[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Pret special, reducere daca se cumpara tot pachetul - 1800 lei (per total faceau 2100 lei)
Tot de la robinet si eu, dintotdeauna.
Mai acum vreun an am pus un filtru cu trei borcane, din care unul cu carbune bloc, ca sa fiu mai linistit.
Bine ai venit!
Greselile sunt inevitabile, toti facem greseli chiar si dupa 10-15-20 de ani de acvaristica.

Deschide un topic la sectiunea jurnale, prezinta ce doresti sa faci, ce ai facut si vedem cum te putem ajuta.
EverSad wrote:
Ala mare are peste metru.

Si ce, n-ai un ibric?
Le pui in cada si le oparesti cu apa fiarta.
Prin fierbere.

Poti sa adaugi si sare grunjoasa neiodata in apa (la prima fierbere), apoi le fierbi in apa curata.
Nu ma intreba de ce, asa am citit cand eram copil, motivele imi scapa.
Aspiri cu furtunul de pe substrat, decorurile artificiale le speli la chiuveta, geamurile le cureti cu ce ai.
N-am de unde sa stiu ce e acolo, poate fi bloom bacterian, poate fi cyanobacteria.
In ambele cazuri se aplica curatarea manuala, mentenanta si schimburile periodice de apa.

Cureti si ai rabdare. Acvaristica nu e 100 metri sprint, e maraton.
In primul rand, as aprecia sa nu existe negocieri, situatia mea financiara e cam.. hm.
Multumesc anticipat.

Se vand urmatoarele:

Lampa LED Twinstar E-Line III 450EA ajustabila 28W 45-55cm +
Controller Wi-Fi LED Twinstar cu functie Rasarit si Apus (TSC003)
Au fost folosite foarte putin, achizitionate in octombrie 2021 de la Nevertebrate
700 lei

Lampa LED Chihiros WRGB II 45 cm (45-60cm, 49W, 3600lm) +
Set deflectoare Chihiros Shade
Au fost folosite aproape un an.
800 lei

Acvariu AIO, valabil doar pentru Bucuresti / ridicare personala
L 50 cm
l 60 cm
h 50 cm
Partea tehnica din spate are aprox 15 cm
Sticla e cantuita si pare a fi de 8mm
Are o usoara zgarietura, nevizibila decat daca stii unde e.
Surplusul ala subtire de silicon e un pic franjurat de la curatarea cu magnetul, dar nu-i afecteaza cu nimic rezistenta si siguranta.
300 lei, necesita 2 insi pentru transport (nu va bazati pe mine)

Filtru extern Atman CF-1200
Fara medii, fara furtunuri, fara set in/out
300 lei

Sa las si o poza de adio:

image
Acest capitol se incheie, voi reveni cu un anunt la rubrica "Vanzari"

Normal, sunt chestii care ne simplifica viata.

Pentru ca nu prea gasesc la magazin paine fara sare, imi fac singur in casa la masina de paine.
Nu framant eu coca - o face masina.
Nu imi fac singur drojdia, folosesc drojdie la plic.

Cam asa sta situatia. Se putea si altfel, dar cu mai multa munca si mai mult timp pierdut.

In principiu se vehiculeaza peste tot idei, idei insusite, idei insuflate, presupuneri si experiente personale.
Se vorbeste intotdeauna de rau de chimicale, desi elementele chimice nu sunt nici bune, nici rele. Fiecare are un rost in natura, in viata noastra, in alimentatia oamenilor si animalelor, etc. Unele au un rost bun, necesar chiar, pentru anumite forme dar pot fi nocive pentru alte forme. Si viceversa.

Eu, care am fost corijent la chimie in fiecare trimestru - fara gres, prefer alta abordare. Daca cineva a creat un produs pentru acvariu, bizuindu-se pe formule chimice si studii, il cumpar si il folosesc conform instructiunilor.
Nu ma duc mai departe, ca viata e scurta. La fel cum nu incerc sa inteleg Vegeta pe care o pun in mancare, sau alte prafuri si solutii prezente in toate bucatariile.

Foarte bine arata, bravo!
Eu folosesc perlonul in felul urmator.

Dupa mentenanta (sifonare substrat, tuns plante, schimb de apa), cand apa se face bors cu carne, bag pentru 24 de ore un filtru extern plin cu perlon.
Dupa 24 de ore scot filtrul, il depozitez pe balcon, perlonul il spal sau il arunc, in functie de caz.

Am incercat sa folosesc in filtru pentru apa cristal clear, functioneaza dar dupa cateva zile imi da filtru sms sa ma injure.

Purigenul se poate baga si in filtru, dar trebuie saculet special. Daca ai spatiu pentru filtru cu pat fluidizat atunci e perfect, scoti maximum din purigen.
Daca te ajuta diagrama de la un 406, cred ca e asemanator cu 307

edit: m-am uitat acum, nu e nici o diferenta majora intre ele. 406 are manere la sertar, ceva plastic intarit cu fibra si picioruse de cauciuc.
Peti (aqua life) mai avea giesemann.

Cu pozele am si eu aceeasi problema ca tine. Stii cum e, poze face orice fraer, meseriasii fac fotografii
Nu stiu modelul de sump, dar daca este un compartiment foarte ingust chiar inainte de pompa de recirculare, ar putea fi un "bubble trap".
Ca sa nu ajunga bule de aer in pompa > acvariu
wow!

arata super, congrats!
Totul e sa nu obturezi teava (tevile, daca ai si pentru failsafe). Tin minte ca trebuie sa intre in apa cam 2-3 cm.
Daca pui materialele bio in saculeti, iti e usor sa ii asezi fara sa obturezi teava, iti e usor sa ii scoti pentru curatare.
Daca pui materialul bio varsat, vrac, iti va fi greu di tat.
Eu am avut sump DIY, pe #sarakie, nu Redsea

In primul compartiment, ciorap pus pe teava direct si saculeti cu material filtrant bio in toate compartimentele.
Pentru filtrare mecanica eu foloseam doar un ciorap din pasla, in rest bio cat cuprinde

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: