[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
la naiba, ziceam ca ma lipesc si eu de o bere sau un ci-co
qui s'aime se taquine
Lene. Plus ca mereu uit foarfeca acasa - #sarakie, am doar una
Multumesc, domnilor
Cand pui poze pe plici pentru forum, alege optiunea asta:

image
Mie nu, ca ma scoate sambata din casa
Noroc ca mai trimit pacientii poze, ca in baza mea..

image image

image image

image image

image image
Iar nu mai inteleg nimic. Ba vii sambata cu taica-tu, ba marti, ba luni. Ia si discuta cu parintii tai si spune-mi rezultatul final, ca sa stiu si eu ce fac.
O sa-ti mai aduc eu cateva pietre, nu le-am mai folosit demult si acum stau aruncate in ghiveciul cu palmier.
Le speli si tu bine cu apa si cu peria si gata. O sa ai pietre, o sa ai lemne, o sa ai plante, nu o sa mai ai nici o scuza.
Observatii:

- fa mentenanta aia o singura data pe saptamana, adica schimb 10-20% din apa (ca nu e bazinul plin), sifonat pietris, curatat geamuri.
- nu mai umbla la filtru. o data la 6 luni e suficient sa-l cureti
- nu vad bine incalzitorul ala, ai grija sa nu crape si sa patesti ceva. incalzitorul trebuie sa stea scufundat in apa, de obicei au si un semn.
- uita-te pe la altii prin jurnale si incearca sa aranjezi cumva pietrele alea. fa o formatiune care sa inspire ceva, momentan inspira un pavaj de alee.
- scoate piatra aia calcaroasa, ti s-a mai spus
- redu tetra tabimin la i tableta pe seara. pestii nu mor de foame, mai degraba mor din cauza mancarii descompuse.
- scoate lemnele de la otet si sare si pune-le in apa curata (cine te-a invatat cu otet? lemnul absoarbe..)
- roaga-l pe tatal tau sa iti amenajeze un loc unde sa poti pune acvariul si sa-l umpli atat cat trebuie.
Asa, bravo. Am sa inchid topicul asta si continua cum ti-am zis.
Mai copile, uite ce propun eu.

Pune punct aici, deschide un topic la sectiunea jurnale, prezinti intr-un singur post tot ce ai (acvariu, aparatura, etc), ne explici ce faci zilnic, ce faci saptamanal si noi iti vom spune ce gresesti si ce faci bine.
Dar incearca sa te rezumi la cat mai putine posturi, cu idei concentrate si nu dezlanate pe jdemii de pagini, ca pe facebook.
Inainte sa postezi cantareste bine cuvintele, nu te grabi, te gandesti ce ai uitat si incearca sa pui intrebarile cat mai explicit, ca sa intelegem ce vrei.

In topicul Anabantidae se discuta despre pestii din respectiva familie, nu despre problemele generale ale acvariului.
Tot raul spre bine, nisipul e foarte bun.
Sa cautati modul de preparare, ca nu se pune pur si simplu.
Asa trebuie sa reactioneze un parinte, e normal.
Ia unul din parintii cu tine, un frate mai mare, un unchi, mai pe scurt, un adult.

De altfel, asa ti-am si zis de la inceput:

dan.pavelescu wrote:
Esti departe de sectorul 4? Are cine sa te aduca sambata viitoare pe b-dul Metalurgiei? Ca bag foarfeca in acvariu si iti dau eu plante, iti mai dau si niste fertilizant si ce s-o mai gasi.
Nu le mai fierbe, daca le-ai spalat si nu au urme de detergent, poti sa le bagi
Spala-le la chiuveta si gata. Poti sa le bagi in bazin, nu afecteaza cu nimic, mirosul se duce in cateva zile.
Ok, o sa iti dau eu mesaj sambata cand ajung la cabinet.

image
Lichidele se evapora.
Pestele fie a murit si s-a descompus (mai poate fi mancat de alti pesti sau de melci) fie a sarit din acvariu si o sa-l gasesti uscat la prima curatenie.
Nu e suficient de puternica sa cauzeze probleme, plus ca ai program de iluminare scurt.
Ucide alga cu easy carbo sau apa oxigenata (daca se albeste, se duce) apoi respecta programul de mentenanta si schimburi de apa.
Teoretic, se presupune ca ai un surplus de fier. Verifica si dozajul fertilizantului.
Am inteles.

Singurele pe care le stiu, sunt pompele Eheim CompactON
https://www.nevertebrate.ro/advanced_search_result.php?keywords=Eheim+CompactON

Daca le poti folosi submers, poti sa iei iefineli din astea de care foloseau marinarii la bazinele ATO:

https://pieserulote.ro/apa_si_sanitare_61/_pompe_pentru_apa_74

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: