[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Recomandati o marca anume, sau orice divais isi face treaba?
Multumesc, inca o informatie buna

Mie mi-a fost rusine sa intreb
Da stiu. Dar sa ai in vedere
N-am nici cea mai mica idee, eu nu le-am amestecat.
Frumos, bravo!

La urmatorul bazin, poate il gandesti in asa fel incat sa ai o "camera tehnica" in spate si in care sa pui toata aparatura.
Pentru maniaci: https://www.emag.ro/termometru-digital-pentru-cada-si-dus-reer-70613/pd/DMPH2MBBM/

Sau Aliexpress, tot felul de chinezarii: https://www.aliexpress.com/af/Thermometer-adapter-with--hose-joint.html?d=y&origin=n&SearchText=Thermometer+adapter+with++hose+joint&catId=0&initiative_id=SB_20220212061858
paradoxx wrote:Ma bag si eu: temperatura apei de la robinet cum o reglezi ? Cu Delimano sau din boiler+ceva prefiltre ? Intreb, pentru ca boilerele pot avea/chiar au cupru si iti pot face probleme.

Eu am instalatie de cupru in casa. N-am vazut niciodata ca pestii sau crevetii sa aiba de suferit. Dimpotriva, la apa dulce nu am avut niciodata ich
Eram curios si te intrebam pentru ca practic filtrele vor fi inundate cu apa de la robinet, aproape ca se poate considera o spalare a filtrelor.
Cand schimbi asa multa apa, nu exista si riscul unei deciclari partiale?
Temperatura apei de schimb o potrivesti din robineti?
Asa fac si eu la cabinet, dar nu mai mult de 50% din volum si adaug o mica doza de bacterii si ceva zeama conditioner.
Si mie imi place fertilizarea AIO de la Dennerle, am folosit-o. Nu este pentru o crestere exploziva a plantelor, le da cat au nevoie sa se mentina vii si sanatoase.
Cand am trecut de la Dennerle AIO la fertilizarea micro-macro (Green Aqua) s-a simtit. Acum depinde ce-ti doresti, junglarie sau batai de cap mai putine.
Imi place ca e super curat, se vede de la 10km ca ai grija de el
Nu-mi place ca e cam saracut in plante (mie imi place boschetareala)
Dar partea cu imi place e mai mare decat cea cu nu imi place
Exact genul de explicatii pe care le pot intelege si eu
Multumesc pentru confirmare, abia astept sa experimentez si eu.
Scape n-am facut niciodata si nici n-am sa fac, pentru ca nu am ochi sau mana pentru asa ceva.
Vreau sa obtin o comparatie, intre ce am facut ani de zile cu apa de la robinet si ce s-ar obtine cu apa de osmoza.
Comparatie ce priveste cresterea plantelor, a aparitiei (sau neaparitiei) algelor si tipul lor, etc. Nu am cuvintele la mine si nu prea stiu cum sa explic tropaitul piticilor, dar cam asta e ideea.
Sunt o baba comunista (sau un copil de aproape 50 de ani) cu multiple curiozitati (asa am vrut sa vad si cum e in lumea marinelor, la fel ma mananca si de un paludarium, la fel cum am experimentat mai multe metode si tipuri de fertilizare, etc).

Raspunsul pe scurt ar fi: pitici
Stiu ca merge si cu apa de la robinet, pentru ca am crescut plante ani de zile. Dar eu sunt genul de om curios care nu se multumeste cu "merge si asa" si vreau sa incerc si "altfel".
Niste amintiri plus niste chestii vazute pe internet mi-au starnit apetitul pentru experimente. In afara de cativa lei, nu am nimic de pierdut. Acum incerc doar sa ma informez corect despre proceduri.
Shubilian, n-am mai baut nimic din aprilie 2018, vinul si berea au fost inlocuite cu suc de rodii si de portocale smilie
Acvariul (care e doar in plan) o sa aiba 200 litri.
Iar valorile, doar din memorie si aproximativ (n-am mai facut un test de multi ani)
Ph 7,2 - 7,4 in functie de perioada anului
Kh parca 4 sau 5, pe acolo pe undeva
TDS 200 ++ (cred ca pana in 250)

Acest obiect m-ar ajuta?
https://www.nevertebrate.ro/conditioner-remineralizant-aquaforest-af-remineralizer-500ml-35835

Va multumesc frumos pentru raspunsuri

Daca mai sunt si alte variante, sunt ochi si urechi.
Va salut!

Sunt intr-un iures continuu, am treaba de am ajuns sa ma injur singur, am incercat un research rapid dar nu m-am lamurit.

Va rog sa imi explicati din experienta voastra, cat mai simplu - ca la prosti, cum si cu ce recomandati remineralizarea apei de osmoza (apa obtinuta fara cartusul NPS) in vederea folosirii ei pentru un acvariu plantat si populat cu pesti (eventual ceva creveti easy) si care beneficiaza de aditie CO2 controlata.

Multumesc anticipat.

Bazinul este momentan rezervat.
Sa se dea din mana-n mana, pana-n fund la taxatoare
Da-l mai departe sa i se piarda urma, ca lui jimmy hoffa sau elodia

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: