[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sebastian Costin
Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Este extrem de probabil ca pe 12 sa fiu in Cluj ... deci ... e destul de reala amenintarea
Vorba lui Ciprian (vin cu punga) )
O sa trec eu cu sapuniera sa nu te faci de rusine
Nota bene:
image

Sa nu confundam excitabilitatea pigmentilor cu varfurile de absortie maxima in procesul de fotosinteza
Nu se pune problema de radiatii uv in spectrul 410-420nm, este doar culoare violeta si atat.
Eu cred ca problema s-ar ridica de la 396nm in jos.
Ma insel?
Ar fi ideal sa gasiti si benzi in jurul a 450-455 si unele in 410-420 nm ...
Dar ce leduri sunt alea ... ca am pierdut firul??
Nu ai mai schimbat lumina? Esti pe led?
Mie imi pare varianta Curve. Ma insel?

LE: Bazinul e tare curat, felicitari!
Multumim K&K band!
Ce fain era sa fie disponibil acum ... r_o_n_i ajunge in Oradea maine ... di saptamana viitoare este bine
alexiumihai wrote:Pacat ca la Bubble magus nu gasim si info despre Air intake.
Astia de pe reefshops dau aceasta informatie, la MC-180 Air intake :900L/H, pai este cat un injector beckett.
Din imagini mi se par mai Ok cele cu pompa Jebao. Plus ca ai cum sa reglezi si pompa, si un alt atu este la 24V, un 220V in minus in acvariu (asta pt a nu dansa rock and roll , doamne fereste).
Cat despre cotatia la skimmer, eu cred ca e putin umflata la Bubble magus. Ar trebui sa spuna si ce fel de bazin (SPS, LPS, mixt), cat stoc viu, cata incarcare biologica.
Eu am avut un C3.5 care e cotat la 100L-300L, cu indulgenta eu m-as duce pana la 150L volum de apa, si cu stoc micut.

Amprenta la sol la cel cu DC (26x26cm) este mai mare decat la Curve 7 (23x20cm)
Pompa de la curve 7 este un BM SP2000 => cotata la BM C7 cu aceeasi pompa la 520l/h

nu stiu ce sa zic, cel cu DC pare mai mare si deduc ca cei 500l/h in plus ar trebui sa suga mai mult aer
Ce parere aveti?
Aici e se merge la turatie maxima DC powered
Cate un cub pe zi merge
Si eu Levi, un 200is mi-ar inchide gura iremediabil la setupul asta.
Inca ceva: Levi-i nas de aranjament. Mi-a donat un aranjament gata lipit ce o sa fie temelie de casa noua la bonsai. thanks again Levi!
P.S. pe 12 sunt la Cluj ... pun la incarcat aparatul sa facem poze la pojartierele alea speciale din Hasdeu? )))
Va ziceam ca am o preblema cu ciano pe nisip ...
Dupa vizita la Levi am primit spre testare Seachem Stability am dozat dupa indicatii ... de sambata pana azi nu s-a mai facut ciano pe nisip ... sa fi avut lipsa de bacterii?

Multumesc Levi!

Apoi, dupa vizita acasa la Satu Mare, Cristi s-a scapat de alte serii de bacterii: Microbelift Aquarium bacterial balancer si un jet de Special Blend. Astea sunt pe dreapta pana imi dau seama daca tine efectul cu Stability ... daca vad ca regreseaza dozez si bacterial balancerul de la microbefilft !
Mulumesc Cristi si spor cu Zeobac-ul
Mihai, am vazut Skimmerul Coral box - dar cica e cotat la 450-700l iar Curve 7 la 700-900l
Camere sump de la dreapta la stanga:
camera dreapta = tur
Camera mijloc = skimmer, reactoare, pompa de valuri
Camera stanga = recirculare
Camera spate ATO
Da, doua foi de 18mm.
La sump in camera din dreapta, prima sticla spre stanga, va fi ridicata (in caz ca vreti sa imi atrageti atentia )
Merci!
Am modificat sumpul si am adaugat o polita pentru pompa de dozaj:

image
Am vazut niste ciorapi sintetici lavabili.
Din cate imi dau seama cei din textil se imbacsesc si sunt mai greu de curatat.
Cu ciorapi e mult mai elegant ...cu portjartiere e mai sexy )))
Nu este problema daca este mai inalt atata vreme cat furtunul este mai sus decat nivelul apei din rezervorul de osmoza iar cantitatea de apa din furtun spre sump este mai mica decat apa din furtun de la pompa la curba (exact acelas lucru l-am reglat la cub - cand opream pompa de recirculare in facea o completare de 1l apa de osmoza).
Astfel, poate ar fi interesant sa fac bazinul cu spatele si lateralele de vreo 50cm iar fata sa fie mai jos cu 10-15 cm sa am acces la echipamente
Pana la urma cat este pretul, poate ma bag cu Gabi la 2-3 litri

Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Go to: