Da, am eu asa ceva si reduce jetul de curent, imprastie apa mult mai lin.
Vezi ca se potriveste pe sistemul de tevi Aquario Neo Flow, nu stiu daca si pe alte modele de tevi.
Palnia are posibilitatea de a i se monta pe centru si un smecherez, ca sa reduca si mai mult flow-ul. Eu o folosesc fara, ca reduce destul de mult (am un cub cu latura de 30, deci e vizibila reducerea)
In continuare folosesti apa dedurizata prin sare? Daca da, aceasta contine o cantitate foarte mare de sodiu, iar rinichii pestilor nu au capacitatea de a elimina cantitati mari de sodiu, ceea ce duce inevitabil la moartea lor.
Daca acvariul nu e foarte mare, poti pune un robinet de derivare a apei inainte de statia de dedurizare, folosesti apa aceea dura in combinatie cu apa plata de la supermarket.
Sau colecteaza apa de ploaie, daca ai posibilitatea.
Inainte sa cumperi (orice) alt pietris, cantareste optiunile.
Daca iti doresti un acvariu plantat, poti alege intre varianta substrat fertil + sol inert (sa zicem o combinatie de jbl aquabasis + dennerle quartz gravel)
sau varianta un sol fertil (tropica soil, dennerle scapers soil, oase scaperline soil, etc)
De asemenea, trebuie sa calculezi si cat sol e necesar, asta e simplu.
Inmultesti lungimea acvariului (60cm de ex.) cu latimea acvariului (32cm de ex.) si cu inaltimea dorita a solului (5cm de exemplu) apoi imparti la 1000.
60 x 32 x 5 / 1000 = 4,8 litri sol.
Pwntown wrote:
Apa pe care o folosesc forata, trece prin 4 filtre, si apoi e dedurizata prin sare.
Acum vad ce ai scris aici. Apa dedurizata prin sare nu este potabila si mai mult ca sigur, nu e buna pentru acvariu.
Nu ai si alta sursa de apa?
Danila wrote:Daca ar creste si coralina unde trebuie(nu inteleg de ce creste cu spor pe tot ce este din plastic si de sticla iar pe piatra abia - apar mici zone de crestere) ar fi aproape perfect.
alinutz80 wrote:O noua filmare cu acvariul personal, 450l, Altumi Rio Orinoco si Guianacara Dacrya...ei sunt vedetele momentan
S au acomodat bine si guianacarele si cresc bine..... am 6 guianacara dacrya acolo...deja am vazut ceva pereche care se harjoneau...
Am pierdut tot limnobiumul de suprafata cat am fost in concediu, dar acum de cateva zile am mai adaugat ceva...sa vedem daca merge.
Se vad in clipul de mai jos, unii mai mari...unii mai mici, dar vor recupera.
Clip video calitate:
Dacrya nu s-au colorat inca? Ca si comportament cum sunt, pasnici, semi-agresivi, agresivi?
Imi plac mult sagetile alea de pe fundul bazinului, mi-e frica sa le zic ancistrusi ca am zis o data "ce scalari frumosi ai" si era sa ma linseze internetul
Sa iti spun ce am invatat eu pe calea cea grea: ai setat acvariul, marin, i-ai asigurat tot ce-i trebuie, ok.
Daca vrei sa mearga, lasa-l in pace. Fa doar ce e musai de facut si atat, in rest ignora-l si lasa-l sa-si faca singur viata si echilibrul.