Salutare
Am un acvariu de 54 litri de aproximativ 4 luni. In ultimul timp am probleme cu pestii pe care ii am, mor dintr-o cauza pe care eu nu o cunosc, cate unu la 2 saptamani.
Acvariu este compus din:
filtru Marina Jet-80 ( cu care a venit acvariul)
neon Philips TL-D 15W/840 ( cu care a venit acvariul) -> Lumina functioneaza de la ora 16:00 pana la ora 01:00
substrat aquabasis + pietris natural granulatie 1-3 mm
2 buturugi , cateva pietre si cateva plante - nu stiu numele plantelor
Pesti: 2 cory panda + 2 SAE + 2 moly+ 2 ancistrusi + 2 xifo( femele...nu am stiut nici eu, nici vanzatorul ca sunt ambele fete) + 2 pui de gupy si 6 pui de xifo + ceva melci
Am avut si 2 gupy mari care au murit pe rand, apoi a murit un moly negru apoi un alt moly
Temperatura apei este 25-27 grade
schimb de apa il fac saptamanal - 15-20 litri la un schimb.
Am citit ca pentru schimbul de apa ar trebui sa astept cateva ore cu apa in galeata inainte sa il fac, ca sa evit asta am cumparat o substanta de pus in apa, asa ca acum fac schimbul direct fara sa astept. Apa pe care o pun este direct de la chiuveta si nu este 100% rece. Am incercat sa evit socurile pentru pesti asa ca temperatura apei de la chiuveta este apropiata de temperatura apei din acvariu.
Daca imi puteti da un sfat, va rog, cu privire la ce fac gresit de imi mor pestisorii ?
Ceilalti pesti sunt destul de activi prin acvariu.
Acum molly este cel afectat, are coada aplecata si inoata apatic prin acvariu. Pare ca are si branhiile foarte rosii.
Atasez si cateva poze cu acvariu poate ajuta
Daca am omis ceva detalii, imi cer scuze, este primul meu post