| Message |
|
|
Noua modalitate de lucru cu pozele este desavarsita... ma motiveaza sa urc poze  ... ultimele trei imagini:
|
 |
|
|
|
Mai 2010 .... Cateva imagini cu bazinul:
|
 |
|
|
|
Este o ciuperca care, pe vremuri, se trata cu unguent cu Tetraciclina... scoteam pestele afara si-l tineam cu un prosop, il dadeam cu alifie pe zona atacata si apoi puneam in apa acvariului albastru de metil (dezinfectant)... acum au aparut tot felul de solutii profi care fac tratamentul mult mai usor...
|
 |
|
|
|
Eu nu am curatat traseul de conducte niciodata, nu e dracul chiar asa de negru...
|
 |
|
|
|
Mihai,
Bine ai venit pe forum!
Da-mi voie sa-ti clarific cateva aspecte oarecum "delicate" ale vietii de forumist si am sa te rog sa le iei doar ca pe niste simple sfaturi prietenesti:
- sunt tentat sa iti acord credit si sa ma incred in experienta ta de acvarist si in capacitatea ta de a "tine" sub control un bazin.
- nu contest ca, daca ai timp / experienta / dedicatie / disponibilitate fizica si psihica / etc, atunci sintagma "face din cacat bici" poate fi transpusa in realitate.
- nimeni nu contesta rezultatele TALE, obtinute de TINE, intr-un mediu controlat si bine organizat.
Noi incercam sa educam si sa sfatuim pe toata lumea, in asa fel incat sa le fie cat mai usoara si mai lina calea catre un acvariu sanatos si frumos!
Nu toti sunt la fel de talentati si de priceputi, asa ca nu ii putem sfatui sa foloseasca solutii artizanale al caror succes depinde in mare masura de skill-uri personale!
Preferam sa recomandam doar solutiile verificate si care sunt insotite de probabilitatea cea mai mare de reusita (pentru acvarist)!
Pe scurt, te credem ca poti, dar nu te incurajam... fiecare face ce doreste in acvariul sau, insa noi avem datoria sa incercam sa aratam oamenilor care sunt beneficiile unor acvarii construite / intretinute / manevrate conform perioadei in care traim. Desigur ca pestii pot fi tinuti si acum in bazine construite din geamuri fixate cu chit pe un schelet metalic, insa nimeni nu mai precedeaza asa!
Sper ca ai inteles ce am vrut sa-ti transmit, asa ca iti urez inca o data Bun venit pe forumul acvariu.ro!
|
 |
|
|
|
Din pacate, se pare ca este ocluzie intestinala si alt tratament eficace, in afara celui cu sare amara (nici acela nu are rata de succes 100%), eu nu stiu. Sorry!
Astronotusii sunt pesti foarte lacomi, inghit "nemestecat" asa ca in permanenta exista o suprasolicitare a sistemului lor digestiv... e posibil ca pestele sa-si rezolve problema, ai grija si continua tratamentul... insa, la un moment dat, "ulciorul nu va mai merge la apa!"
|
 |
|
|
|
Foarte misto, natural si bine intretinut!
BRAVO!
|
 |
|
|
Servus dragule si bun venit!
Uite ce fel de pesti ai tu acolo (ti-am incercuit cu diferite culori):
- Oscarii nu i-am evidentiat, se pare ca stii de ei
- cu verde : cichlidae americane (Cichlasoma biocellatum)
- cu galben : cichlidae africane (diverse specii de "mbuna" - similari cu cei din acvariul meu)
- cu mov : mancatori de alge uriasi (Plecostomus, probabil) - sunt deja prea mari si nu mai mananca alge...
Sfaturi:
1) Arunca tot decorul si pastreaza doar nisipul !... Cauta cateva bucati de piatra serioasa, niste stanci mai mari!
2) Scafandri, scoici sau corali, NU au ce cauta intr-un bazin de apa dulce!
3) Alege si opreste doar cichlidae dintr-o parte a lumii (America sau Africa)... NU ii amesteca!
Asculta sfatul unui om batran: Pastreaza oscarii!
PS: Hehe, ce ti-am zis eu despre scafandri & castele?
|
 |
|
|
Da' stiu ca ai scris, nu gluma!
Ma bucur ca am fost unul dintre cei care au tras de tine (ca taranu de calu' mort  ) sa-ti implinesti menirea... era clar pentru mine ca nu poti sta fara acvariu, asa ca mi-a fost usor sa te stresez toata vara aia  ... in ceea ce priveste "multumirile eterne" si alte asemenea vrajeli propagandistice, apai sa stii, fratele meu de Colentina, ca nu tine manevra! Tot esti bun de plata, sa nu crezi ca scapi asa de usor!
|
 |
|
|
|
Starea de echilibru se mentine, pestii sunt mari si sanatosi ... Sandu zice ca-s imensi si ca n-a mai vazut asemenea specimene ... in permanenta am, printre crapaturile decorului, cate 2-3 pui care scapa si ajung la maturitate ... o sa incerc sa fac ceva poze noi ...
|
 |
|
|
|
Pietrele alea de jos, de pe nisip, sunt "din alt film" si nu se pupa cu decorul ... schimba-le !
|
 |
|
|
|
Si mie imi placeau "lemnele" alea ... spor la treaba !
|
 |
|
|
|
Bafta ! Tine-ne la curent cu evolutia ...
|
 |
|
|
Am gasit prin computer un filmulet facut in 2004 ... e un colaj de fapt, acopera perioada martie 2003 - august 2004 ...
http://www.acvariu.ro/astronotus-ocellatus
Edit by mosu
E pacat sa nu aducem la cunostinta publicului linkul de la noi si nu youtube direct ;)
Filmul este embeded in pagina articolului. Dealtfel este Featured pe prima pagina la www.acvariu.ro
Check-it often...
|
 |
|
|
|
1) Du pestii "in gazda" la cineva in care ai incredere ca se va ocupa bine de ei ... sunt cichlide, asadar niste pesti rezistenti, deci ar trebui sa treaca cu bine peste "mutare".
2) Aranjeaza acvariul acasa la tine ... foloseste elementele de decor vechi [ pietre & lemne ], nu spala exagerat filtrul ala intern ...
3) Trei-patru zile tot va trebui sa lasi bazinul "sa se aseze", chiar folosind bolovanii, nisipul si pietrele vechi ...
4) Daca vrei plante, incearca sa le pui intr-un ghiveci ceramic mascat apoi cu lemne / pietre ...
PS : Fa rost de un butoi de 40-60 litri [ din acela in care se pune varza murata ] .... il duci la serviciu si tii acolo pestii, in cazul in care nu ai un' sa-i duci ... le bagi doar o pompa de aer si nu ii hranesti ... vor rezista fara probleme cateva zile ...
|
 |
|
|
|
Bacteriile care stau la baza procesului de ciclare se dezvolta pe suprafetele interne ale acvariului [ geam / filtru / lemne / substrat / plante, etc ] ...
In concluzie, NU este necesar schimbul de apa in timplu ciclarii !
|
 |
|
|
|
Doresc sa cumpar 3-4 anistrusi mai marisori ... vreau sa ii bag peste africanii mei, asa ca nu ma intereseaza puii de 2-4 cm ...
|
 |
|
|
@ttavi : Te rog sa nu deschizi topicuri care trateaza acelasi subiect ... merci ! ...
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9336.page
PS : Pe cel vechi am sa-l inchid, discutia continua aici ...
|
 |
|
|
@alpha16 :
Prietene, ai depasit cu mult pragul bunei cuviinte ... suntem cu nervii incordati dupa evenimentele de azi dimineata, asa ca te rog eu sa nu intinzi coarda prea tare ... multumesc !
Multumeste-te sa intrebi "la obiect" si lasa comentariile offtopic ...
@restu' lumii : Va rog sa va limitati la topic, stiu ca e greu, deoarece am citit si eu paginile anterioare  ... va rog sa faceti totusi un efort ... merci !
|
 |
|
|
|
Vara aceasta am avut o mega-vacanta de o luna de zile ... in toata luna august, pestii au mancat doar de 3 ori :
01 august / 09 august / 24 august
... in rest, nimic ... nu am avut nici o pierdere, nu au slabit semnificativ ...
|
 |
|
|