Buna ziua stimati acvaristi,
Ieri am cumparat primul acvariu si cred ca deja am facut toate greselile posibile.
Initial am avut un bol cu un caras de balta (salvat dupa ce fusese pescuit, vândut, etc.), un puisor care a supravietuit în bol mai bine de un an. Acestui caras i-a luat mama un "prieten", un beta. Bineînteles ca nu s-au înteles deloc la început, însa cu timpul au reusit sa convietuiasca, beta dormind mai tot timpul, pe când carasul era destul de activ. Pana acum, în fiecare zi, le schimbam de 2-3 ori apa din bol, în totalitate, bolul având pana în 5 litri, si le si dadeam mâncare din plin. În bol ei nu au avut filtru. Din ce am mai citit pe aici realizez ce gresita a fost abordarea.
Acuma ieri am cumparat un acvariu de 25 L, cu filtru si bec (l-am luat la mana a doua). În loc sa citesc despre cum se amenajeaza primul acvariu, am mers si am cumparat pietricele, o planta de plastic si una adevarata (Bacopa amplexicaulis), un încalzitor de acvariu pe care l-am setat la 22 de grade, si pesti. Si anume, 2 gurami albastri, un mascul si o femela, pentru ca am vrut ceva pesti care sa arate putin precum carasul nostru de balta. La acestia am luat 2 sanitari mici, la fel, o pereche, si, impulsiv, am luat si 2 scalari, la fel pereche.
Pe toti i-am pus în acvariu, dupa ce am spalat piatra de la baza (un strat foarte subtire), fara nici o pregatire, adaugând apa de la robinet peste care am pus apa pestilor din pungutele în care se aflau, cu tot cu pesti. Am mai luat acel furtun de curatare, mâncare de peste si un flacon de Neptun Parakill Turbo, la recomandarea vânzatoarei care a spus ca ajuta la omorârea bacteriilor nocive din apa si sa pun câteva picaturi.
Am facut atât de multe greseli ca mi-e sincer rusine. Din experienta Dvs. ce as putea remedia acum? Va trimit si poze cu acvariul.
Va multumesc mult pentru ajutor!