| Message |
|
|
Shubi wrote:Da, o lae, te stiu, vrei placa !!!
Da las ca-ti dau eu premiu o-ringuri
Pfoai ... placa, vreau placa!
|
 |
|
|
Shubi wrote:Frumos domnu`, frumos !
Cum ai auzit de concursuri cum bag poze faine....de antrenament
Vezi ca daca-l castigi si p`asta ti-o iei
 Mi se termina testele Salifert 
|
 |
|
|
|
Mai, mai .... ce faci tu pe acolo? Aduni bunatati?
Foarte faine acroporele!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Nu pot sa cred .... 150 ???? la nivelul apei???
Cresc, dar cat nu au crescut in timupul asta datorita lipsei luminii suficiente?
|
 |
|
|
|
Cat de bine poate sa arate!
Foarte frumos
|
 |
|
|
|
Imi place ca fenomenul DIY prinde avant!
Bravo
|
 |
|
|
Prima varianta este ok insa e putin cam scumpa fata de ce am sa cheltuiesc eu ...
Varianta 2 este si mai scumpa
Plus ca deja sunt in achizitii
|
 |
|
|
Ca frumos relief! Hai ca esti aproape gata ...suntem nerabdatori 
|
 |
|
|
Si se facu lumina, nedimmata
Multumim, Lucian
|
 |
|
|
Dan wrote:
Sebastian Costin wrote:Marti,
Arata bine ce faci tu acolo iar sculele alea sunt simpatice rau. Ai sa poti sa le imprumuti cand fac acvariul de mare?
Spor
daca faci astazi nu se poate, daca-l faci maine sigur le putem imprumuta, problema e ca fac o zi cu curierul pana la tine 
Multam Dan, nu e nici o graba la proiectul meu, inca nu am aproape nimic din bazin: decat idei la purecat.
Ups, ma corectez, am: Reactoare, skimmer, pompe dozaj, controller
|
 |
|
|
|
Am inteles perfect, multumesc.
Deci: controllerul meu are 4 canale PWM
Pe fiecare canal am sa pun cate o sursa MeanWell ELN 60-48P (2 RB, 1 CW si una Blue = sau orice combinatie o sa reusesc functie de curentul maxim al ledurilor de 420nm ce le gasesc). Este posibil sa renunt la canalul 2 de RB in favoarea unui canal separat de violet.
Cat priveste lentilele: am sa aleg o varianta astfel incat, asa cum imi spunea la telefon Dragos, sa am pe margini un 40 de grad iar pe centru un 80 de grade.
|
 |
|
|
|
Dragos ... oare nu inteleg corect sau nu ma exprim corect.
Un led alimentat la 3.6V si 900mA = 100%
Acelas led dimat la 50% de controler nu inseamna ca ii va da jumate din cei 900mA?
Chiar daca eu am sa-i dau maxim 50% sa se aprinda, eu nu trebuie sa-i dau cei 900mA pentru 100%?
Daca eu il duc din sursa la 700mA cand mi-l dimeaza ii reduce din cei 700mA pe care controlerul ii considera ca fiind toata puterea ?
|
 |
|
|
|
Exact Dragos. Vreau sa am leduri suficiente insa sa nu le folosesc la capacitate. (dimarea exact asta face - le taie puterea) Am ales sa folosesc mai multe leduri tocmai ca sa pot acoperi cat mai bine bazinul si nu pentru ca nu ar fi suficiente.
Macar sa reusesc sa fac o lampa frumoasa ... ca acum asta ma roade
|
 |
|
|
|
Marti,
Arata bine ce faci tu acolo iar sculele alea sunt simpatice rau. Ai sa poti sa le imprumuti cand fac acvariul de mare?
Spor
|
 |
|
|
|
As merge cu ele undeva la 900mA (pe albe si royal blue) iar acolo unde sunt cele violete as merge pe 650-700mA pentru ca am gasit tipul acesta de led:
3W UV Ultra Violet High Power LED Light Lamp 410nm with Star Base
luminous flux: 6-8LM
Forward voltage: 3.2-3.6V
Forward current: 750mA
View degree: 120 degree
wave length: 400-410nm
Controlerul as vrea sa il montez impreuna cu sursele intr-o cutie externa din care sa merg spre lampa cu un singur cablu de 8 sau 10 fire. Ar fi ideal daca as gasi 2 mufe mama pentru carcasa si cutie si un cablu de 2m cu doua mufe tata ce sa aiba pinii necesari si sa poata duce sarcina
|
 |
|
|
Buna si varianta ta, sa vad acum ce leduri 410-420 nm as gasi astfel incat sa suporte amperajul royal blue.
Cu timpul as sa vrea sa urc lampa la 20-30 cm cu lupe de 60 de grade. Imi plac bazinele ce au lampile sus
Faptul ca o sa fie lumina multa la dispozitie nu ma deranjeaza atata vreme cat pot sa dimmez  ... macar nu le dau motive sa se incalzeasca
|
 |
|
|
Am ales varianta aceasta pentru leduri:
Vor fi comandate PWM de un controller Tyhoon cu 4 serse MeanWell ELN 60-48P (cica duc cam 14 leduri XTE)
Sper sa reuseasca sa faca fata la fiecare canal.
Ledurile vor fi Cree XT-E (CW, RB si Blue) Varianta colorata in mov o sa fie unele de 410-420nm daca gasesc unele astfel incat sa suporte curentul recomandat pentru XTE-urile albastre sau, daca e recomandat, sa reduc amperajul ledurilor pana la cat suporta cele violet.
Cat despre radiator, acesta va fi de 90cmx16cmx2.5 (oare o sa am nevoie de ventilatoare?)
Ce parere aveti?
|
 |
|
|
Lampa e tare fain lucrata, cred ca ATI ar pune abtibild fara nici o jena  Luc777 are mana buna la d'astea 
|
 |
|
|
|
Se pacaleste el ... dar ultima poza e de vis. Excelent!
|
 |
|
|