| Message |
|
|
Mie mi se pare extraordinar!  Te rog sa nu-i mai gasesti atitea cusururi ca acusi il scot la licitatie! Si va fi adjudecat cit ai clipi. 
|
 |
|
|
adriancalotescu wrote:Cu aprinsul tuburilor pe rand nu cred ca se poate pentru ca le are pe amandoua pe un droser , daca am vazut eu bine , daca nu scuze....
In cazul acesta, poate sa aprinda lumina mai intii in incaperea cu acvariul si abia dupa citeva minute si neoanele.  Ideea e sa nu fie o schimbare brusca. Oricum, el stie mai bine cum e pozionat acvariul.  Nu-i ramine decit sa mai studieze. 
|
 |
|
|
Baldur wrote: Nu se uita nimene strimb la voi sau sa faca cu degetul la cap ca sinteti trilu trilu pentru ca ati luat acvariul pentru voi si nu la copil?
"Lume, lume, soro lume/ De ce esti rea de gura/ De ce ne privesti cu ura?
Vinovatii fara vina cer sa se faca ...lumina!" - Florian Pittis
Cam asa ar trebui sa le raspunzi si tu. 
|
 |
|
|
aezakmy wrote:
Am niste intrebari legate de pesti (trebuiau postate la sectiunea "Cyprinidae" dar m-am gandit sa folosesc doar un post):
1) Am observat ca atunci cand aprind neoanele se sperie si se retrag sub filtru, deabea dupa 1-2 minute isi reiau activitatea(stiu ca nu suporta lumina brusca si intensa, dar.... ?).
2) Cateodata (mai rar) se "freaca"/scarpina de cate ceva (plante, pietris) , au cumva gris??? pe corp nu prezinta nimic anormal.
3)Poate sunt paranoic , dar ii vad des pe la suprafata apei , oare este o lipsa de oxigen??
In rest sunt vioi, mananca, incerc sa ma abtin a le da prea multa mancare, ii hranesc de 3 ori pe zi, in cantitati mici.
1 Nu aprinde toate neonele odata, ca-i naucesti. E ca si cum ti-ar baga cineva o lanterna in ochi cind e intuneric.
2 Daca nu prezinta punctuletele specifice grisului, inseamna ca doar scormonesc, cerceteaza sunt curiosi si doar atit. Nu e cazul sa-ti faci probleme. Acesta e comportamentul lor - mai de porcusori.
3 Carasii sunt pesti foarte vioi. Sunt practic peste tot. Iar daca mai esti si tu in preajma acvariului, nu fac decit sa cerseasca mincare - probabil ca de aceea ii vezi pe la suprafata apei.
Totusi filtrul mi se pare cam mic pentru cita mizerie fac. Eu am avut un filtru intern Aquael Fan 2 pentru un singur caras si tot nu facea fata. De incalzitor - nu stiu cita nevoie o sa ai, mai ales ca sunt pesti de apa rece. In schimb, cu mincarea, las-o mai usor.  Si ar fi bine ca macar odata pe saptamina sa le dai mazare fiarta si decojita - ajuta la digestie.
Si nu ai nevoie de nici un geam pentru a se ascunde, ca nu sunt nici pudici, nici sfiosi.
Succes! 
|
 |
|
|
RaresLuc wrote: Chiar rasbora galaxy ai din cate vad, draguti pesti.
Mda...n-are gusturi rele Faraonul... :misto: :uhh:
|
 |
|
|
viulian wrote:Doar ca la mine vazandu-ma toti ca tratez cu seriozitate, nu le vine nici lor sa ma ia peste picior ca uite ce moft de copil de gradinita am.
Daca la tine asta ar putea fi considerat un moft, ce sa mai zicem de Takashi Amano?  Asta ar fi fost internat direct la Balaceanca. 
|
 |
|
|
Uite aici un model.  Pietrele le poti acoperi cu Java moss si gata dealul. :-)
Iar daca vrei sa scapi de melci, pune seara o frunza de salata usor oparita pe fundul acvariului si dimineata o iei cu melci cu tot. Repeta procedeul pina ii termini complet.
|
 |
|
|
Baldur wrote:Acum ma gindeam sa nu fie toata tevatura asta de la niste melci adusi de fiimiu de la un coleg de la scoala si pe care ia aruncat in acvariu cind eu nu ma uitam. Ca doar am vazut ca misca putin o pietricica si iese din nisip un melc cu cochila cum e cornetu de inghetata. Si cind am zis: ma ce e asta, el a ris si a zis ca e surpriza de la Sergiu colegul lui de banca. Sa ma supar pe el?
Lasa si melcul si copilul in pace. Melcii au si ei rolul lor intr-un acvariu. 
|
 |
|
|
Baldur wrote:Minardy multumesc ca vrei sa ma ajuti cu schema aceea dar nu am inteles ce trebuie sa dau lui Gherman Calin. Trebuie sa ma intilmesc cu el ca sa imi dea schema de la tine? Nu cred ca il cunosc.
Gherman Calin este ID-ul lui de messenger. 
|
 |
|
|
Io mor de ciuda ca la mine nu se incarca decit pe jumatate.  As comenta si eu ceva, macar ca sa ma aflu in treaba, da' nu pot.
Doar acvariul lui Intros l-am vazut, dar la el n-am ce sa zic...decit ca este enervant de frumos. 
|
 |
|
|
razvan2008 wrote: HARUKO - ai zis ca daca fac substrat doar din pietris o sa fie jale mare la curatare. De ce ? Cum m-ar ajuta substrarul (care oricum e la fund), sa curat acvariul mai usor ?
Pai toata mizeria unde crezi ca se depune? Dejectii, resturi de mincare, frunze moarte etc...Acestea toate trebuie aspirate de catre tine personal de pe substrat. Filtrul, oricit de performant ar fi, nu va face fata. Si asta mai ales ca te vei axa pe pesti.
razvan2008 wrote:PS : HARUKO, ce sport practici si de cat timp :-) ? Am practicat si eu karate cativa ani cand eram mai mic
Asta nu face obiectul forumului.
|
 |
|
|
mittzuc wrote:imi pare rau pentru. gramatica dar printre altele lucrez si cam scriu fara sa ma uit pe ecran ...  o sa fiu mai atent .
am citit cam toate anunturile pentru. incepatori si am cam prins unele idei dar nu eram lamurit cu "substratul" ... sa inteleg ca nu e musai sa am 2 tipuri de pamant, nisip sau pitris ... pentru ca plantele sa fie "vioaie" ... adik verzi si puternice (nu ofilite)
Cumpara substrat de la Dupla sau ADA sau Terralit si ai scapat de aceasta problema "spinoasa". 
|
 |
|
|
Compozitie substrat.
@ Traducere cu dedicatie pentru Faraon - "plante vioaie" sunt cele care dau din frunze si danseaza " Meneaito"cu radacinile.  Ce lacune ai.... :nunu:
|
 |
|
|
Vrei sa fi amabil si sa te exprimi mai citet si cu mai putine greseli gramaticale? Ca parca erai student...
La posturi fara cap si fara coada nu-ti va raspunde nimeni. Si e pacat. Fara suparare. 
|
 |
|
|
Lofty wrote:Cine a mai vazut romantism... cu bani. Mai bine vii cu o lupa ca sa putem (vedea, si mai apoi...) culege floricele. :zana:
...de porumb...  Las' ca stiu io la ce va gindeati...ce neseriosi...n-am mai pomenit asa ceva... 
|
 |
|
|
Porcu wrote:
Haruko wrote:Dar dupa ce am vazut acvariile lui Ginel, hotarirea mea a ramas de neclintit. :sic: :-) Si unde mai pui ca si Faraonul tot Dupla folosese. Or stii ei ceva. 
Sau asta au avut la indemina sau atita le-a permis bugetu'  .......
Nici n-am insinuat altceva... 
|
 |
|
|
Val wrote:Mai da' ce-aveti toti? Va dati bine pe langa admin?
Chiar nu puteti sa-i spuneti in fata ca e naspa?!
Macrandra aia e evident ireala, deci garantat e facuta din photoshop
Tufele de Utricularia sunt albe la suprafata... probabil urmare a utilizarii gresite a photosopului sau asa de naspa e iluminarea (probabil 765) incat aparatul foto a cedat nervos incercand sa ajusteze balansu' de alb.
Eleocharis-ul il cam bate vantu'.
Blyxa e caramizie-rosie. (sper sa nu ma gresesc planta)
HC-ul s-a intins ca nesimtitu' si arata dezgustator.
Alternanthera aia nu are ce cauta acolo, cel mai probabil e de plastic
Ca sa nu mai zic ca substratul ala e caramida pisata (cu "S" nu "sh"), ce Dupla...
@Porcu' - acum e mai bine?
Astea fiind spuse, se poate duce cu incredere la concurs.  De gatit, de frumusete  , de cules ciuperci, gaseste el.  Numai concurs sa fie. :p
|
 |
|
|
|
Gratis nu primesc. Daca e cu bani, atunci cu placere! :-) Si cu nerabdare! :-)
|
 |
|
|
Porcu wrote:
Cred ca planta a citit ce i-ai scris  , de cind am facut poza a inceput sa baga la inaintare culoarea "caramiziu".
Ete na, cine stie ce dracie i-ai injectat de s-a "caramizit" asa.  Auzi la el - plante sa citeasca...Doamne apara si fereste! Miine poimiine Red Cherry iti vor spune povesti la culcare.... 
|
 |
|
|
Porcu wrote:M-ai spart definitiv cu florile :nutz: .
Pai daca are suflet bun? Tu crezi ca asa minunatii cresc in gradina oricui?  Unii pot sa dea si cu agheasma ca tot buruieni rasar. :sic:
|
 |
|
|