[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly

Eu am niste mici nedumeriri - zici ca ai 2 carasi, 1 pleco, 2 ancistrusi, 1 gunoier mare si 1 mic. In acvariul de 60l? Este mult prea mic pt ei. Si in mod sigur de asta ai si atitea probleme. Un singur caras are nevoie de un bazin de 60l min. Pleco se fac mari. Ancistrusii nici ei nu sunt prea mititei. Cit despre gunoieri...ce sunt acestia?

Cum adica folosesti produse "culinare"? E o figura de stil sau...?

Nu mai pune tot felul de solutii cind faci schimburile de apa. Sarea si abastrul de metil se folosesc numai in caz de tratament. Poti sa pui Aquatan de la Sera, daca vrei ceva pt apa - elimina cloramina.

Scoate-le din meniu purecii de balta pt ca nu au absolut nici o valoare nutritiva si hrana "no name". Cind poti sa le cumperi ceva, ia produse de la firme cunoscute ca Sera, Tetra - de ex. - si ai sa vezi diferenta.

Temperatura de 26 grade pt carasi este foarte mare. Carasii sunt pesti de apa rece. Ar trebui sa o mentii in jur de 20 grade.

Si cind mai observi "ceva probleme" cu pestisorii, mai intreaba si pe aici. Ca nu toate se rezolva doar cu sare, albastru de metil si hipermaganat. In plus, sarea si albastrul de metil nu fac bine plantelor.

Succes!
virusel wrote:As avea si eu o intrebare:
Daca nu gasesc toate elementele de decor [plante + buturuga care vreau eu] acestea se pot adauga "din mers" in timpul ciclarii sau se adauga dupa ciclare?

Cam greu sa faci ciclarea unui acvariu fara plante. Intr-un bazin plantat se formeaza un echilibru mult mai stabil si mai usor de realizat, deoarece plantele sunt consumatoare de nitrati. Buturuga, in schimb, poate sa mai astepte.

V. Ciclul azotului.
and_alx wrote:asta daca crezi ca o sa-ti placa viviparii.

Vezi ca acestia se inmultesc mai ceva ca iepurii. Te umpli de pui cit ai zice "peste". Si in curind vei constata ca acvariul devine brusc prea mic si pestii iti vor crea iluzia optica cum ca ar fi mult mai mari decit in realitate.

Dar sunt pestii cei mai indicati incepatorilor. Cu ei "iti faci mina", cum se spune.
Dar in natura, oare la ce ora "se da stingerea"? Intrebarea asta ar trebui sa ti-o pui.
cesrobis wrote:Sunt tot felul de solutii.

Ca de ex. JBL pH minus (Aquacid) . Si mai sunt si altele. :-)
xander26 wrote:posed un acvariu de 10L, 3 scalari si eu un mic incepator

Oi fi tu mic, dar acvariul pt scalari trebuie sa fie unul mare. In jur de 200-300l. Si ai de citit ceva, daca zici ca esti la inceput. Ca de exemplu asta - http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati - pt inceput.

Dar asta nu te scuteste de prezentare. Asa ca rubrica "Despre noi" te asteapta", dupa cum iti mai spusese si Adrian.
In timp ce mai astepti idei, ia citeste mataluta si articolul Volumul acvariului si numarul pestilor. Asta in caz ca ti-a scapat cumva..
Vezi pe www.reef.ro
Zac wrote:Poate sal puna cu 2 Meeki sau cu Red Devil. Alte Cichlide Americane mai micute ? Sau Cu Scalari ?

Esti de belea... Tu nu pricepi ca nu se poate? Doar daca vrei macel in toata regula... Si ce vina au bietii scalari sa aiba o soarta asa cruda?

Si ia spune drept acum...nu cumva masculul/perechea de Green Terror sunt ai tai si nu stii cum s-o dai cotita?
virusel wrote: Ce stiti de radacinile de Mopan de la JBL? Am vazut ca sunt destul de ieftine si par a fi frumoase [sper ca si sunt].

Sunt. E chestie de gusturi. Daca tie iti plac, atunci...go on! :-)
virusel wrote:Sa iau o nuca de cocos pentru "adapost" [tot JBL are , la fel ca in cazul de mai sus , tot pe marimi].?

Si pe cine vrei sa adapostesti? Sa nu iti umpli acvariul numai cu buturugi, nuci de cocos si bolovani. Mai lasa loc si pt plante. Acestea ar trebui sa fie din belsug!
virusel wrote:Dati-mi o idee [nu ma supar daca sunt mai multe , am de unde alege] in privinta pestilor
Merci.

Spune-ne tu ce preferi si noi ne vom da cu parerea. Eu as opta pt Carachidae - mici, zglobii, simpatici. Iar la un bazin de 60l, o gasca de 6-7 ar fi numai bine.
Caramela wrote: De ce nu raspunde la tripaflavina?

Dar ce ce ai folosit triplaflavina? Si in doza asa de mare?

Uite aici un link - http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2 si vezi daca pestele are aspectul sau simptomele prezentate in pozele de acolo. Daca le gasesti, dai un click pe poza si iti va arata si tratamentul. Pentru fungus se foloseste JBL Fungol si JBL Ektol Cristal care se gasesc si la noi in pet-shopuri.

Vezi ca apa trebuie sa aiba aceeasi temperatura cu cea din acvariul mare si ii trebuie si aerare marita.

Succes!
Mie imi place exact asa cum e. E...salbatic! Si asta il face deosebit.
V.Sorin wrote: voi aveti idee?

Noi, dupa cum vezi, nu mai avem idei. Dar cred ca multi se mira ca nu ai bagat plantele nitel in iod pt dezinfectie totala si asigurata. Scapai si de melci, si de alge, si de plante Eu una sunt tare curioasa cum o sa-ti mearga tie Bacopa in sol fara nutrienti si beneficiind numai de lumina rece a unui singur bec.
Inceputul-primul acvariu - ar fi bine sa citesti tot articolul, dar ceea ce te intereseaza pe tine e capitolul Intretinerea acvariului.
treidetrei wrote:
@brawn
Nu stiu mai nimic despre marin

Inceputul e mai greu. Da' io zic sa ne prezinti proiectul ala mai repede si cu detalii concrete, cu cichlidae, cu marine, cu ce-o fi, pina nu da navala tot forumul peste tine. :XD:
Si mie imi place acvariul tau la nebunie!!!! E super frumos si ingrijit.

Dar mai lasa-le incolo de buturugi, lemne si mopane - baga niste pietroaie adevarate. Ii spargi pe toti.
brawn wrote:Sper ca te-ai lamurit deja ca la pestii pe care ii ai iti trebuie 3 acvarii...

Dintre care doua mari. Nu de jucarie. Adica de peste 40l - cel putin pt caras. Si dotate cu filtre adevarate.

In rest...bine ai venit! :-)
V.Sorin wrote:Ok, deci am o lista:

Hygrophilia polysperma
Elodeea
Ceratopteris
Java Moss\Anubias

Care ar fi cea mai indicata, mai ales pentru perioada asta cu alge ? Macar un tip daca reusesc sa iau maine tot e bine :-) .

Omule bun, m-ai zapacit definitiv. Daca eram in guvern, aveai demisia mea pe masa miine de dimineata la prima ora.

Tu nu citesti cu atentie ce ti se recomanda? Sau crezi ca ai dusmani ascunsi care comploteaza impotriva ta? :XD:

Care ti-am spus clar ca sunt plantele cu crestere rapida? Elodeea, Ceratopteris si Hygrophilia polysperma. Celelalte doua am zis ca nu au nevoie de prea multa lumina - adica Java moss si Anubias. Si nu le baga pe acestea din urma - Java moss si Anubias - in acvariu pina nu scapi de alge.

Capisci?
Radu.U wrote:mai ales cele cu crestere rapida

Si Hygrophilia polysperma - daca gasesti; este foarte indicata.
Da, Cipriane, alber are maaree dreptate. Cum prinzi pe unul, cum baga virusu-n el. Poate asa iti mai speli din pacatele alea cu finrot-ul. Prietenii stie de ce.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: