Message |
|
Salut, m-as bucura de niste creveti.
Daca mai sunt disponibili da-mi un semn.
Spor,
|
 |
|
whitecrowro wrote:Algexit (Easy Life). Succes!
Cu aceeasi alga m-am luptat si eu.
Lumina putina, mâncare mai putina, schimburi mai mari de apa si Algexit. Am curatat manual ce s-au putut, ce nu -am taiat.
Nu mai am pb acu! A durat 1 luna.
Era sa uit, am plantat ceva plante easy ,destul de multe, sa consume din excesul de nutrienti. O aditie sanatoasa de Easy Carbo plus CO2 diy, au ajutat.Ma cam panicasem, ce-i drept 
|
 |
|
Algexit (Easy Life). Succes!
|
 |
|
Daca apa e sfintita, n-ar trebui sa ai probleme!

|
 |
|
Asa pare dar nu e ingropat; l-am scos mai demult si si-a tras radacini spre substrat.
|
 |
|
Profito 15p/zi
Carbo 25p/zi
Algexit 6ml/sapt
Schimb apa saptamanal 30%+curatenie generala; mancare cu cumpatare.
Dupa o aditie de plante easy (Hygrophila Polysperma) si renuntarea la Fosfo; pare ca algele s-au mai domolit.
Daca a inflorit Anubias Nana poate ca sunt pe drumul cel bun
Mi-a fost vandut din Hornbach Alternanthera Bettzickiana ca fiind planta acvatica dar imi pare ca nu e; nu-i merge stralucit.
|
 |
|
Am mai schimbat cateva lucruri:
-Lumina cu programator 4h dimineata (10-14) si 4h seara (18-22)
Profito - 15p/zi
Easy Carbo - 25p/zi
+Fosfat - 1.5ml/zi
+Limnophila sp. "Vietnam"
+Alternanthera Bettzickiana
Mancare la jumatate
Schimb de apa 25% saptamanal
Alga verde pare ca nu se mai extinde iar frunzele de Lilaeopsis par ca se curata, cu ajutorul flamanzilor SAE.
Nitritii sunt 0...
Fingers crossed
edit:  ptr calitatea pozelor...
|
 |
|
Alga verde devine din ce in ce mai extinsa. Help!
Ce-i drept lumina solara bate vreo 2 ore / zi.
 Ba plantele nu au lumina si cand le dau e prea multa 
|
 |
|
Si eu am trecut prin asta; trebuie sa ai macar 5 sa-si bata capul intre ei.
Dupa ce in prima zi nici un guppy nu mai avea cozi, dupa 1 saptamana au inceput sa-si revina si Calistus nu-i mai ataca.
Deci poti sa-i pastrezi...
Un alt minus este ca sunt omnivori si mie-mi ciupesc din Lilaeopsis; le dau si hrana vegetala si sper sa nu mai am motive sa-i dau.
Altfel, sunt destul de interesanti 
|
 |
|
Este posibil sa fie o eroare din partea mea, deoarece la o citire a grilei colorimetrice la 1 min, culoarea este alb imaculat - deci NO2 0, iar la o citire 2-3 min , culoare capata un tint slab rozaliu. Producatorul recomanda citirea la 1min.
Tehnic, de cand am introdus pestii, 28.01 pana acum, la citirea de 1min - NO2 a fost 0
NO3 a fost in general 10mg/l, valoare ok.
Plantele evolueaza fiecare in ritmul lor:
- Anubias OK - fiecare planta are frunze noi
- Hydrocotyle OK - frunza noua la 2 zile
- Bacopa M. OK - tulpini secundare; radacini ' aeriene'
- Lilaeopsis NU OK - radacinile s-au infipt adanc in substrat; frunzele au devenit spre maronii, verdele crud a disparut.
CO2 lichid zilnic; Fier + micro saptamanal.
|
 |
|
0.5 NO2 e dupa 2 saptamani fara schimbat apa. Cum spuneam, Sunday is the day..
|
 |
|
Oana, am scos o pietricica si am mirosit-o: un iz destul de puternic de...acvariu; nu e ceva cu un miros nou-deranjant-stricat-'ciano'...
O fi alga...textura e de panza de paianjen, unicelular...azi s-a dublat in suprafata.
Apropo de nitrati, azi imi arata NO2 0.5mg/l, NO3 25mg/l ....fata de 10 ca de obicei. Duminica e ziua de schimbat apa.
|
 |
|
Asa pare,buna sugestia!
Testele imi dau de vreo saptamana valori mici la nitrati (cred ca rezultatele sunt valide pentru ca mi-au dat altadata si valori mari).
Ce pot sa fac este sa adaug fertilizanti.
Alt subiect, Bacopa. Vad ca da radacini lungi pe o parte si ramuri noi pe partea cealalta. Idee: daca as 'culca' tulpina la 90gr, radacinile s-ar fixa de substrat iar
pe partea opus tulpinile noi s-ar dezvolta in sus?! As obtine plante noi poate mai ..eficient!
Ori cu o greutate (gen inel) ori ingropat varful in substrat.
Ce ziceti?
|
 |
|
Your aquarium stocking level is 129% Callistus inca nu stie ca se va intoarce la magazin ...
Schimbul de apa l-am gandit, orientativ, sa-l fac la 2 saptamani; asteptam sa creasca nivelul nitratilor ca justificare. Si mie mi se pare safe o data pe saptamana, dar..nu m-am lamurit inca.
Cu testele 6 in 1, pare ca nivelul creste cu 10unitati/sapt. S-a terminat ciclarea?
Banuiesc ca si NO4 trebuie testat.
Printre astea, o alga super fina (vezi poza) s-a mutat de pe plante pe nisip (zone de 1cm) ... intr-un loc nu i-a mers bine, in altele pare ca e sanatoasa.
..sugestiile (lumina, nisip) o sa le pun in aplicare cu prima ocazie
|
 |
|
Ms Koala, o veste buna!
Revenind la Calistus, este intr-adevar omnivor?
|
 |
|
Da, banuiam ca pot fi diatomee.
Din ce am citit, dupa ce asimileaza silicatii din apa, vor disparea. Mai e altceva de facut?
|
 |
|
Salut Lucian, ai citit mai sus? Am scris ciclare 2 saptamani, deci sunt 3 saptamani de rulaj în momentul asta.
Sincer, nu am citit articolele de acolo. Am citit altele; o sa le citesc si pe acelea.
Dar retine ca stiu ca documentatie e sigur undeva, dar rolul forumurilor este ca poti pune o întrebare specifica in speranta ca vei primi un raspuns precis.
Daca ai un raspuns mai precis ti-as fi recunoscator.
|
 |
|
Daca initial se puteau sterge cu penseta, acum pare ca e mai fin. Dar categoric nu e frunza "arsa". Frunza fizic e ok. E pe frunza.
Cat despre CO2, il torn prin fereastra capacului, sunt 20cm pana la planta; imi dadeam cu presupusul ca poate o fi de la CO2.
Am vazut Calistus ca smulge din Lilaeopsis fire subtiri; e ceva comun la aceasta specie? E cumva omnivor?
|
 |
|
Salutare, sunt cateva lucuri noi, astfel:
- neonilor au inceput sa le creasca cozile
- pe Anubias s-au dezvoltat mai mult acele pete negre; alga-diatomee?! cum scap de ea? Interesant este ca s-au dezvoltat semnificativ dupa ce am scos rizomul din nisip...
- Hydrocotyle are frunze noi; pare ca-si revine (poate e de la suplimentarea CO2-lichid)
- Lilaeopsis are o zona in fata in care nu pare ca le merge bine; par mai degraba subdezvoltate....e zona in care torn CO2-lichid; oare afecteaza?!
|
 |
|
Ai dreptate; speram ca sursa de fertilizanti sa fie pestii. Totusi, n-am cum sa-mi dau seama de necesar fara o baterie de teste NH. Sau, poate mai simplu, pun doza zilnica de macro si vad cum le merge plantelor, frunzelor noi.
|
 |
|