[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
- Am gasit la Cluj (la Levi a.k.a. Zsido/Attila) un Zebrasoma flavescens pe care l-am si antamat...
- Pestele are cam 7-8 cm, mananca si e sanatos.
- Luni il aduc acasa, ca sa faca cunostinta cu xanthurumul meu.
- Am inteles ca in bazinul lui Levi a facut urat (tot cu un xanthurum). Spar ca bazinul meu sa le ofere ocazia de a se imprieteni.
Bun venit!
Si 3 poze, fara mari pretentii...

Anemone cu pletele-n vant
image

Bah, uita-te la mine!
image

La soare ma pot uita, da' la tine, ba!
image
Cateva secunde cu molusca vesela (http://www.seaslugforum.net/find/seahares) care roade algele de pe pietre :

- Exemplarul de Centropyge bicolor sta inca ascuns... patruleaza doar intr-un perimetru destul de retras. Nu l-am vazut sa iasa "la mancare".
- Cardul de Chrysiptera hemicyanea s-a obisnuit cu bazinul... mai am 8 exemplare (din 10 bucati).
- Exemplarul de Salarias fasciatus s-a acomodat si el foarte bine... patruleaza pe pietre, ciugulindu-le de zor .
- Anemonele au mancat bucatele de fructe de mare .
- Crucisatorul spatial klingonian (scoica Modiolus martorelli) se intredeschide si filtreaza apa... sper sa reziste!

Saptamana asta se pare ca vor veni pesti la Reef.ro...
Salut,

Parca George (www.reef.ro) avea si filtre Hydor in oferta... intra pe site si ia numarul de telefon, vorbeste si vezi daca te pot ajuta ei.
Mai este valabil?
Acu' vazui postarea... foarte misto, brava!

- alea-s pietrele trimise de noi?... cum naiba s-au umplut de coralina asa de repede?
- ce fel de stea de mare e aia?
- as baga GSP si xenia... sunt de efect (prin miscarea lor in bataia valurilor) si nepretentioase. In plus, cresc relativ repede.
Esti pe lista!...

- Am vrut sa scoatem una, de pe piatra unde-s cazate, dar n-am reusit cu niciun chip.
- Am avut si manusi chirurgicale si vointa, da' anemona a fost mult mai jmekera decat noi ...
- Sunt ascunse in niste adancituri ale pietrei si nu pot ajunge la baza lor... se retrag si sunt lipicioase, cumva senzatia este ca incerci sa strangi de gat o flegma cu muci
- Nu am vrut sa ma pun cu ciocanul pe piatra, desi asta ar fi fost solutia usoara.
Am fost "la ferma" deja de 3 ori, anul asta... "micul dejun al lui Neptun" a fost la mare pret... si midiile cu mere si frisca
Pentru iubitori, se doneaza 2-3 exemplare de melci Rapana venosa (http://en.wikipedia.org/wiki/Veined_rapa_whelk).

- i-am adus din Grecia, asta vara... sunt perfect acomodati la conditiile de acvariu,
- dimensiunea carapacei este 3-4 cm,

Atentie, sunt carnivori si ataca scoicile vii din acvariu!
Dap, merci, stiu ca e din aia ... prietenul meu are deja una in acvariu, adusa asta vara tot din Grecia. S-a dublat in dimensiune si a inceput sa-si coloreze varfurile tentaculelor in mov.

Anemonia viridis (fosta anemonia sulcata):

http://www.glaucus.org.uk/Snakelok.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Snakelocks_anemone

- prefera apele putin adanci, cu o miscare a apei destul de pronuntata,
- in conditii bune, tentaculele se coloreaza in verde (cu varfurile de culoare mov),
- am citit teorii care sugereaza prezenta coloniilor de alge simbiotice zooxanthellae - de unde si culoarea verde,
- alte teorii coreleaza culoarea verde a tentaculelor cu o proteina fluorescenta (prezenta si in corali).
- prietenul meu o hraneste saptamanal, cu bucatele de peste/caracatita, etc. ("fructe de mare").

==============

Modiolus martorelli:

http://www.femorale.com.br/shellphotos/detail.asp?species=Modiolus+martorelli+%28Hidalgo%2C+1878%29
http://www.shellauction.net/auction_shell.php?id=699229&pres=1

- Cred ca asta e scoica aceea, klingoniana (nu vreti sa stiti cat am cautat pe net, ca sa o pot identifica )

===============

Foarte bine arata acvariul, felicitari!

- care e reteta "votcii"?... cum cresti doza? Cate zile?... cand incepi sa dai inapoi?

PS: La pozele cu "zoantusi", cea de-a doua imagine reprezinta un grup de Palythoa... este ca se strang, daca le dai de mancare?
"E noapte si e tarziu, viata mea,
Langa tine-as vrea sa fiu, viata mea..."

... mi-a venit un prieten din Grecia, acu', la ceas tarziu din noapte... am fost sa vad marfa si-am "ciugulit" cate ceva...

- a adus niste pietre "vii",
- a adus niste "anemone",

... am dat si eu o votca si m-am ales cu o scoica tip "klingonian cruiser starship" + o piatra cu 3 anemone... look the pictures!

Ce mama 'reakului de scoica e aratarea asta?
image

Piatra cu anemone de Marea Egee
image
Spor la treaba si felicitari pentru reprezentarea la cele 2 evenimente!
Hmm, bilidan se pare ca n-are cont la noi pe forum (chiar, pe ce forum ai gasit anuntul?), asa ca eu n-am cum sa dau de el...

- il stie cineva?
- imi puteti da un numar de telefon, sau un contact de-al lui (pe PM)?
- i-as lua pe toti, asa ca poate ii spui tu de treaba asta.

merci,
Merci Dragos!... sunt disponibil oricand
- Cyano se duce, incet-incet... schimburile de apa sunt "sanatoase" si sunt o reteta infailibila pentru rezolvarea micilor probleme de genul asta.
- Ma dispera cateva aiptasii... am incercat cu apa fierbinte, cu un succes relativ.
- Are cineva vreun peppermint de dat cu imprumut? Unul hotarat, care sa haleasca aiptasia? Fac cinste!
- O sa mai incerc cu suc de lamaie...
Doresc sa cumpar niste nassarius, pentru bazinul mare... ati vazut pe undeva?... stiti pe careva care vinde asa ceva?
Inca 3 poze si ma duc ...

O saracie din aia care se taraste pe pietre si haleste alge... "iepure de mare", sau asa ceva.
image

Doua poze cu bazinul, luate asa, mai gros-plan...
image
image

Exemplarul de Centropyge bicolor sta in continuare ascuns, de frica xanthurumului... sper sa iasa totusi la mancare, in acest weekend.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: