[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122

Am curatat geamurile de alge.
Pesticii par sa aprecieze spatiul suplimentar disponibil.
Crevetele sta ascuns tot timpul iar crabii isi vad de treaba lor (pigulesc la pietre).
Nisipul s-a curatat iar pietrele arata mai bine.

Le bagi in otet alb ca sa indepartezi un strat de pe ele, apoi in inalbitor concentrat (hipoclorit de sodiu) neparfumat ca sa arzi orice tesut viu.
Apoi spalat la jet puternic cu furtunul de gradina si indepartezi cu o perie orice reziduu organic (bureti, alge, tesut uscat de coral, viermi uscati etc.)

Apoi (dupa ce se scurge apa de robinet si se usuca piatra) le bagi in apa la ciclat, ajuta sa insamantezi cu ceva bacterii.

Ideal faci toata operatiunea de curatare afara din casa, undeva la curte (te poti astepta la miros neplacut in proces, dar la sfarsit ar trebui sa nu miroase a nimic).
Sunt gustosi?
um02122 wrote:Fragii vor fi cam 2x2cm.

Te tachinam. Desigur ca iti voi da si tie unul de samanta.
Nu am uitat, doar ca am cam ignorat acvariile si ca atare nu am putut adauga stres suplimentar.
Din pacate, am pierdut Dragon's Breath din Fluval Edge cand mi-a crapat lumina (foarte sensibila). Acum am cateva capete de 2-3 cm puse la crescut. Sa speram ca se regenereaza.
A face only a mother could love.

Vad si Semileds UV cu unghi larg la 700 mA.

Cred ca stiu ce leduri ai avut tu (ledul e pus pe o placuta pentru leduri Cree XP-E si seamana cu el):

Din pacate optiunile erau:
- led semileds cu unghi mare pe placa star de 20mm de aluminiu max 700mA
- led semileds cu unghi de 55° pe placa star de 20mm de cupru max 1000mA

Am luat ledul superior, unghiul nu a fost o problema pentru mine.
Din cate stiu eu, Cree nu ofera un led UV.
Poti pune poze sa ne lamurim?
Mie mi-au livrat si sub 48 de ore.
Daca ai probleme, iti dau eu doua leduri UV 415nm (410-410nm).
Au venit LDDurile si SCWurile de luna asta.
In curand voi face planurile pentru cele patru lampi cu controller X Storm.

Azi am golit si curatat cupa skimmerului si am agitat putin suprafata nisipului.
A aparut o suprafata de microalge verzi pe geamuri.
Pestii mananca bine. Crevetele si hermitii sunt ok.

Azi am aspirat detritusul si am schimbat niste apa.
Pesticul e ok, nu pare stresat.

Nu stiam ca Cree face leduri UV.
Dupa stiintele mele, gasesti leduri violet/ultraviolet de calitate la Semileds si Epileds.
Sursa mea de Semileds este LedBloke pe eBay:
http://www.ebay.co.uk/itm/251788479065
Dupa cum vezi, sunt organizate in binuri: 380-390nm, 390-400nm, 410-420nm. Te sfatuiesc sa iei 410-420nm. Suporta 1000mA max, dar nu au protectie la inversarea polaritatii ca ledurile Cree.
Salutare!

Eu am dat de curand la apa un RSM130.
Am folosit media rack InTank cu skimmer Tunze 9002 (cupa patrata InTank).
Tot la InTank gasesti si adaptoare pentru pompele de retur.

Te sfatuiesc sa nu gauresti fundul, intrucat ii vei slabi considerabil rezistenta structurala (fundul de sticla e dublat de un fagure de plastic).

Eu in locul tau as face schimb Tunze 9004 cu 9002 si as incerca initial all-in-one, daca nu iti place, il gauresti. Daca vrei sump, foloseste mai degraba un acvariu construit pentru asa ceva, nu un AIO (vor apare sigur probleme legate de dublu overflow, in plus irosesti spatiul din spate. Poti tine RSM130 pentru carantina.

Apoi, gaurile facute in peretele spate sunt mai putin riscante. O alta varianta ar fi sa tragi tevile prin cutia unde este power management box, ca tot nu mai ai nevoie de ea si e spatiu risipit. Tot gauri laterale. Geamul ala se poate si inlocui daca nu-ti convine, ca e mic ca dimensiuni.

Ce faci cu lumina? Eu am gasit-o prea calda ca temperatura a culorii si prea fierbinte ca temperatura generata.
dan.pavelescu wrote:Eu sunt curios ce salariu ai, ca investitii faci cu galeata, nu te incurci

Glumesc..

Sefule, si la mine tot nevasta aduce bani in casa.
Daca n-as avea fata la scoala privata, probabil ca as avea bani de un Ferrari.
Asa conduc un harb. Hobbyul asta e singurul lucru pe care mi-l permit fara compromisuri.
Pesticul pare relaxat, inoata cu scop prin acvariu, dar nu l-am vazut mancand inca.

In termeni de filtrare: am pus burete pe intake la hang-on filter si o punga de Fluval BioMax. Am dozat bacterii MicrobeLift Special Blend (15 mls).
Apa are 24.5°C (folosesc lumina ca sa incalzesc apa).
Skimmerul nu scoate inca nimic din apa.
In curand voi adauga carbon activ si vreo doua bile CerMedia din cub sau din peninsula.

Am adaugat pestii ieri, n-am mai apucat sa testez.
Am pus ambii Amblyeleotris latifasciata, crevetele curatator si hermitii Paguristes cadenati (am razuit cu cutitul carapacele de dihanii indezirabile - melci spirorbis, GHA si coralina verde).

Azi s-a facut saptamana si am dozat iar MicrobeLift Special Blend (40 mls).
Pestii mananca bine, vin amandoi sa cerseasca mancare la geam.
Scuze pentru reflexiile din geam.

CreatoR wrote:
um02122 wrote:Acum cinci saptamani am vazut un Ecsenius pictus la magazin...

Avantajul tau ca astia tin pestele 5saptamani. Aici astia nu tin pestele nici macar o saptamana, pt ca il vand super repede

As zice ca meritul e al cumparatorului care nu se arunca, nu al vanzatorului. Desigur, faptul ca au in stock pesti cat sa hranesti un sat in Africa ajuta.

Dar la Windsor am vazut restrictii la cumparat pestii care nu-s aclimatizati inca doar la pestii de apa dulce.
Mi-am propus sa il carantinez pentru sase saptamani (ultima zi de carantina e 22 /12/2016).

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: