[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Samy
Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy

Samy, nu ajung pentru plante 20-30 ppm de nitrati? Credeam ca e o cantitate okay.

E okay dar nu optimala. In plus ai nevoie de no3 chimic nu doar de cel organic .
Multumesc colegi!
Incerca sa cresti no3 ,Easy-Life nitro e foarte bun .
Ne dezvoltam!

image
Bayek wrote:Perlare, zero alge, meserie.

Alge sunt ,da nu se vad .
narcis wrote:Feropol 24 se dozeaza cu lumina aprinsa, cand plantele deja sunt la masa ??. In rest, ma feresc sa spun ca e cel mai bine, bazinele sunt diferite, iar dupa cum am spus mai sus, feropol 24 face parte dintr-o schema de fertilizare, asta include si aquabasis. Eu l am folosit multi ani, inca mai folosesc feropol pe partea de micro.

Scuze greseala autocorecturi . Da cand se aprinde lumina .
Acum avem pareri despre feropol 24.
Feropol 24 de la JBL
Este un supliment de fier, pe care stii cu siguranta ca lai adaugat.
Acel Fe din micro de la orice producator de fertilizanti poate exista în cantitatii mici sau mai mari,în functie de data de productie a solutiei si de ce chelanti sau folosit pentru stabilizarea lui.
Altfel,fierul este elementul care se pierde cel mai repede din solutie, oxideaza sau se leaga si nu mai poate fi asimilat de plante ca micro nutrient.
Eu zic ca nu face din nici un plan de fertilizare parte. Se poate adauga cam ori unde si peste tot unde avem plante . Plus ca se mai gasesc si alti compusi in el ce nu se gaseste peste tot.
Feropol 24 este fier cam atat.
Este cea mai buna solutie pentru asta în bazine.
Eu bag si fier de la plant serum dar si feropol 24. Fiecare are roll sau.
Deci la tine daca ai masterline, pui feropol 24 dupa indicati (daca nu ma insel o picatura inainte de a se aprinde lumina)
Masterline adauga zilnic tot inainte de a se aprinde lumina .
Si fa un test de no3 ,daca acolo ai prea putin poti lua nitro de la Easy-Life si sa adaugi separat no3 in bazin.
Problema ta cu bucephalandra las sa raspunda maestrul .
Eu ma bag din alta cauza in seama Esti sigur ca ai destui nutrienti? Ai facut test? Sti cat bagi si cat se consuma?
Putin de prin gradina:

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Bayek wrote:Prevad un olandez frumos. Imi place maxim valurirea, cum ai ajuns la ea? Parca e un parau de munte.

Na fost intentia de olandez dar sa fie bine primit . Initiatial am vrut sa pun in practica nevoia plantelor din diferite categori de crestere.
Valuirea ,sincer nici eu nu mai stiu tot . Am taiat la tevi in fiecare zi schimbat ,adaugat etc
Stanga am un spraybar atasat la pompa de substrat ce bate in sus la fel si in dreapta . Plus out de la filtru face o valuirea foarte misto .
Lucian L wrote:Frumoasa gradina. Succes cu ea!

Bun titlu "gradina" Multumesc.
alinutz80 wrote:Frumos da, bafta!

Multumesc maestre!
Multumesc, is ascutite le folosesc de 3 saptamani
Bazinul a trecut prin schimbari ,replantari adaugat plante mai multe genuri , schimbat pompe , adaugat spraybaruri la cele doua pompe ce trag apa din substrat . Acum zic ca am.ajuns unde doresc cu miscarea apei
Momentan arata asa:

image

image
Flo77
Ma bucur ca ai inteles ca acel tabel este ceva eronat ,este ceva ce am incercat sa spun si in alte jurnalele, din pacate multi citesc putini inteleg.
Eu am dat acea valoare sa deschid putin ochi la anumite persoane .
Cu siguranta scaderea ph nu se datoareaza doar co2 ,sa nu uitam ca am creat un sistem mai complex, unde am o curculatie a apei peste tot ,constanta si ce se afla in coloana de apa ajunge ?i pe fundul bazinului,in sol efectiv in fiecare colt din bazin dar si din afara lui.
Adevarul este ca nu prea pot masura cat co2 bag exact deoarece sunt prea multe ce Influenza cat ramane in apa exemplu: valuirea apei la suprafata ,debitul etc.
Stiu doar ca am ajuns la o concentratie stabila pentru plante si vietuitoare (unele) .
Aditia de co2 este controlat de controler, unde am setat ph la 6,2 .
Multumesc mult! Asteptam dezvoltarea plantelor ca doar pe aia mam axat
Dinpotriva, nam treaba cu fobia. Co2 in aditie asa mare este pentru plante.
La cat am experimentat
Uni inteleg Uni nu, e un parcurs pe care trebuie s?-l treci pentru al intelege.
La u ph de 6,7 La apa mea dropcheker este albastru
Eu nu am fost nici o data de acord cu pauza asta deoarece si plantele fac pauza de absortie .
Sati dau un exemplu ,perlarea plantelor denobicei apare pe la sfarsit de iluminare sau de la jumatatea programului. La tine probabil nu apare deloc sau apare si tine putin.
In cazul tau normal ca se incepe inainte sa se aprinda lumina prima data . Altfel plantele nu au ce absorbi cand lumina se aprinde.
Solutia de alge baga linistit si 3 ml la 10 l apa. Nu se întâmpl? nimic.
Salutare, ba da scaderea ph se datoreaza co2 injectat. Nu am numarator de bule si daca asi avea nu puteam sa citesc bulele .
Calcularea ar fi ca bag 227 ppm
Adevarul este ca melci nu au culoarea care trebuie si nici pui nu ajung la maturitate.
La fel si creveti cei albastri nu supravietuiesc multi.
Pesti inca nu am ales sa bag pana nu e dezvoltat bazinul.
Vezi ca acolo am luat si eu teapa
Nu e 1 ml la 10 litri apa ,ci de la.1 ml pe 10 litri apa. Dupa ce miam data seama am început sa pun si cate 4 ml la 10 litri apa. Desigur am avut rezultate mai rapide. La.sfarsit am facut si un tratament tot acvariu si dupa.un schimb de apa de 40 la.suta .
Prima plantarea. Acum 2 luni !
image
image

Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Go to: