochi albastri, slabanoage cu bustul mare si engleza cu accent de persoana care nu prea stie engleza. Dar poti sa nu treci cu vederea?).

Am ajuns pentru prima data la plaja in Cornwall.
Am mai fost acum patru ani la Tintagel, dar nu era vreme de plaja.
Prima poza e de ieri, a doua de azi. De maine ploua.

Nu stiu de partea a doua, dar la prima parte nu merge cu t-ul pentru ca la un moment dat ti se va duce toata apa pe o singura parte. Iar sansele sunt ca partea cu canistra sa ramana fara debit. In plus, e ideal sa ai debit constant, nu variabil.

La marine ai denitrificare in substrat daca ai cel putin 10 cm de nisip fin (deep sand bed). Dar acolo daca pui o bucatica de carne, e trecuta rapid prin lantul trofic pana la azot, fosfati si oxigen. Eu nu mai scot pestii care mor din bazin, de obicei dispar in 12 ore de la deces, fara semne ale existentei lor anterioare.
Asta daca mai prind de veste ca au murit.
dan.pavelescu wrote:Il tin, ca nu cere de mancare ;)
Pentru tine e fara pret, cado'

Facem troc. Iti iau ceva de 400 ron de care ai nevoie de aici, ca sa nu mai platesti transportul.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: