[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: claudiu.marin
Forum Index » Profile for claudiu.marin » Messages posted by claudiu.marin
Vand acvariul din pozele de mai jos. Dim: 80X50X35, sticla de 6 mm. Bonus: o lampa diy cu doua becuri economice, o cantitate maricica de anubias, nisip + o pereche de Hemichromis lifalili care a depus de 5 ori. (se vinde tot ce este in poza).

Pret: 500 lei.

image
image
image
Vand acvariul din pozele de mai jos. Dim: 80X50X35, sticla de 6 mm. Bonus: o lampa diy cu doua becuri economice, o cantitate maricica de anubias, nisip + o pereche de Hemichromis lifalili care a depus de 5 ori. (se vinde tot ce este in poza).

Pret: 550 lei.

image
image
image
Acest acvariu se vinde. Daca e cineva interesat, gaseste anuntul la sectiunea "vanzari".

Pret: 550 lei.

image
image
image
Vand pui de Hemichromis Lifalili (4-6 cm). Pret: 5 lei.

Sau schimb cu plante de mijloc (Alternanthera reineckii mini, Blyxa Japonica, Pogostemon helferi, etc.)

Nu trimit in tara.

opincarul wrote:
claudiu.marin wrote: Astia fac copii ca sa traiasca din alocatie si ajutor social

Mergem sa bem alocatia pestilor sambata?

Radem, glumim, dar tin sa te anunt ca am montat sistemul co2 la acvariul mic. Las difuzorul la "inmuiat" pana maine si cam aia e.
koala wrote:Ce s-a intamplat, pana la urma, cu perechea aia?
A depus iarasi?
A tinut puii cei vechi?

Am mutat puii intr-un acvariu mai mic si cresc pe zi ce trece. Au ramas puii cei mici, de la a doua tura, in acvariul comunitar. Cred ca am nimerit eu niste Hemichromisi tigani pentru ca aseara am vazut ca au depus iar. Astia fac copii ca sa traiasca din alocatie si ajutor social.
Salutare. Zilele astea vreau sa imi cumpar un sistem Co2 si dispun cam de 700-800 de lei. Am gasit pe NV urmatorul reductor: http://www.nevertebrate.ro/Regulator-de-presiune-cu-electrovalva-HSL . Este ok?
Salvinia natans - 3-4 plante
Hygroryza aristata - 5 plante
Phyllanthus-fluitans - 15 plante

Pret 20 de lei sau schimb cu Aeschynomene fluitans (Mimoza acvatica).
Hygroryza aristata - 3-4 plante
Phyllanthus-fluitans - 10-12 plante

Pret 25 de lei sau schimb cu Aeschynomene fluitans (Mimoza acvatica).

Najas roraima (planta mare, cu mai multe ramificatii) - 15 lei

Sau tot pachetul 35 lei.
eugenstanga wrote:Buna tuturor,

Am problema cu filtrul tetratec ex1200...si anume ca prinde aer in filtru ...incat sunt nevoit cam de 2 (uneori chiar si de 3) ori pe zi sa-l agit ca sa scot aerul din el.
Prinde aer destul de repede, dupa care merge la limita...nu am observat ca el sa ajunga sa mearga in gol.
Filtrul il am cam de 1an (maxim 1an si 4luni de zile)...dar ca vechime totala cred ca are cam 2ani-2,5ani.
E plin cu 1 sertar de bio-bals+2 de siporax+1 de seachem matrix.
E pozitionat in stativ sub acvariul de 180l (am auzit ca unele filtre pur si simplu prind aer daca stau la acel nivel cu acvariul).
L-am uns cu vaselina siliconica si la garnitura mare si la cele de la hose-unit (doar cele 4 de la vedere)...inclusiv si axul rotorului (stiu ca nu are legatura cu faptul ca prinde aer, l-am uns doar pentru preveni imbatranirea mecanismului).
Filtrul nu curge absolut deloc. Nici macar o picatura .....pe nicaieri.
Am tot urmarit filtrul de 3 saptamani de cand i-am dat drumul din nou (dupa o pauza de jumatate de an), si nu trage sub nici o forma aer pe la teava de IN..Trei saptamani am stat cu ochii pe filtru si pe pipe-ul de IN...absolul nimic.
E cumva posibil sa traga aer prin alta parte? ..Cumva de exemplu pe la hose unit (pe la garniturile din interior)...si sa nu curga?
Sau e posibil sa traga aer pe la butonul de amorsare..dar fara sa scape apa pe acolo?

Multumesc anticipat pentru suport.
ps. sper ca e ok ca am postat aici problema mea cu ex1200.

Am avut aceeasi problema ca tine. L-am desfacut, am curatat furtunurile (fara perie speciala), am uns tot si tot tragea aer. Am cumparat o perie speciala de la petshop si dupa ce le-am curatat calumea nu am mai avut probleme.
Cryptocoryne cordata - o planta
Najas roraima - un fir cu mai multe ramificatii
Phyllanthus-fluitans - 3 plante

Schimb cu Aeschynomene fluitans (Mimoza acvatica), Staurogyne, Blyxa sau alte plante.
opincarul wrote:Buei carici pansat, de ce nu m-ai sunat aseara sa-mi spui.asta?? Gutute-n tag. Iti dau bazinul din birou azi, da' trebuie luat cu masina. Plm, eu am burta.

Lasa ca iti iau acvariul ala mic daca nu pleci maine la mare. Ne auzim la telefon.
koala wrote:Da, pericolul asta e destul de mare. Daca nu in prima faza, sigur peste scurt timp.

I-am bagat intr-o lada frigorifica. Am pus si un filtru intern minuscul, singurul pe care il aveam prin casa. Bag si doua beri si pot pleca la plaja.
koala wrote:Probabil ca se pregatesc de o noua depunere, asa ca puii cei vechi sunt "uitati".
Scoate-i de acolo!

Mai am doar acvariul de 54 de l in care am cativa neoni si niste creveti. I-as baga in ala dar mi-e ca raman fara creveti...
De cateva zile am observat ca perechea de Hemichromis a inceput sa isi manance puii...Au luat-o razna fiind la prima depunere sau puii trebuie separati? Acum au vreo 1.5 cm...
Hygroryza aristata - 3 plante
Phyllanthus-fluitans - 10 plante

Pret 25 de lei sau schimb cu Aeschynomene fluitans (Mimoza acvatica).
@paradoxx. Ma bucur ca iti place.

Faye wrote:Eu n-am inteles-o p-asta cu impactul acvariului, asupra sufletului acvariului, dar imi place ce vad.
Felicitari, Claudiu, asta e bazinul in care ai avut broscutele?

Multumesc. Da, asta e. Din obisnuinta, inca mai trec pe la raionul cu mancare pentru testoase. Am momente cand regret ca le-am dat, dar cea mare avea mai mult de 15 ani si acvariul devenise prea mic pentru ele, asa ca am ales sa le donez cuiva care are mai multe iazuri in curte. Plus ca becul repti glo nu se compara cu soarele. M-am tot gandit ce ciclide sa bag in bazinul asta si cum dimensiunile nu prea imi permiteau foarte multe variante, am ales o pereche de Hemichromis lifalili. Oscilam intre Hemichromis si Apistogramma. . Ma bucur ca am ales Hemichromis pentru ca sunt niste pesti extraordinari.
In urma cu ceva timp Hemichromisii mei au depus iar, cu toate ca puii sunt inca mici, dar icrele nu au rezistat mai mult de o zi. Este ceva normal sa-si manance icrele atunci cand puii rezultati din depunerea anterioara nu au ajuns la maturitate?
opincarul wrote:Gutute-n tag Directore! Ma spurci de fata cu oamenii astia ca sunt betiv. Las' ca vezi tu azi..
In alta ordine de idei, pe viu e superb bazinul. Nici nu vreau sa-mi amintesc cate discutii am avut cu capcaunul asta despre lumina, plante si altele.

Bah, daca te mai aud ca vrei neoane si fertilizanti in acvariul asta, te chis in freza

Vreau sa facem capacul ca sa nu mai stau cu lampa asta. Betiv nu esti, dar batran si puturos...ehe.

Forum Index » Profile for claudiu.marin » Messages posted by claudiu.marin
Go to: