[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by koala
... a propos, ai gasit femela pentru masculii aia ai tai ? ...
... ia legatura cu userul soare [ a fost debanat intre timp ] ca poate mai e de actualitate anuntul sau [ schimbul de oscari -> scalari ] ... eu zic sa iei pestii aia si sa-i bagi peste ai tai [ evident ca tre' sa faci niste modificari la decorul bazinului, ca sa fie ceva nou pentru toti pestii, vechi si noi ] ... ai sansa sa se aleaga o pereche iar apoi pe ceilalti ii poti da ...
... care 'reaku pielitza ? ... ca sunt decorticati deja !! ...

... ai mei inghit cu totul bucatile de crevete, fara sa scuipe afara nimic ... este drept ca le mai iese cate ceva prin branhii, resturi mai mici care raman in urma masticatiei, da' nimic semnificativ ...

... incearca sa le tai bucatile mai mici, poate se obisnuiesc sa le haleasca fara sa stea "sa curete" ... oricum, sa stii ca altceva nu prea ai ce sa le dai iarna de mancare, eu am epuizat celelalte posibilitati si am ramas la crevetii astia ...

... ar mai fi inima de vita, taiata in bucati mici [ deci nu mixtura ! ] dar muncesti destul de mult ca sa o cureti, este dificil de taiat cand este congelata, este greu de digerat pentru ei si strica apa ...

... am incercat si bucati de peste [ merluciu, cod ] crud si nu prea au fost entuziasmati, desi au mancat de foame ... pestele are avantajul ca este usor de manuit [ se curata usor si se taie bine in cubulete ] dar, dupa cateva zile de meniu din asta, apa acvariului pute infiorator ...

... o varianta de "meniu de iarna" [ noiembrie - februarie ] ar fi :

LUNI - creveti
MARTI - peste
MIERCURI - inima de vita
JOI - pauza
VINERI - creveti
SAMBATA - peste
DUMINICA - creveti

... am incercat-o si, ce sa zic, am ramas la creveti only [ sunt mancarea care strica cel mai putin apa, usor de manuit si hranitori ] ... o singura data pe zi, dimineata, cate 2-3 creveti "de caciula" ...

... "meniul de vara" este simplu si eficient : ramele de pamant, every days, all days ...
... sper ca vorbim amandoi despre acelasi lucru ... si anume, despre crevetii congelati care se gasesc la vanzare prin raioanele specializate [ Metro, Selgros, etc, etc ] ... chestiile acelea micute, rozalii la culoare ... eu nu fierb nimic, ii iau asa cum sunt, ii dezghet si-i tai in 2-3 bucati ... pestii mei numai asta mananca pe timp de iarna [ cand nu gasesc rame ] ...
cyborg wrote:In principiu eu m-am gandit la un furtun de vreo 10-15 cm, sau teava de PVC, careia i se vor da cateva gauri, si care se va fixa la iesirea din filtru...

... foloseste o teava de PVC care sa aiba lungimea egala cu lungimea bazinului ... teava o fixezi cu ventuze chiar imediat sub nivelul apei ...
cyborg wrote:1. Se poate inchide teava/furtunul la capatul liber, astfel incat apa sa iasa doar prin gaurile facute? Sau voi creea probleme motorului pentru ca el va lucra in sarcina?...

... poti inchide linistit "capatul" tevii respective, eu asa am filtrul acasa iar pompa aia merge astfel din '97-'98 fara probleme ...
cyborg wrote:2. Cum este mai bine sa fac gaurile? Mai putine si cu un diametru mai mare, sau pot sa fac relativ mai multe, si cu diametru mai mic?...

... fa mai multe gauri mici [ diametrul sa fie ~ 5 mm ] pe toata lungimea tevii ...
cyborg wrote:3. Conteaza pozitia gaurilor pe suprafata furtunului/tevii? Se pot da oricum, sau e mai bine doar pe partea superioara/laturi, etc...

... este bine ca gaurile sa fie date liniar, pe mediana tevii, astfel incat, prin rotirea tubului, sa poti orienta "jeturile de apa" dupa dorinta ...
cyborg wrote:4. Cat de dese/rare pot fi date gaurile respective? (in principiu as vrea sa distribui presiunea in mod uniform)...

... la mine gaurile sunt date cam la 5 cm distanta, una de cealalta ... e mai bine sa fie mai multe, pentru ca le poti acoperi usor apoi, daca nu-ti convine debitul de apa "scuipat" ... acoperirea gaurilor "in plus" se poate face cu banda izolatoare sau cu bucati de furtun care se "mufeaza" pe teava de PVC ...
simplu si rapid :

*placile negre "Juwel" sau, am mai vazut in Cora, niste decoruri destul de aratoase ... dezavantajul este ca sunt destul de scumpe si nu-ti ofera mare lucru in ceea ce priveste creativitatea proprie ...

mai complicat si mancator de timp :

* decor din spuma poliuretanica [ la tub, aia folosita la etansarea "termopanelor" ] ... se poate lasa asa si se acopera cu alge in cateva luni ... se mai poate vopsi si acoperi cu rasina epoxi ... se poate "afuma" cu flacara deschisa ...

* decor din polistiren expandat sau extrudat acoperit cu ciment ... ies "decoruri de vis" dar operatia in sine este mancatoare de timp ...
... ti-am editat eu link-ul ala lung ... foarte frumosi pestii, sper ca o sa gasesti femela pentru ei ! ...

PS : vorba lu' razvan, baga si o imagine de ansamblu cu acvariul ...
... daca cei 2 pesti se inteleg, atunci poti sa ii tii impreuna, chiar daca sunt de acelasi sex ...
... imi pare rau ca nu e pereche , incearca sa iei legatura cu mosu sau cu g.g deoarece ei s-ar putea sa te poata ajuta cu o femela de astronotus adulta ...
... e greu sa gasesti oscari mari disponibili, deoarece suntem foarte putini aceia care crestem acest peste ... da' niciodata nu poti sa stii de unde sare iepurele ... in orice caz, pune un anunt in sensul acesta la sectiunea "Cumparari" ...
... omu' vrea sa sugereze ca unele magazine au dat shpaga si ca, vezi Doamne, de aia apar nominalizate ... in timp ce alte magazine, pe care le-a vizitat el, n-au dat nimic si de aia nu apar in lista ...
... cre' ca iau premiu' pentru perspicacitate, este ? ...
ddm wrote:sal koala , de ce?, crezi ca nu mas descurca cu dimensiunile astea?...?

... raspunsul e evident ... felul in care ai abordat problema ma face sa cred ca nu ai experienta necesara construirii unui bazin ... nu e nimic rau aici, nimeni nu se naste invatat si nu e o mare filosofie, insa e pacat sa te apuci de o treaba si sa n-o faci bine ...
... 200 si ceva de litri de apa, imprastiati prin toata casa, nu sunt un lucru pe care sa-l tratezi cu nonsalanta, de aia, eu personal, te-as sfatui prieteneste sa ceri ajutorul cuiva care chiar se pricepe ...
... foloseste geam de grosimea 10 mm !!! ... si ranforsarile aferente ... cine iti costruieste bazinul ar trebui sa stie ce si cum, sper ca nu te apuci singur de treaba asta ...

... pentru detalii despre CO2 vezi sectiunea Atelier ( DIY ) & Hardware, acolo sunt mai multe topicuri pe tema asta ... daca ai nelamuriri concrete, intreaba si sigur se va gasi cineva care sa stie raspunsul la intrebarea ta ...

PS : ... bine ai venit pe forum !
shyck wrote:evident, deci ce pot alege din natura?

... prietene, du-te "pe rau in jos" si cauta un lemn care sa-ti "convina" ca forma si marime ... ia-l acasa, curata-l bine de coaja si de eventualele parti putrezite ... opareste-l cu ceva "saramura" [ apa fiarta + sare din belsug ] si apoi lasa-l scufundat cateva luni [ 2-3 luni ] ... cam asta e ! ...

... unele esente putrezesc mai repede, altele mai incet ... dar in principiu, daca este tratat corespunzator, orice lemn poate fi introdus in acvariu ...
... dupa cum s-a zisara deja, "dovleceii" aceia este schelete dddaaa arici dddaaa mare ... si intr-adevar, tre' scosi din bazin ...
@Titronix :

... si mie imi place decorul ala ... si pun pariu ca, dupa cateva luni de iluminare "corespunzatoare", are sa se acopere de alge de vei putea jura ca e bucatica rupta din natura ...
... ca simpla observatie personala, mi se pare ca ultimul strat de ciment ai fi putut sa-l mixezi cu ceva nisip, pentru ca decorul sa fie mai rugos ... dar nu conteaza prea mult deoarece oricum se va "inverzi" repede ...

... una peste alta, a iesit foarte misto, bravo ! ... acum trebuie sa ai rabdare si sa faci schimburi dese de apa, ca sa "se spele" cimentul ca lumea ...
... te-as ruga sa explici ce / cum si cat, deoarece poate mai sunt si alti amatori ...

PS : ... in schimb, scheletele acelea de arici de mare n-au ce cauta acolo, deoarece sunt din alt film ... asa ca scoate-le urgent !
... acu' am venit si io de-acas' ... stateam duminica la terasa si nu prea intelegeam de unde 'reaku stie lumea ce si cum despre bazinu' tau ...
... plecat fiind pe ale osmanlailor meleaguri, nu am apucat sa vad acest topic ... da-mi voie sa fiu oleaca carcotas si sa-ti spun ca mie imi placea mai mult varianta "cu plete" a bazinului ... oricum, jos palaria, frumos acvariu ! ...
octavian wrote:... si nici nu prea vad cum s-ar putea face un capac pentru un neon mai amre decat gura acvariului...

... poate merge neonul "pus" in diagonala ? ...
... vazand ca esti constantean, eu ti-as sugera sa incerci niste cichlidae africane :

- ai apa de la robinet tomna' buna de asa ceva, dura si cu caracter bazic
- pietroaie calcaroase, frumos gaurite si aspectuoase, gasesti din belsug la tine acolo
- nisip de plaja, la fel, usor de carat / procurat

Citeste topicurile de pe forum ca sunt destule informatii despre "africani" ... pentru inceput uite AICI si AICI ...
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index