- Am gasit la Cluj (la Levi a.k.a. Zsido/Attila) un Zebrasoma flavescens pe care l-am si antamat...
- Pestele are cam 7-8 cm, mananca si e sanatos.
- Luni il aduc acasa, ca sa faca cunostinta cu xanthurumul meu.
- Am inteles ca in bazinul lui Levi a facut urat (tot cu un xanthurum). Spar ca bazinul meu sa le ofere ocazia de a se imprieteni.
- Exemplarul de Centropyge bicolor sta inca ascuns... patruleaza doar intr-un perimetru destul de retras. Nu l-am vazut sa iasa "la mancare".
- Cardul de Chrysiptera hemicyanea s-a obisnuit cu bazinul... mai am 8 exemplare (din 10 bucati).
- Exemplarul de Salarias fasciatus s-a acomodat si el foarte bine... patruleaza pe pietre, ciugulindu-le de zor .
- Anemonele au mancat bucatele de fructe de mare .
- Crucisatorul spatial klingonian (scoica Modiolus martorelli) se intredeschide si filtreaza apa... sper sa reziste!
Saptamana asta se pare ca vor veni pesti la Reef.ro...
- alea-s pietrele trimise de noi?... cum naiba s-au umplut de coralina asa de repede?
- ce fel de stea de mare e aia?
- as baga GSP si xenia... sunt de efect (prin miscarea lor in bataia valurilor) si nepretentioase. In plus, cresc relativ repede.
- Am vrut sa scoatem una, de pe piatra unde-s cazate, dar n-am reusit cu niciun chip.
- Am avut si manusi chirurgicale si vointa, da' anemona a fost mult mai jmekera decat noi ...
- Sunt ascunse in niste adancituri ale pietrei si nu pot ajunge la baza lor... se retrag si sunt lipicioase, cumva senzatia este ca incerci sa strangi de gat o flegma cu muci - Nu am vrut sa ma pun cu ciocanul pe piatra, desi asta ar fi fost solutia usoara.
Dap, merci, stiu ca e din aia ... prietenul meu are deja una in acvariu, adusa asta vara tot din Grecia. S-a dublat in dimensiune si a inceput sa-si coloreze varfurile tentaculelor in mov.
- prefera apele putin adanci, cu o miscare a apei destul de pronuntata,
- in conditii bune, tentaculele se coloreaza in verde (cu varfurile de culoare mov),
- am citit teorii care sugereaza prezenta coloniilor de alge simbiotice zooxanthellae - de unde si culoarea verde,
- alte teorii coreleaza culoarea verde a tentaculelor cu o proteina fluorescenta (prezenta si in corali).
- prietenul meu o hraneste saptamanal, cu bucatele de peste/caracatita, etc. ("fructe de mare").
- Cyano se duce, incet-incet... schimburile de apa sunt "sanatoase" si sunt o reteta infailibila pentru rezolvarea micilor probleme de genul asta.
- Ma dispera cateva aiptasii... am incercat cu apa fierbinte, cu un succes relativ.
- Are cineva vreun peppermint de dat cu imprumut? Unul hotarat, care sa haleasca aiptasia? Fac cinste!
- O sa mai incerc cu suc de lamaie...