... acu' vreo 4-5 ani am crescut o serie de carasi [ ~ 100 bucati ] intr-un bazin de 4 x 3 x 0.8 m ... era o fosta piscina de copii, acum dezafectata si transformata in bazin de decor [ avea o pompa arteziana, un trunchi de copac uscat si cateva pietroaie imense ] ... avea scurgere prin preaplin si saptamanal bagam furtunul si lasam apa sa se "improspateze" timp de o zi intreaga ...
... fiind expusa din plin razelor solare, apa s-a inverzit din primele saptamani insa carasii n-au avut de suferit, ba dimpotriva, pareau foarte incantati de faptul ca puteau sa se ascunda

...
... pestii au fost introdusi in bazin in primavara [ cred ca era prin aprilie, mai ] ... au crescut "ca din apa", asa ca toamna am recuperat circa 75 de bucati, "grase" si "dolofane"

... restul au fost vanati de pisicile "snagovene" si probabil de ceva pasari rapitoare ... supravietuitorii "etalau" niste culori in care rosul puternic era dominant iar ca dimensiune, erau de circa 2,5 ori mai mari ca fratii lor [ vorbesc de aceeasi ponta, pesti ramasi la crescator acasa - in bazinele sale ] ...
... hrana lor a constat din rame de pamant, tubifex, libelule [ chironomus ], granule [ pentru carasi si crapi koi ] si daphnii vii ... in plus, caraseii haleau cu mare placere algele ce acopereau din belsug interiorul bazinului ...
... in octombrie am scos pestii deoarece stiam din experienta anilor trecuti ca apa din piscina respectiva ingheta pana "la fund" pe timp de iarna ...
PS : ... pestii respectivi erau ai lui Radu Anton, acvaristii vechi stiu despre cine e vorba ...