[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viulian
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by viulian
@koala, ce parere ai de aspectul urmator ?

a) dai Oscarii.
b) gasesti un prieten cu garaj, pui acvariul asta acolo in pastrare cu tot cu standul nemodificabil.
c) dai comanda de un alt suport gen malawi_crys + alt acvariu + sump.

Si incepi cu un peste si cu ceva roca, si daca ai chef de specialitati, in timp o sa ai unde sa-ti pui reactoare si minuni.
Si daca te saturi de marin, il vinzi. Daca nu te saturi, vinzi direct din garaj.

Lasi un pic de la tine, dar nu faci compromisuri.

E greu sa obtii o confirmare ca merge cu apa de la chiuveta - chiar Mosu zicea ca a incercat sa tina un reef cu apa de chiuveta in Bucuresti dar a abandonat ideea dupa o vreme. Poate vorbesti cu el ce a aflat si ce nu i-a convenit.
Statistic sunt mai putine probleme cu apa de RO si cum toti stim ce greu e sa ai echilibrul (si cat de costisitor) toti or sa zica sa nu iesi din 'turma' ca e mai sigur acolo si si eu sunt tentat sa te tin tot in turma RO fiindca da, cu RO si medii absorbante, vad ca nu am probleme. Deci ce pot sa zic, mie mi-ar fi frica acum sa trec iar la apa de robinet, cat timp vad ca merge asa. Mi-e teama sa astept iar 3 luni sa se curete acvariul in caz ca s-ar intampla asa.
Wow

Daca bui bec, e super tare, eu nu o sa-i fac iluminare dar sa pui te rog si poze cu pasii intermediari sa vedem ce inseamna de fapt. Deci si la tine aceiasi problema cum sa umbli in bec - eu ma chinui cu o pensa improvizata din cupru cu care pot sa misc pe acolo dar nu pot sa scot, asa ca aduc usor in centru melcu, sau ce vreau sa scot, si cu pensa mare apuc si scot afara.

Am fost in targul de vechituri sa gasesc un suport interesant ceva, dar nimic deocamdata ...

SI mi se pare ca sunt multi fertilizanti de fapt la mine plantele isi cam pierd verdele, si eu tot cu picatura am pus. Cred ca trebuie mai putin, n-am mai fertilizat acum.

Astept sa vad si lumina!
Nici eu n-as fi pus asa multi (dar am pus ) pentru ca fraatilor, fac o mizerie ... or curata ei apa, dar in 2 zile dupa ce fac curat in acvariu si aspir tot, numa 'c....tei' de melci gasesc peste tot. De neoprit ...

Arata bine
Nu se poaaate

Arata foarte tare man Manado ? Ia zi, cum ai pozitionat pietricelele ?

La mine o duce rau deocamdata am scapat prea mult Easy Carbo si chiar daca speram sa fie ok, totusi vreo 2 melci n-au rezistat. S-au strans, asa ca i-am pus inapoi in acvariu. Am facut schimburi masive de apa si sper sa stabilizez acvariu. Si am facut rost si de un bec mai mare de vreo 140ml cred. Am loc sa ma intind acolo.

Cat ti-a luat, de curiozitate ?
Daca vrei sa iti impuiezi pestii (dar vad ca ai dat multa atentie la substrat / plante / wanna-be iwagumi samd - cam am dubii) atunci va trebui sa ai hrana vie samd - caci puii au cerintele lor, unii nu prea circula si trebuie sa pui multa mancare ca sa aibe statistic sanse sa o gaseasca, trebuie sa faci curat des ca atata mancare nemancata sa nu devina o problema, samd.

A, ca putinii pesti pe care o sa-i ai, o sa primeasca odata pe saptamana hrana vie dezghetata pe post de rasfat, da... Ocean Nutrition face cubulete inghetate, le tii la congelator si dezgheti cate unul cand vrei. Cand ai un drum in alt oras, intereseaza-te de magazine de acvaristica si da o fuga, e posibil sa gasesti - aduci si te tine luni bune.

Incerc sa reproduc niste Dario Dario si astia sunt renumiti ca nu mananca hrana uscata - si nu doar asta, dar mai mananca si incet, adica nu se grabesc sa se indoape cum fac alti pesti - asa ca trebuie sa pun multa ca sa o gaseasca pe unde umbla ei, si sa curat si des (am si filtrare exagerata just in case). Insa sunt o specie aparte. Dar e o specie rara si mi-am casunat sa-i reproduc, asa ca ma chinui. Zic asta ca sa incerc sa explic ca totusi e ok si fara hrana vie ... la o adica iti poti face tu din inima de vita bucatele mici, samd - cam cum am citit ca dau oamenii la discusi http://www.freewebs.com/diskusfun/mixturapentrudiscus.htm

Arata foarte bine pentru inceput

a) pata alba nu trebuie interpretata caci se intampla de fiecare data cand sta in apa. Un ancistrus va rezolva problema.
b) filtrele interne dpmdv sunt o pacoste. La un acvariu asa mare te sfatuiesc sa renunti la filtrarea interna si sa treci pe un filtru extern.
Pentru ca internele au 2 mari probleme: a) se infunda imediat in perioada ciclarii caci e foarte multa mizerie care se aduna atunci, suspensii samd.... si b) mereu cand vrei sa cureti, o parte din mizerie se intoarce inapoi in apa.

Asa ca primul lucru care l-as face in locul tau: cautat cum sa dezlipesti filtrul de acolo si sa treci la ceva extern.
Nu ai zis nimic despre lumina. Ce putere sare si ce fel este ? De ce zic, acvariile de obicei vin cu lumina de 2 ori mai slaba decat ai nevoie ca sa cresti ceva frumos.

Instalatia de CO2 e necesara, la acvariu asa mare bomba de CO2 nu face fata. Va trebui si un CO2 permanent indicator.

Despre problema cu pompa - nu stiu caci nu am acvarii in felul asta. Nu inteleg cum zici ca merge - poate doar invarte apa in loc daca e puternica ?
La o adica trebuie sa faci un 'debug' intr-o galeata ceva pana te prinzi.
Bine ai venit!

Hrana vie nu gasesti decat inghetata (adica asa e cam peste tot) si daca vrei cu adevarat vie, trebuie sa-ti faci singur - insa ... nu prea e wife friendly :d sa tii lighioane taratoare in frigider / baie.
Oricum, solutii sunt.
Nu stiu cum de am ratat topicul pana acum dar e super fain.
Mi-ar place daca ai reveni la 2 plante covor, cred ca ar da cu adevarat un sentiment de jungla privind. Asa am sentimentul (din poze, nu stiu cu ce obiectiv sunt facute) ca e prea brusca trecerea de la gazonul mic la plantele mari din spate.

Felicitari si pentru achizitie controller!
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index