| Message |
|
|
|
Da aia da, tot ce a fost pe piatra aia s-a dus naibii. Intresenant ca acropora a pierdut tesut foarte tarziu. A fost posibi o problema la transport ca doar coralii de piatra respectiva sunt afectati. Am cateva varfuri care sper sa reziste. Din pacate telefonul meu face poze de rahat.
|
 |
|
|
|
Cam asa arata acest leather acum ceva timp in urama si cam asa arata acum. Puteti face diferenta.
|
 |
|
|
|
Va salut,
Dupa o luna si um pic de cand i-am dat drumul, pot spune ca acum e apa cristal, vietuitoarele sunt pe drumul cel bun si sper sa fie cat mai lumga stabilitatea din bazin. Am avut o piatra unde am avut multi corali care din pacate, probabil de la transport nu se simt prea bine, unii au decedat altii si-au pierdut o parte din tesut sau l-au pirdut de tot . Pe acea piatra e si frumoasa acropora albastra ,ce-a din centrul acvariului care si-a pierdut o parte din tesut. Am mai pierdut ceva Montipora Digitata Rosie, dar interesant ca varfurile lipite pe mici pietricele au rezistat.
Intr-o zi se exfolia de parca se ducea pielea de la noi cand ne ardem la soare, ceilalti corali pari foarte ok.
O intrebare : un coral care si-a pierdut tesutul, a devenit alb mai are sanse sa-si revina? Intreb ca unele varfuri s-au uscat si chiar arata ca ceva mort ,dar altele doar s-au albit!!
|
 |
|
|
|
Felicitari, arata foarte bine!!!
|
 |
|
|
|
Salut,
Sa ma anunti cand ajunge pompa, apropo de pompa, o seara dupa ce ti-am trimis-o mi-a puscat firul de la EHEIM-ul meu, de la reactorul de rowaphos. Noroc ca era noaptea si nu eram ca mainile prin el. Asa e cand ai inca o pompa noua si o pui totusi pe cea veche. Acum cu asta le am pe toate noi.
|
 |
|
|
|
va intreb si eu, ca si colegul care e derutat, cumperi Hanna, faci teste ca la carte si in aceeasi zi ies asa de diferite valorile. Acum 3 ore mi-a iesit 12, acum mi-a iesit 5. Am spalat cu apa din acvariu reciepientul de 3-4 ori, am sters acelasi recipient sa nu fei urme de grasime pe sticluta ,am facut testul ca la carte si valorile au fost astea :
-acum 3 ore -12
-acum -5
Diferenta de testare e ca la ultimul nu am stiut chestia cu pozitionarea sticlutei in acelasi loc, am facut si eu o line cu un marker.
Eu nu fac testul cu aceeasi sticluta decat odata ,nu de trei ori.
Care din valorile aste sa le aiu in calcul ,facute in aceeasi zi ???
|
 |
|
|
|
Deci, cine e fericitul frumosului pestisor ???
|
 |
|
|
|
Din nefericire chiar EHEIM era, dar greseala ca mai aveam una noua si am zis sa-i mai dau si astea de munca.
Pompa merge perfect, doar ca s-a rupt firul si s-a scurt-circuitat!!!
Se poate inchide ca am rezolvat si problema cu transformatorul de Jecod.
|
 |
|
|
|
am gasit sursa scurtului de azi noapte, aviz amatorilor. Singura pompa pe care nu o am noua, pompa de la reactorul cu rowaphos, care am crezut ca e ok cu cablul mai rigid la baza pompei mi-a pocnit si a scurt-circuitat tot sistemul.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Cumpar un transformator de la o pompa Jecod 500, care e noua, dar din cauza modului de a o ambala, s-a rupt cablu si e chiar la intrarea in partea de plastic.
Am fost cu ea la doctor mi-a facut-o oarecum, dar dimineata tot sistemul era in scurt si cred ca numai de la acest transformator.
Asa ca trebuie sa cumpar una noua sa pot dormi linistit.
Are 24 volti si 3 amperi
|
 |
|
|
|
si eu am avut ceva probleme ,ceva derute cu Hanna, am cam stricat ceva substante aiurea, dar cred ca important e sa speli foarte bine reciupientul. Acum il curat cu apa calda de robinet, apoi putin spirt si apoi clatit cu apa din acvariu. Asa par valorile mult mai apropiate ca inainte,adica diferente foarte mari aveam si eu.
|
 |
|
|
|
Apropo, ce fenomen e asta de a-mi iesi bule de aer,cred, din putinul nisip pe care-l am. Ies mici bule la suprafata acvariului??? Ce e interesant de vazut ,e ca ies mici particule de nicip lipite de o bula de aer, sus se sparge si nisipul revine la locul lui.
|
 |
|
|
|
Dupa ce m-am luptat cateva zile cu un bloom bacterian si acvariul arata ca naiba, parca a baut lapte, azi am reusit sa -l fac vedeta pe Nemo..
|
 |
|
|
|
Frumos acvariu,
Imi place blue starul ala de pe geamul din spate cat de tare s-a intins. Am sa incerc si eu sa lipesc un mic frag sa-l intind,( am reusit sa ma obisnuiesc cu stone fix- aquaforst) desi la mine xenia a incepot sa se intinda pe geamul din spate. La cel mic am reusit sa o tin doar pe o parte a acvariului si a fost placut ochiului.
|
 |
|
|
pai daca e asa mare concurenta ma bag si eu, si tinand cont ca am doar doi clowni si un yeloo tang cred ca la mine se simte sef!!!  se pare ca dimensiunile acvariului se pot incadra ,dar posibil sa pierd la experienta...
|
 |
|
|
|
Felicitari,
Dupa discutia avuta telefonic unde mi-ai spus la cat timp schimbi tu apa in acvariu ar fi cazu sa pui niste poze si cu filtrarea. Sa vedem si noi asia mai noi prin marine cum reusesti sa schimbi apa la 6 luni...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Andi eu eram serios...dar asta merita vazut si lut in calcul. O sa-ti iau o camera video, ca asta trebuie inpuscat!!!
|
 |
|
|
|
MS baieti, am luat you tubl la control si am vazut cam care-i treaba.
O mica provocare pentru voi cei care aveti experienta in marine:
- de ce nu faceti si voi tutoriale pe you tub, explicate in romana, nu in toate limbile ca-s pe acolo. Vad tot felu de probleme cu care ne lovim care explicate in Ro, ar fi de mare ajutor celor care nu sunt inca intalniti cu toate problemele pe care voi deja le-ati intalnit si rezolvat.
Asta va spun pentru a avea fiecare acvarist cat mai putine pierderi de viatati in acvariu stiind toati cat de greu le gasim echiliblul de care au nevoie.
Sa aveti o zi faina .
|
 |
|
|