[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: raul.tatulescu
Forum Index » Profile for raul.tatulescu » Messages posted by raul.tatulescu
Cel mai important element este filtrarea, daca nu este suficienta faptul ca ai redecorat si destabilizat substratul e posibil sa afecteze si mai tare pestii. Ce filtru folosesti, ce materiale filtrante si ce volum are acvariul?
Multumesc, este o mare onoare si o surpriza sa imi fac loc intre atatea acvarii mult mai reusite decat acesta!
PS: Koala sa imi trimiti IBAN ul
Donez sau schimb cu femele 2 masculi Multifasciatus (aprox 4 cm).
Plante disponibile: rotala, valisneria, alternanthera etc. Daca primesc la schimb cativa pomaceea sau pui ancistrus e minunat, daca nu se doneaza.
Mersi! Si mie imi place ideea, probabil treptat voi face la toate trecerea spre biotop.
Raportul la aproximativ 6 luni de la startul proiectului:
image
The good:
A fost cam neglijat in ultima vreme, a ramas fara Co2 de o luna si fara fertilizare, motiv pentru care o parte dintre plante au avut de suferit. In ianuarie va primi o rearanjare si va primit CO2 si fertilizante noi.
Endlerii se inmultesc prea tare pentru spatiul alocat, toate vietuitoarele sunt fericite.
Concluzie: s-a cam pierdul pe drum conceptul, necesita mai multa atentie.
image
The bad:
Am avut o surpriza placuta dupa craciun, ambele femele au facut pui, cel putin 10 am numarat. Au cam inceput sa iasa scantei intre masculi, va trebui sa scap de 2 dintre ei. Probabil voi renunta la valisnerii pentru a avea o imagine mai apropiata de mediul natural al pestiucilor.
Concluzie: Lucrurile au mers mai bine decat ma asteptam, e fascinant sa ii urmaresc cum isi apara teritoriul si construiesc neincetat.
image
image
The ugly:
Acvariul pare sa isi revina usurel, pestii ramasi dupa intoxicatia cu sulfat de AL nu dau semne de boala. Momentan fac niste teste privind scaderea PH ului si taninii cu JBL tormec. Cand voi stabili cantitatea optima mai fac o incercare cu niste ancistrusi, sa vedem daca sigur intoxicatia a fost problema. E ceva de migalit la urmatoarea mentenanta pentru ca algele au luat avant.
Concluzia: Not great not terrible.
image
image
Am reusit sa achizitionez la mana a doua mai multe componente de la cineva, din care probabil voi putea face doua sisteme CO2. Pana ajung la asamblare si o sa am intrebari tehnice, stie cineva daca mai exista statia de incarcare CO2 din Sector 1, pod constanta? Si eventual un contact sau program? Mersi
Sa iti rezerve Koala deja numar de ordine in creme a la creme
Felicitari si pentru acvariu, pentru poze si mai ales pentru concept!
Cu siguranta problema domnului Betta nu este de la faptul ca manaca prea multi creveti. Dupa descriere probabil este dropsy, o boala intalnita la betta. Ca si tratament nu stiu ce recomandari sa iti dau, am avut in trecut niste rasbora care au facut dropsy, nu au functionat tratamentele. In ceea ce priveste crevetii nu vad nimic rau in inmultirea lor, din contra, inseamna ca acvariul este stabil si in parametrii buni. Pacat ca nu esti din Bucuresti ca te scapam eu de ei .
Salut. Ce filtru ai si ce materiale filtrante?
Severus wrote: Astept si restul de curve

Eu nu prea am inteles, voi inmultiti pestii sau sunteti pestii?
Sau ca sa inmultestii pestii trebuie sa gandesti ca un peste....
Da, daca ne trimiti cateva prin posta putem sa le vedem si mai bine
Arata foarte bine toata trei. Cubul in special e pe gustul meu.
Ok, mersi de sfat. Daca la altele merge cu gainarii la asta nu as improviza. O sa incercs a vanez o butelie dedicata cu revizie cat mai proaspata.
Revin cu rugamintea in a ma lamuri cu privire la cateva aspecte. Din ce am citit se poate folosi un estinctor tip G ca recipient pentru CO2 (e mult mai ieftin). As avea cateva intrebari de noob :Intrebarea 1 - trebuie montat un adaptor pentru a face trecerea la diametrul pentru reductor, e safe sa fac eu asta (nu am nici o idee cum arata exact piesele)? intrebarea 2 - CO2 ul care imi vine in butelie e bun pentru acvaristica sau mai contine si alte lucruri si trebuie reincarcata/curatata? Intrebarea 3 - Am inteles corect ca incarcarea pentru estinctoare G o fac doar firmele care se ocupa cu produse antifoc si o vor face doar daca are montat la loc capul de estinctor?
Arata bine, bafta! Ma rog, deja ai avut bafta, pe mine cand m-a vazut cu ultima achizitie era sa dorm cu cainii afara. Ai renuntat la perechea de betta wild?
Genial arata! Imi vine sa imi pun masca de snorkeling cand ma uit la pozele astea!
Nu, a murit si el la 2 zile dupa aparitia simptomelor. Culoare mai inchisa decat de obicei (se facuse mov), ascunderea in locuri umbrite, refuzul hranei.
La sulawesi ai depistat pana la urma ce a fost gresit? Din putinele mele cunostinte despre ei ajunsesei la parametrii apei in limitele corecte.

Forum Index » Profile for raul.tatulescu » Messages posted by raul.tatulescu
Go to: