Scurt update la acest acvariu:
Livestockul a fost mutat in RSM130 si AquaNano40.
Substratul e intr-o galeata, piatra in alta galeata.
Acvariul a fost curatat, uscat, iar echipamentul asezat frumos in acvariu.
Destinatia: fie acvariu de carantina, fie la vanzare.
Acum de dimineata m-am uitat sa vad de ce sunt clownii atat de energici.
Se pare ca au un set de oua, aproape de eclozare. Au amandoi grija sa le ventileze bine.
In filmulete era doar demo.
Am si eu un program similar: culorile reci pe un canal, cele calde pe alt canal.
Si la mine albastru este predominant dimineata si seara, cu egalizarea canalelor pe la pranz. Problema mea e ca un Cree XPL Cool White are intensitate luminoasa mult prea mare fata de Cree XTE Royal Blue. In general, albele sunt mai puternice, de unde decizia ca in luminile viitoare sa am un procent de 3:1 albastre:albe (spre exemplu in Edge am pus 12 leduri, 6 Royal Blue, 2 Violet si 4 Cool White). Oricum, aceasta lumina a fost un experiment, la final a iesit mai degraba un full spectrum decat o lumina de marine. Ar merge bine la un plantat.
Am mai observat ca ledul Cree XPL Cool White are nevoie de mai putin curent ca sa inceapa sa lumineze decat Cree XTE Cool White (am din ambele in aceasta lampa). Consecinta e ca albele nu se aprind toate deodata, ci pe rand in timpul rampei ascendente.
Eu as alege Tunze, un 9001 ar fi numai bun, nici prea mare, nici prea mic, dace si skimmare de suprafata.
Apoi Tunze 9002 si 9004, sunt un pic overkill.
Hydor are un skimmer fain de interior, dar nu stiu cat de inalt ti-e acvariul.
CreatoR wrote:Sa inteleg ca peste nu prezinta simptome... deci o sa il bagi in bazinul principal fara tratament?
Daca nu sunt simptome, se face carantina pentru sase saptamani, apoi se pune pestele in display (simptomele apar dupa perioada de incubatie, adica si la 4-5 saptamani de la infectare).
Daca sunt simptome, tratezi pentru perioada recomandata, apoi carantina pentru sase saptamani.
Exceptie fac pestii la care supravietuirea in carantina este improbabil. Acolo se ia un risc calculat, cu selectarea unor exemplare in conditie buna, dintr-o sursa de incredere. Exista si pesti care nu tolereaza bine tratamentul cu cupru.
Sunt atat de multumit de lampa led bricolata, incat nu am mai aprins de multisor neoanele din capac.
Am in medie 25-26°C, pe cand cu neoane era 28-29°C cu capacul din fata deschis. Una peste alta, doresc sa comunic tuturor care spuneau ca o sa ard leduri, ca nu o sa mearga, c-o sa incinga etc etc. ca nu au avut dreptate.
Ba la lampa pentru Fluval Edge, care e mult mai mica, cu un radiator de asemenea infim, dar cu un ventilator furios de 60mm de la Akasa nu ajung nici macar la 30°C pe heatsink.