Am gasit un ansamblu (butelie, reductor si electrovalva) la un pret bun. Singura mea problema e ca butelia pare a fi un stingator cu robinet. Cat de safe e solutia respectiva? Merita?
Cum era de asteptat a sosit momentul sa trec la lucruri serioase: butelie de CO2. Pentru miscarea asta am alocat 800, max. 1000 lei. Ce pot cumpara in banii acestia? Ma intereseaza o butelie cat mai mare si un sistem safe.
Am reusit in cele din urma sa cumpar cateva pot-uri de HC Cuba. As vrea sa stiu ce pot face ca sa le ajut sa creasca asa cum trebuie.
Momentan adaug aproximativ 20 ml Feropol saptamanal, dupa ce schimb 20l de apa din bazin, iar in fiecare zi doua picaturi de Feropol 24.
Concluzionand, am cam asa:
- bomba CO2 Dennerle bio starter
- 4 x 18 W lumina (6 ore/zi)
- 20 ml Feropol saptamanal
- 2 picaturi Feropol 24 zilnic.
Ce ar trebui sa fac in continuare ca sa-mi creasca gazonul si mai ales cum imi dau seama ce-mi lipseste?
Am luat 2l eheim substrat pro si intentionez sa pun 1l intr-un sertar si dupa vreo doua saptamani sa pun si in celalalt sertar, iar in sertarul de sus sa las buretii.
Multumesc frumos pentru sfaturi.
Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: de vreo doua zile am o femela guppy care sta doar sus, in coltul acvariului. Are momente cand inoata si e foarte activa si pare ca se simte perfect, dar are momente cand e retrasa. Am urmarit-o si am observat ca atunci cand sta singura in colt, sus se arcuieste putin lasand coada in jos, iar cand inoata parca sta intr-o parte. Am cautat informatii pe www si am aflat ca e o problema digestiva si intr-adevar perioada de defecatie este de aproximativ 2-3 ore, in cazul ei. Cum as putea sa o ajut (alimentatie, tratament ...)? N-as vrea sa o pierd pentru ca mi-s dragi toti pestii din acvariu.
Mentionez ca-mi hranesc pestii cu Tetramin fulgi si mai nou cu Tetra rubin granule si JBL novo tab.
Iti multumesc pentru opinie. Ma bucur ca-ti place.
Si eu mi-as dori sa am mai multe plante. Am cautat gazon, dar nu gasesc nicaieri in Brasov cuba sau monte carlo asa ca incerc sa ma descurc cu ce am si continui sa caut o solutie