| Message |
|
|
|
Nici controllerul Typhoon nu vine cu acel adaptor, noroc ca am avut prin casa cateva folosite pentru piesele luate de la chiez (cand mai uita si el sa puna)
Ma gandesc acum ca poate se gandeste cineva sa includa si aceste variatoare de tensiune in placa PCB cu LDD-uri, nu de alta dar ar fi mai compacta smecheria (au circuitul unei Ldd este acelas cu cel al SCW-urilor?
|
 |
|
|
|
Ma gandeam sa le duc sa le sudeze, sunt sigur ca 4-5 puncte de sudura sunt suficiente sa le tina unite, poate chiar si poxipol
|
 |
|
|
|
A ajuns azi dimineata la 9.00
|
 |
|
|
|
Pestele a avut, dpmdv, prea putina apa la cat a fost de maricica.
|
 |
|
|
|
Eu ma gandeam la doua radiatoare alaturate de 15 cm.
Apropo, cat te-a costat cu transport unul de 30cm?
|
 |
|
|
Din pacate clownita nu a supravietuit
Offf, ce rau imi pare!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Eu ma gandesc asa:
- 15mm lentila
- 1,5mm placuta led
- 4mm grosime talpa radiator
- lamele radiator 20mm care include ventilatorul de 14mm (aici am sa cer ajutorul cuiva cu CNC sa imi decupeze 12cmx12cmx1.4cm din lamele radiatorului astfel incat ventilatorul sa fie incastrat in radiator - sub ventilator vor ramane 0.5cm pentru ca aerul sa fie impins spre lateralele radiatorului pe lungime)
Total: 40.05 mm
Dragos, vezi ca exista pe tme.ro radiatoare:
1mx15cmx25mm si 1mx15cmx15mm
Am sa incerc o schita zilele astea sa veteti cam cum vad eu sectiunea de profil fix pe centru lampii
|
 |
|
|
|
Super! Am sa incep sa gandesc matele dupa profil. Multumesc mult!
|
 |
|
|
|
Varianta asta de profil imi place extrem de mult.
M-ar ajuta daca cineva ar putea sa puna o schita cu toate dimensiunile profilului
|
 |
|
|
Dragos, am zis maxim
Ideal ar fi 49-50
La ideea cu centratul lentilelor in splashguard iti dau perfecta dreptate, ar fi suficient de greu ... insa, daca l-ai face din acril negru ai fenta mai multe chesti: firele ledurilor, cateva zeci de gauri in radiator, cativa metri de cablu bagat prin o gramada de canale si gaurele )
|
 |
|
|
Eu as vrea totusi sa copiez putin din Atlantic si sa am asa:
Splashguard+lentila+led (decupez la cnc splashul ai sa intre lentila in gaura = max 16mm
Radiator + ventilator = 25mm
Capacul de sus = 4 mm
Total: 49mm
Daca nu reusesc sa decupez gaurile de lentile in placa de acryl atunci o sa am 55 mm
Ideea este, asa cum spuneti si voi, sa gasesc un profil frumos si mesteri care sa nu fie scumpi (e greu cand te muti in alt oras ca nu mai stii pe unde sunt mestesugarii)
Pana una alta:
Typhon controller + placa + sursa Typhon
Mai an nevoie de cei mai greu - leduri, acryl, LDD-uri, sursa, cablu, profile
|
 |
|
|
|
Nici Giesemannul nu e urat.
CNC as vrea pentru a scobi lamelele radiatorului astfel încât sa intre ventilatorul. Asa câ?tigând in grosimea totala a l?mpii.
|
 |
|
|
|
Acum m? roade sa ghicesc combinatia optima de leduri iar apoi ms voi decide in ce priveste lampa. Stiu doar ca vreau o lampa de 70-90 cm x 20-30 cm si maxim 7 inaltime. Mie îmi place designul lampilor Orphek Atlantik ...dar mai greu cu CNC in Oradea
|
 |
|
|
Pana una alta am ramas hotarat la a merge cu o sursa SP 320-48 si cu LDD-uri.
Placuta mi-e in mana si este bestial lucarata (deocamdata, am in plan 4 canale - placa poate 6 - dar nu am cu ce => decat sa folosesc acelas canal pe LDD diferit)
Typhon stie doar PWM de 10 si 5v pentru 4 canale.
Din cate am vazut fiecare LDD poate sa duca 56V asta inseamna ca ar putea gestiona o serie de 16 XT-E uri, corect?
Multumesc, Lucian!
O sa ajung si eu sa imi fac o cutie de maimute, chiar daca maimutele mele nu sunt atat de evoluate
Sunt nerabdator sa ajung acasa sa vad daca gaurile lacii LDD se suprapun cu gaurile controllerului ... daca se suprapun e meserie 
|
 |
|
|
angelfish, Multumesc pentru pestisor si amandurora pentru osteeala.
Nemo-i nerabdator ... la noapte ii las singuri 
|
 |
|
|
lucianvlad wrote:
Am o intrebare si va rog sa ma scuzati daca e prosteasca, sunt nou in acest domeniu: piatra uscata se colonizeaza vreodata suficient de bine astfel incat sa poata fi la fel de valoroasa ca si piatra vie? Daca da in cat timp, daca nu atunci are vreo alta valoare decat cea de obiect de decor si suport pt corali?
O seara linistita!
Se poate ajunge la unnivel suficient de bun si cu piatra uscata. De exemplu, piatra din bazinul meu a este o piatra uscata colonizata.
Daca e sa zicem se poate sa ajunga mai buna decat o piatra vie de proasta calitate 
|
 |
|
|
si sa mai spuna cineva ca Romania se dezindustrializeaza 
|
 |
|
|
Poaza asta a 2-a e belea. tare fain ai nimerit balansul de alb 
|
 |