[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Si o poza la apelul de seara (lumina e un pic mai violet decat am prins-o in poza):

Microalge verzi (ma gandesc ca poate a venit timpul sa insamantez cu coralina):

Cateva poze cu suprafata pietrelor si a nisipului.
Se observa ca au aparut deja urme de microalge verzi pe pietre (stiam ca algele supravietuiesc pe piatra uscata daca nu le inmoi in inalbitor):

Desigur ca teste n-am apucat sa fac.
Nici pompele nu le-am schimbat.
Astept de mai bine de o saptamana dupa Dau Components sa-mi dea factura pentru heatsink. Probabil ca daca il comandam direct de la Fischer Elektronik din Germania, il aveam pana acum.

Ce am facut:
- testul mirosului - a disparut mirosul septic
- poze:

Vrei sa trimit Cupramine?
Am o sticla inceputa, dar am tratat intr-un bazin de 12L, asa ca grosul e inca acolo. Daca vrei, incerc la magazin pentru una neinceputa.
Nu am insa teste de Cu de la Seachem.
Lasa skimmerul in pace, ca e ok.

FTS = Full Tank Shot

Adica tragi draperiile, inchizi luminile in camera, dai luminile in acvariu la maxim, cureti sticla si faci o poza in care marginile sticlei sunt paralele cu marginile pozei.

Adica asa (dar cu sticla curatata):

Am acelasi acvariu, Fluval Edge 23L.
Mie mi se par ok luminile led stoc.
As da vina pe durata prea mare a iluminarii pe timpul zilei.
Lumina aceea albastra are putere prea mica si evident e deficitara in spectrul fotosintetic (in lipseste varful in deep red 660nm).
Daca reduci durata iluminarii la 8-10 ore, ar trebui sa vezi o diferenta.

In plus, detalii despre schimb de apa, fertilizari, substrat, nivelul apei/schimburi gazoase, cat/ cum hranesti ar fi folositoare. Si poze, desigur.
Merci de raspunsul amplu.

Mi-a placut aia cu Fuck That Shit.

La lumini, nu poti pur si simplu schimba controllerul?
N-am somn si m-am gandit sa rasfoiesc prin topic sa vad cum ai facut lampa pana la urma. 60 de pagini ?!?

um02122 wrote:
Legat de livestoc, vino aici sa-ti iei chirurgii. Faci un acvariu de carantina la birou, dupa sase saptamani sunt gata de bagat.

um02122 wrote:
dan.pavelescu wrote:Of.. Pai as vrea niste clownfish (ocellaris/clarkii/tomato), o Dory (hepatus), firefish, gramma loreto, un tomentosus (doar daca o sa fie cazul), un vulpinus, ceva goby, un flavescens si un chelmon.
Asta din ce am vazut pe la altii si mi-a placut, nu stiu daca se "pupa" intre ei..

Ordinea asa:
- chelmon
- firefish ( ia vreo 3-4
- watchman goby (pereche) cu Alpheus bellulus (pereche)
- tailspot blenny (un individ)
- pereche clowni (ia-ti niste percula portocalii daca gasesti)
- royal gramma (adauga 5-9 - in natura traiesc in harem)
- tomentosus (ia-i mici, adauga mai multe exemplare)
- hepatus si flavescens (cate o bucata, cat mai mici)
- vulpinus (are tepi veninosi)
- ia si un yellow wrasse

Foloseste LiveAquaria pentru compatibility charts si cerinte individuale.

Poate ca nu ti-ar strica sa mai citesti si tu din nou topicul, cred ca ai uitat multe sfaturi utile in ultimul an.

Imi place cum ti-a facut omul lipitura, poti sa-l numesti sa stie si altii?
De asemenea, sugerez sa faci un post la inceputul topicului cu un FTS la zi si lists completa de echipament si livestock. Ajuta pentru cand or sa iti selecteze adminii acvariul pentru Crème de la Crème. Si o sa fie mai usor pentru noii veniti sa se lamureasca.
Blue pare ca a inchis shopul, dupa ce a lichidat inventarul.
Sigur are gagica, nu dadea el cu flit la hobby altfel.
Oricum, gagica trece, hobbyul revine.
Te rog sa ma ierti ca nu iti spun cat de bune arata acvariul tau, dar sunt ros de invidie ca ai un acvariu mare si eu nu. Si de indignare ca il tii chel de corali.

Adevarul e ca e greu sa apreciezi din poze(le tale) cat de fain e. Acest acvariu poate fi savurat doar live sau daca rogi pe cineva care se pricepe sa te ajute cu cateva poze.
dan.pavelescu wrote:Pfffui, e naspa! Sarcophytonul ala nu se incadreza dom'le

Asa e. Cel de sus e din fragii de la cel de jos.
A inceput sa impinga in senzorul de ATO.
Nu te vad bine cu atata coralina si corali duri.

Ori incepi sa dozezi, ori te concentrezi pe corali moi.

Si unca ceva: exista arici de mare care mananca si coralina cu placere.

My 2 cents.
Uite, facem un pariu?
Iti trimit un frag prin posta normala si unul prin DHL.
Eu zic ca supravietuiesc amandoi. Te bagi?
Sefule, eu m-am oferit.
Am trei Sarcophytoni mari si in curand pot baga bisturiul in toti trei (o sa folosesc RSM130 ca frag tank).
Deal?
Cam de cand nu am mai postat, am incetat sa mai fac schimburi de apa.
Skimmerul a incetat si el sa mai mearga de vreo patru luni, dar l-am lasat, ca se sprijina o piatra pe el.
Filtrul hang-on merge la picatura (cam 2-3 la fiecare secunda) pentru ca nu am mai schimbat buretele de pe prefiltru.
Sarcophytonul pe care il am de cand era un mic frag s-a dublat, poate chiar triplat si impinge spre spatele acvariului.
In loc de GHA, piatra s-a acoperit toata cu GSP.

Oops, wrong topic.
Cam de cand n-am mai postat, am incetat sa maI fac schimburi de apa la acest acvariu. Nu sunt sigur nici ca mai merge.pompa de recirculare.

Scuzati darele de apa, mi le fac melcii cand ies seara la pascut la buza acvariului.

Mi-au venit radiatoarele. Au dimensiunile 300x120x44 mm si cantaresc toate patru doar 5Kg.

Puse cap la cap am un heatsink de 1210x120x44, suficient pentru o lampa (sau patru lampi identice) care sa acopere un acvariu cu 150 cm latime (cum ar fi Reefer 525XL, D-D Reef Pro 1500 etc.).

Fiind la oferta (una gratis la trei platite), m-au costat £89.92 (£29.98 una).
Mai sunt opt pe stock, asa ca daca sunt doritori pentru multipli de patru, lasati un mesaj (£179.84 pentru restul de opt, iese £22.48 de bucata).

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: