Ce sa zic, in ziua de azi, daca zici unei domnite ca arata cu cateva kg in minus, risti sa fii bagat in seama. Lumea e obsedata de greutate, talie, diete.
Oricum, prezentarile sunt ok, la obiect si la timpul potrivit.
Azi am curatat geamurile de alge, am completat apa evaporata (am apucat sa iau un bidon de 25L).
In plus, am apucat sa iau niste copepozi ca sa mai diversific microfauna.
Am adaugat si trei stomatella din Reef on the Edge. Vor urma Asterina, niste viermi penati si ce mai gasesc prin celelalte acvarii.
koala wrote:E normal ce se intampla, iar explicatiile "tin apa".
Cum ai ramas fara apa de osmoza? O cumperi, sau s-a stricat instalatia ta?
Am uitat sa cumpar cand m-am dus la magazin saptamana trecuta.
De cand am si RSM130, necesarul se apa de osmoza s-a dublat (in mod firesc).
Baietii aproape au terminat bucataria, iar instalatorul mi-a montat un cap in plus pentru o instalatie de revers osmoza, cu putin noroc o sa ma opresc din cumparat apa de osmoza.
Weekendul acesta vreau sa schimb RowaPhos, carbunele activ (am luat RedSea Reef Spec) si sa adaug bilele CerMedia. Voi relua dozatul de bacterii si probabil voi face teste si voi schimba pana la 25% din apa (am bagat cam patru bidoane mari de apa initial ~100L), functie de valorile NO3.
A devenit evidenta nevoia unei instalatii ATO (am una de recirculare). Probabil ca imi voi face curaj sa schimb si pompele de recirculare cu cele Eheim.
Dupa ce pun si ledurile si un Ecotech Vortech MP10 am terminat cu partea hardware.
Ziua 26.
De doua zile am ramas fara apa de osmoza, asa ca am oprit una din pompele de retur, ca sa evit evaporarea prea rapida si bulele de aer in display.
Desigur, asta a facut ca salinitatea sa creasca putin.
In plus, crevetii Alpheus nu au lasat bob pe bob de nisip, ceea ce a mai aerat putin nisipul si a mai eliberat din mizeria si praful fin care se depusese dupa ce s-a asezat initial praful din apa.
Skimmerul a reinceput sa scoata namolul, dar si alte chestii (apa skimmata e verde inchis - probabil microalge).
CreatoR wrote:Deci pana la urma folosesti si skimmer pt acvariul de carantina.
E ok sa iau un red sea max 130 sau un resun? Adik un all-in-one?
Daca e usor de dezinfectat, e mai mult decat ok.
Eu pentru asta am luat RSM130, dar momentan in lipsa de spatiu o sa il folosesc ca sa mai inchid din celelalte acvarii mici (relochez toti coralii si ce mai am care merita pastrat).
Legat de skimmer, nu strica, dar nici nu e vital. Poti tine un acvariu de carantina doar din schimburi de apa, un skimmer iti ofera mai mult timp intre schimburi.