| Message |
|
|
|
Salve.
Treci te rog locatia la profil.
La zebre asteapta un raspuns de la cineva care le cunoaste.
Descrierea la alge se potriveste si la staghorn si la BBA. Gasesti poze la ele nenumarate ca sa te lamuresti exact ce sint
O poza (macro daca se poate) ar fi mult mai buna.
Si fii mai atent unde pui topicurile - asta nu are ce sa caute la hrana.
|
 |
|
|
|
Vezi sa nu ai surpriza ca radacinile sa iasa prin folie. Parca nu am vazut iazuri cu folie (da' nu m-am chiorit prea mult la ele) si copaci plantati in iaz. Si daca tot vine vara poate o mina de Egeria ar face cam aceeasi treaba. Si e usor de scos daca e prea multa.
|
 |
|
|
|
Nu ajuta la evaporare, impiedica evaporarea.
La 180 de litri vara pierd fara capac 8-10 litri de apa pe saptamina. Cu capac se reduce la 2-5 litri.
|
 |
|
|
|
Inca un bec cu led si-a trait viata de 30000 de ore in mai putin de 6000 de ore. Am inceput sa fac calcule la benzile cu leduri.
Am facut rost de 9 litri de JBL Proscape Volcano Mineral si 10 kg de pietris cuartos de 2-4 mm. Cred ca mi-ar mai trebui 5-6 kg de pietris ca sa obtin un substrat mediu de 5cm pe 100cmX40cm.
|
 |
|
|
|
Am incercat cu frunze de nuc uscate si spalate (le-am adunat in toamna), dar nu prea se inghesuie la ele. Abia daca vad 2-3 pigulind pe frunza de nuc.
|
 |
|
|
|
@scorpionul - Frunza de banane - unde gasesti asa ceva? Sau coji?
|
 |
|
|
|
Aproximativ 15-25 RCS au ajuns la lupulcelrau21.
|
 |
|
|
|
Pina duminica sint cam ocupat.
|
 |
|
|
Sint tot Danio Rerio. Fie o modificare genetica, fie tratati cu hormoni de mici (parerile sint foarte impartite).
|
 |
|
|
|
SAE - siamese algae eater = Crossocheilus oblongus - vezi ca seamana f. mult cu CAE (Gyrinocheilus aymonieri)
Xifo = Xiphophorus Helleri
Neon negru = Hyphessobrycon herbertaxelrodi - seamana cu neonul "normal" - Hyphessobrycon Innesi (si la asta parca i-au schimbat numele
Platy = Xiphophorus Maculatus
Zebre = Danio Rerio - parca vazusem pe undeva si o varianta rosie.
Molly = Mollienesia Sphenops - la ora actuala se numeste Poecilia sphenops
Molly, platy, xifo, gupy (parca nu imi vine sa scriu guppy) sint din familia Poecilidae. Pot sa apara cu diverse denumiri pe piata. Se inteleg bine intre ei, sint ovovivipari ("nasc" pui vii).
|
 |
|
|
|
Mai ai rabdare pina duminica. Daca nimeni nu are vreun raspuns o sa incerc eu - desi nu sint cel mai in masura sa o fac.
|
 |
|
|
|
Multumesc. Traducerea automata e foarte funny. Eu prefer de departe originalul.
Metoda cu curatatul la maxim, redus fertilizarea si lumina a functionat prost la mine. CO2 am dintr-o bomba cu drojdie asa ca e relativ instabil (o sa fac tot posibilul sa iau o butelie). Dupa 3 luni BBA-ul s-a raspindit ceva mai mult, din cauza iluminarii slabe mi-a murit Marsilea Hirsuta si Alternanthera Reinckii. Marsilea s-a topit cu totul, iar de 4 luni incerc sa lamuresc cele 3 fire de Alternanthera care mi-au ramas sa se dezvolte (nici nu cresc, nici nu dispar - stagneaza pur si simplu). Dupa faza cu "hai sa lupt impotriva BBA" m-am hotarit sa fac tot ce pot sa cresc plantele si sa ignor BBA. Marea majoritate a plantelor cresc binisor (Ludwigia Repens Rubin chiar foarte bine si a trebuit sa arunc o multime de Egeria care devenise invaziva). BBA-ul nu a dat inapoi, dar nici nu s-a extins.
La plante am incercat cu H2O2 doar pe o frunza de echinodorus care s-a topit. La Anubias si Ludwigia am mers pe metoda cu spirt de la Porcu (se scufunda partea afectata de BBA in spirt citeva secunde si se spala cu multa apa) s-a inrosit si a disparut BBA fara sa mai apara in locul respectiv. Si metoda aplicarii de glutaraldehida local a dat rezultate. Momentan mai am BBA doar pe pipa de iesire a apei, pe teava de IN de la filtru (ambele pot fi tratate destul de usor cind o sa curat filtrul) si pe un radacinile unui Anubias care nu l-am tratat in ideea sa vad daca se mai dezvolta. De cca. 5 luni BBA stagneaza, dar nu dispare decit daca e tratat local cu ceva.
|
 |
|
|
|
NU - si mai ales daca ai plante.
|
 |
|
|
|
Am inteles.
Am incercat sa fac niste combinatii de pesti, dar sint prea multe specii.
Fa te rog tabelul ala cu fiecare specie si pune-l aici.
|
 |
|
|
|
Adaog la lista TetraCrusta Menu - am gasit-o ieri la 12lei ca expira in 6 luni. Am pus putina aseara, au venit imediat. Intr-o ora au terminat-o.
|
 |
|
|
|
Apa verde apare destul de rar. Plantele te ajuta mult sa scapi de alge. Poti sa pui substrat inert (nisip cuartos de 1-2mm) si sa cresti plante usoare (easy). Elodea, Egeria, Valisneria, unele ferigi, unele Cryptocorine, moss si unii Echinodorus nu au nevoie de fertilizare, CO2, substrat ferilizant.
|
 |
|
|
|
Ar ajuta mult descrierea cit mai completa a acvariului (marime, schimburi de apa, analize apa, fertilizare, CO2, plante, pesti, ce tip de lumina (neon led e prea putin), etc).
Decorul poti sa il scoti si sa il speli cu un inalbitor de rufe lichid fara arome dupa care il clatesti cu apa foarte bine si poti sa il pui la loc (inabitorul e toxic si pt. tot ce e viu in acvariu - deci clateste foarte bine tot).
|
 |
|
|
Cred ca discutia asta ar trebui continuata sau unita cu:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/27423.page
parca e continuarea celei de acolo.
|
 |
|
|
|
Plus ala de 30litri?
|
 |
|
|
|
Esti la ciclare fara plante. Anubias e foarte rezistent, dar nu maninca prea multi nutrienti din apa. Ce nu maninca plantele maninca algele. Redu mult lumina.
In cazul apei verzi blackoutul e folositor, dar daca nu vei pune si plante o sa apara din nou algele. Poti de asemenea sa culegi citeva crengi noi de salcie (tot sintem primavara) si sa le infigi in substrat (jumate in apa pina in substrat, jumate afara din apa) - in citeva zile-2 saptamini algele verzi o sa dispara. Cauta prin zona (treci pe la My Profile si completeaza locatia) Elodea Canadensis sau Egeria Densa - sint numai bune pentru incepatori - pot sa creasca si ca plante plutitoare.
La 126 litri brut ai nevoie de un filtru extern. Mi se pare ca ai un Eheim Aquaball 180. Desi producatorul zice ca e bun pina la 180 de litri, nu spune in ce conditii e bun. Pentru un scalar cred ca ar face fata fara probleme, pentru o pereche de scalari ar fi la limita.
Daca nu poti sa iei un filtru extern (asta e alta discutie) schimba buretii din filtru cu minisiporax. Pui minisiporax intr-un compartiment (lasi buretele din compartiment in apa - pe undeva unde circula apa), dupa 3-4 saptamini pui minisiporax in alt compartiment. In ultimul compartiment (mi se pare ca ai 3) lasi 1 cm de burete imediat sub pompa (se taie usor cu o foarfeca.
|
 |
|
|