| Message |
|
|
A cumparat cineva de la http://www.tropheus.ro
Am dat peste el cautand o pompa.
|
 |
|
|
|
Nu, am o sursa tot de 700mA. Nu am pus dimmer.
Nu am vrut sa le fortez, le scade mult speranta de viata si cred ca prajeau screen-ul.
Te salut,
Gabi.
|
 |
|
|
|
Am avut si eu doua astfel de filtre,cum am rezolvat anumite probleme:
- etragere capac: inchizi toti robinetii mai putin cel de retur, si sufli prin el (sau cu o pompa introduci aer); capacul iese singur (nu stiu daca deja a spus cineva).
- zgomot: incearca sa scoti pompa afara;o pui in acvariu si incerci sa obturezi putin cate putin locul pe unde trage apa; daca apare zgomot atunci pompa are ceva (de obicei mai sunt anumite saibi care se pierd sau se pun in alta ordine, a aparut joc in lagare, etc...); zgomotul este dat de faptul ca rotorul este aruncat putin in afara campului statorului;poti sa incerci sa pui o saiba astfel incat sa reduci din joc; mai sunt si pompe care fac zgomot din fabrica daca flow-ul de intrare este obstuctionat peste o anumita valoare; eu am utilizat pompe eheim compact 1002, nu fac zgomot.
- asigurare capac: din bride de plastic (cred ca 3-4 ajung) faci un colier pe teava, imediat sub gulerul garniturii; de acest colier prinzi cate doua bride, diametral opuse si conectate la jumatate; cand umblii la capac tai o brida decat.
Eu ungeam cu glicerina garnitura capacului la fiecare curatare.
Multa bafta.
|
 |
|
|
Aici este unul din locurile unde am gasit faza cu LED-ul albastru:
post 7:
http://algaescrubber.net/forums/showthread.php?2887-DIY-Led-ATS
|
 |
|
|
Cam asa arata acum.
Cred ca LED-ul albastru este de vina, in centru nu vrea sa creasca asa de repede.
Mai astept cateva saptamani. Acum trei zile screen-ul era aproape alb.
|
 |
|
|
|
Cred ca tot trebuie desfacuta, oricum aceasta operatie trebuie facuta mai devreme sau mai tarziu.
La toate pompele de acvariu accesul este foarte usor la rotor pentru curatare.
Eu am vazut o pompa bosh desfacuta, avea rotorul metalic, cred ca este o diferenta mare intre un ax de inox si un rotor de fonta ce sta permanent in acvariu.
Oricum daca ceva nu merge in acvariu o sa ai suspiciuni ca poate ceva nu este ok cu pompa, asa macar sti de la inceput ca este plastic/inox sau alte materiala safe.
|
 |
|
|
|
Incearca sa o desfaci sau sa verifici la cineva de specialitate daca are/ce componente metalice in contact cu apa. Sa nu reactioneze in caz ca ai CO2 sau alte elemente in apa.
|
 |
|
|
|
ok, testele o sa le iau peste o saptamana, si skimmer-ul la fel.
Pana atunci mai schimb 15% din apa, s-au acumulat ceva resturi in sump.
Multumesc frumos,
Gabi.
|
 |
|
|
|
Am zis ca in stanga sa inoate pestii, dar vad ca si-au ales dreapa. O sa-l intorc pe dos!
Mai am piatra in sump, astept sa vad pe unde pun coralii.
|
 |
|
|
Inainte
Acum

|
 |
|
|
|
E caine rosu!
Cum sting lumina in camera cum iese!
Pare in ordine pana acum.
Ce sa spun, va multumesc, mi-am vazut visul cu ochii: 2 nemo!!
Maine o sa pun o poza cu plantatul ce a fost si marinul actual, sa vedem transformarea.
O seara buna,
Gabi.
|
 |
|
|
|
Stiu Mihai, "spalat" era mai metaforic! Fiind viu trebuie folosit cuvantul "curatat".
Pe mine m-a costat cam 600 RON.
|
 |
|
|
|
Eu cred ca un astfel de sistem trebuie tratat ca atare: este viu, nu trebuie "spalat" ca pe skimmer, trebuie hranit corespunzator.
Asa este, doar prin experimente putem afla astfel de secrete.
Bravo Mihai.
|
 |
|
|
|
Am luat 2 nemo si un crevete cleaner shrimp.
Crevetele a facut o tura de acvariu apoi s-a ascuns.
Asa sunt de fel?
Pestii nu stau deloc, se plimba prin fata geamului.
Le-am dat putina mancare si au alergat dupa ea.
Nu sunt deloc interesati de restul acvariului, este normal?
Multumesc,
Gabi.
O sa fac maine un filmulet, acum le-am stins lumina.
|
 |
|
|
|
Arata bine dupa 4 zile, la mine inca este alb, dar se vad ceva urme verzi.
Pana sa pun led-urile aveam doua becuri economice de 11w 2700K, si dupa 5-6 zile doar pe margine arata asa, in centru alb imaculat. Mai astept, astazi acvariul are trei proprietari, asa ca poate apar si nutrientii.
|
 |
|
|
|
Parca apare ceva ceva, astepat sa iau teste sa vad macar daca au de mancare!
Va salut,
Gabi.
|
 |
|
|
|
Eu sunt acasa, gata de pahare.
Domnu' koala, cu placere, trebuie sa mai retraiesti putin acele vremuri!
|
 |
|
|
|
Frumos, asa da lumina, spor in continuare!
La 700mA traiesc si LED-urile mai mult.
Undeva scria ca trebuie sa punem un dispersor de lumina la LED-ul albastru, deoarece la aceeasi intensitate cu led-urile rosii cele albastre sunt de doua ori mai intense.
La mine parca se vede ceva verde pe screen, stau cu ochii pe el.
Succes,
Gabi.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Doar ce mi s-a ciclat acvariul asa ca am si eu nevoie, dar nu stiu ce. Pana ma documentez ce si cati imi trebuie poate pierd trenul, asa ca ajutati-ma un pic pentru un display de 200l.
Multumesc frumos,
Gabi.
|
 |
|
|