| Message |
|
|
da 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
la capitolul scoica, itzi recomand sa citesti http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?p=4767#4767 . mai ales ultima postare... eu chiar itzi recomand sa citesti 
|
 |
|
|
Parerea mea.
parerea ta este foarte buna... mai greu e cu gasirea unui loc de depozitare pt un asa acvariu... oricum... hai sa nu discutam despre arhitectura  . deci, daca am intzeles eu bine, recomandat e sa fie invers, adiq mai multe femele la mai putzini masculi (ferice de ei, la fel shi de aia care au harem)  insa, daca e sa imi traiasca masculii, shi sa nu imi mai cumpar femele (ca deci nu vreau sa supraaglomerez...) nu e nici o problema daca sunt mai multi masculi la mai putizne femele, asa-i?
|
 |
|
|
pai asta shi vreau, sa fete  de luat altzi pesti, numai daca mor astia, si in cazul asta, numai daca sunt femele... iar daca fata, nici o problema... se gasesc sa le dau in stanga si in dreapta... asta unu la mana, doi la mana, deshi nu mi-a mai murit un peste de foarte mult timp, totushi sunt incepator... ma cam indoiesc ca o sa ajunga multzi pui la maturitate 
|
 |
|
|
da, pai, am citit articole, insa... acum nici de masculii astia nu m-as despartzi  e vro problema daca raman asa?
|
 |
|
|
:-) am revenit cu ideile mele stupide despre scoici  acum ce pot sa zic, e ca, am mai "cules" niste scoici, care sunt (la maturitate) cat palma de mari. traiesc prin mal, apa curgatoare, si... pot spune ca le-am shi mancat (chiar sunt delicioase). acum, ce vroiam sa spun e ca, in comparatzie cu cealalta specie de scoica care am adus o(shi care mai nou am vazut ca traieste in colonie, strans lipita una de cealalta, iar daca le dezlipesti, din cate am remarcat eu, exista riscul ca sa li se rupa un fel de..."picior" ... shi deci, sa moara) ei, aceasta noua specie, nu mai traieste "lipita" de alte scoici, ci simplu, in mal (mal=noroi, ca nu am caractere romanesti instalate) . am studiat comportamenul puilor, care erau cam cat unghia de mari, shi care i-am pus intr-un "acvariu" in care tzin numai plante, pe balcon, la inmultzire, shi am remarcat ca... shi astea au un fel de picior, cu care intra in nisip. toate bune shi frumoase, pana in momentul in care au intrat complet in nisip... trebuia sa ma uit atent, ca sa vad 2 tubuletze ieshide din scoica afara, shi care stateau putzin deasupra nisipului...(pai, ce rost are sa tzi in acvariu scoici, daca nu te potzi bucura de splendoarea lor?). asta unu la mana... doi la mana, o parte din scoicile care au intrat in nisip, au murit.... dupa ce mi-am dat seama? pai... cand am vazut ca nu se mai vad in nisip, dupa cateva zile, mi-am pus intrebarea, daca mor? shi,... am scormonit nisipul, shi... au murit...  pai, naspa, ca sincer, nuas vrea sa patzesc asa ceva in acvariul meu... oricum, un lucru e clar... sunt DELICIOASE !
|
 |
|
|
shi acum, proportzia asta, .... 2 femele, shi 3 masculi...=> probleme? sa mai dau din masculi? ca de luat femele, nu imi mai iau, ca nu vreau sa fie DIN NOU acvariul super plin 
|
 |
|
|
|
am renuntat la toti pestii din acvariu si am pus numai guppy si sanitari. astfel intr-o conserva de vro 25 litri stau 2 femele, 3 masculi si inca catziva pui(+inca vro 2 sanitari).
din cate vad eu, o femela este mai mare decat cealalta, si tocmai acea femela mare este cel mai mult fugarita de totzi cei 3 masculi de guppy. asa ceva este normal? adiq, femela fuge de masculi, iar masculii dupa femela? desi ei vor, ea nu prea vrea sa dea semne ca vrea... daca este normal asa ceva, at, pana cand va dura fugareala asta? at cand femela ramane gravida se termina cu fugareala? sau cum e?
poate cineva sa imi spuna cum e cu imperecherea la guppy? cat dureaza? (chiar tot timpu, cum e la mine?) daca femela nu vrea... at are loc viol, sau ce se intampla? ca e tare bizar ce vad eu... :o
10x
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
:o interesant... chiar nu stiam ca scoicile se mai shi deplaseaza... cool 
|
 |
|
|
 shi... mai am o intrebare...
Oricum, scoicile pot avea efecte benefice prin filtrarea apei, dar daca sunt prea mari dezradacineaza plantele si consuma mult oxigen.
cum e posibil ca scoicile sa dezradacineze plantele?
|
 |
|
|
|
cool. chiar nu stiam (shi nici nu ma asteptam la asa ceva).
foarte misto shi interesant.
chiar acum caut pe net
100of10x
|
 |
|
|
da, pozele sunt cu adevarat, foarte nereushite (stiu, shi... din pacate nu prea am ce face  )
am prins ideea, deci nu prea are ce cauta in acvriu scoica aia (cel putzin nu intr-unul cu pesti).
off topic (ma apuc de cultivat scoici, ca eu cand am mancat am ramas placut surprins  )
acum chiar sunt curios (shi aici e vorba de doar satisfacerea setei de cunoastere).
Aceste larve trebuie sa paraziteze un peshte timp de 5-50 zile in functie de specie
. asta inseamna ca pt reproducere sceste scoici au nevoie de peste?
Era sa uit, multe unionide se autofecundeaza. Totusi, unele unionide au si pretentzii, adica nu pot parazita decat un anumit peste
shi inca ceva:
ce efect poate avea cand se reproduce.
PS. deci am intzeles(scoica aia nuare ce cauta in acvariu), insa plzzz sunt curios.... potzi sa imi raspunzi la quote-urile de mai sus? dar daca esti de acord sa imi explici, at plzzz fao asa, ca pt cineva care nu are multe cunostinte, folosind un limbaj de cartier  shi pe mine nu ma intereseaza mult, ci numai "micile zgarieturi", baza...
10x
|
 |
|
|
|
am incercat sa itru pe vechiu forum, insa fara succes (sunt sigur ca acolo aflam raspusul la intrebarea mea).
sunt shi eu curios cum se inmultzeste Pomacea (pomacea) bridgesii. si de ce anume are nevoie.
10x
Sandu : Mutat la "Nevertebrate de apa dulce"
|
 |
|
|
offff, ideile sunt foarte impartzite...
muscalu a scris
OK, intamplator chiar imi fac doctoratul in scoici de apa dulce.
In primul rand e bine sa stii specia de scoica pe care intentionezi sa o introduci in acvariu.
Odata ce stii specia, te poti interesa daca este sau nu din Familia Unionidae. Aceste scoici la maturitate si in perioada lor de reproducere elibereaza larve in apa care paraziteaza pestii. Nu te speria, acest lucru il fac doar scoicile mature, care in cazul la Unio crassus de exemplu are cam 5 cm lungime. O scoica cat unghia nu este matura.
Alte scoci, Corbuculidaele (care sunt mici 4-10 mm) sunt foarte ornamentale, dar se inmultesc peste masura in unele ecosisteme, fapt pentru care sunt considerate "pests"
La fel si cu Dreissena.
Asa ca dupa ce stii ce scoica doresti sa bagi in acvariu, promit ca voi reveni cu amanunte.
Oricum, scoicile pot avea efecte benefice prin filtrarea apei, dar daca sunt prea mari dezradacineaza plantele si consuma mult oxigen.
Nu uita ca odata aduse din garla, potzi baga si parazitzi, boli, etc in acvariu. Tine-o in carantina vreo luna!!!!!!!!
sincer? ce vreau sa fac cu ea? vreau sa o tzin in carantina (o luna) shi pe urma sa o pun intr-o tentativa de acvariu olandez.
|
 |
|
|
pozele le-am pus pe yahoo, la adresa de email : ashavoda@yahoo.com
parola pt a accesa email-ul este : 123456789
sorry pt ca pozele nu sunt prea reushite, dar credetz-ma ca le0-am facut cat de bine am putut (am o camera nu prea de calitate : ( )
lungimea scoicii e de 4.5 cm
10x
|
 |
|
|
nu cred ca toate scoicile sunt comestibile, insa midiile sunt bestiale  au un gust criminal
am vazut niste scoici comestibile prin raurile de pe langa bacau, iar acea specie se facea mare tare, cam cat palma... asta parca nu prea seamana cu specia aia...(e tare grele cu biologiile astea... mai ales daca nici nu ai facut asa ceva vro data...)
am shi eu o intrebare... de ce la tine apare chestia cu sistemul meu de operare? cum de ai facut treaba aia?
|
 |
|
|
am adus o scoica (din intamplare) insa nu e ca cea din poza de mai sus. maine dimineatza am sa fac o poza cu ea.
acum ce pot sa zic... scoica o tzin intr-un borcan cu apa de la robinet. ea este deschisa, iar daca o ating cu ceva, at se inchide  sa intzeleg ca asta e un lucru bun, pt ca inca mai e vie  sper insa sa nu moara ca sta in apa cu clor de la chiuveta...
|
 |
|
|
in ce conditii au murit pestii
pai... cica s-au intors cu burta in sus
Detalii despre acvariu, mod de hranire, plante, filtru etc.
acvariul e de 50 litrii, cu filtru (2 bureti si aer care intra shi pe sus iese apa (cred : ) ) ), o piatra lunga pe unde ies bulele de aer, hranirea la pesti era cu purici de balta, plantele din acvariu, toate din plastic, iar pe jos, un covoras din plastic (de care se mai gaseste la intrare la magazine)
acum, deci in acvariu nu mai exista pesti. (vrea sa se duca azi sa cumpere) insa inainte de a-i pune in acvariu, ma gandeam ca e bine sa faca o dezinfectie totala (ex sa fiarba toate ornamentele din plastic, filtre, tot). insa acum, cu sticla, ce sa faca? e bine daca o spala doar sub jet de apa rece? am mai auzit variante cum ca cicaa e bine sa spele cu spirt...
|
 |
|
|
|
|