[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by koala
... nu cred ca i-a vanat carasu' ala ... pur si simplu pestii aia au murit [ din cauze pe care doar viitorimea le va deslusi poate, intrucat nu esti deloc darnic in a ne da ceva amanunte ] iar carasul doar le-a inghitit hoiturile ... toti pestii trag la mortaciuni, nu e ceva specific unei anumite rase ... daca ai si melci prin bazin, atunci sa fii sigur ca n-au lipsit de la festin ...
Patriche Horatiu wrote:salut.am o intrebare:daca nu am lumina artificiala la acvariu influentez in rau viata pestilor?

... daca bazinul este amplasat intr-o camera care beneficiaza oricum si de lumina naturala [ adica nu in beci, sau in fro' camara / debara ] atunci pestii nu vor avea de suferit ...
... exista totusi cateva aspecte care merita luate in calcul :
- plantele naturale nu vor fi incantate deloc, da' deloc ...
- latura estetica va avea de suferit [ bazinele isi etaleaza frumusetea mai ales noaptea, la lumina artificiala ] ...

... concluzia este aceea ca un bazin fara iluminare artificiala isi pierde tot farmecul ...
... daca se plimba impreuna, sa stii ca sunt destul de mari sansele sa fie o pereche ... baga-le rame si creveti ! ... oricum, cu o zi inainte de a depune icrele, femela "scoate" papila genitala "pe interval" ... n-ai cum sa nu observi treaba asta deoarece tubul respectiv este mare si extrem de vizibil ...
... acu' vreo 4-5 ani am crescut o serie de carasi [ ~ 100 bucati ] intr-un bazin de 4 x 3 x 0.8 m ... era o fosta piscina de copii, acum dezafectata si transformata in bazin de decor [ avea o pompa arteziana, un trunchi de copac uscat si cateva pietroaie imense ] ... avea scurgere prin preaplin si saptamanal bagam furtunul si lasam apa sa se "improspateze" timp de o zi intreaga ...
... fiind expusa din plin razelor solare, apa s-a inverzit din primele saptamani insa carasii n-au avut de suferit, ba dimpotriva, pareau foarte incantati de faptul ca puteau sa se ascunda ...
... pestii au fost introdusi in bazin in primavara [ cred ca era prin aprilie, mai ] ... au crescut "ca din apa", asa ca toamna am recuperat circa 75 de bucati, "grase" si "dolofane" ... restul au fost vanati de pisicile "snagovene" si probabil de ceva pasari rapitoare ... supravietuitorii "etalau" niste culori in care rosul puternic era dominant iar ca dimensiune, erau de circa 2,5 ori mai mari ca fratii lor [ vorbesc de aceeasi ponta, pesti ramasi la crescator acasa - in bazinele sale ] ...
... hrana lor a constat din rame de pamant, tubifex, libelule [ chironomus ], granule [ pentru carasi si crapi koi ] si daphnii vii ... in plus, caraseii haleau cu mare placere algele ce acopereau din belsug interiorul bazinului ...
... in octombrie am scos pestii deoarece stiam din experienta anilor trecuti ca apa din piscina respectiva ingheta pana "la fund" pe timp de iarna ...

PS : ... pestii respectivi erau ai lui Radu Anton, acvaristii vechi stiu despre cine e vorba ...
ioi wrote:exceptand scalarii, n-ar fi cam multzi pesti care stau de obicei pe fundul acvariului? nu-mi dau seama cum ar arata... mai ales daca o sa pun si glosso pe jos...

... la volumul acela de apa, mie nu mi se par deloc multi ... in fine, pune doar 3-4 cory si, daca ajungi la concluzia ca-s putini, mai poti adauga pe urma ... ancistrusii nu se pun la socoteala ...
... acvariul ala arata promitator ... uite cum vad eu lucrurile :

* 2-3 perechi de nigrofasciatum albino iti pot oferi eu ... insa nu cred ca o sa-ti lase plantele in pace ... deci, daca vrei bazin plantat, renunta la ideea cu cichlidaele americane ! [ nici cu meeki nu mi-e rusine, la fel se comporta in perioada de reproducere ] ...
* pentru discusi ar trebui sa cam incalzesti apa [ minim 28 grade Celsius ] si nu toate plantele or sa fie incantate ... basca, discusii sunt pesti indeobste timizi si sfiosi -> or sa stea mai mult ascunsi in desis ...

Concluzie ?
... eu as pune acolo 2 perechi de scalari + 6-7 corydoras + 3-4 ancistrus ...
... din pacate iarna nu prea poti sa le diversifici hrana foarte mult ... si eu le dau alor mei granule [ tot din acelea pentru crapii koi ] atunci cand nu am altceva la indemana ... mananca, dar fara mare tragere de inima ... acum pestii mei mananca creveti congelati [ luati din supermarket ] ...
... bataile alea prefigureaza viitoarele ierarhii in cadrul grupului, cat de mari sunt pestii acum ? ...
... hehe, la cat mai multi ani ! ...
... asa cum zice prietenul nostru, nu e bai ... lasa-l ca-i trece in cateva saptamani ... baga multi melci ! ...
... mai putini pesti ... hraniti mai cu masura ... sifonarea substratului ...
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index