| Message |
|
|
|
la15 w nu creste nimic, eu am incercat si nu mia iesit
Mai poti pune un neon cu balast electronic, noul neon il agati de cel vechi cu "soriceI"(asta e varianta rapida), sau bricolezi capacul si mai pui unul sau 2 tuburi cate crezi ca incap,
presupun ca neonul actual are balastul in capac, asa ca modificarea pe care trb sa o faci, este sa scoti balastul actual cu tot cu cutie(practic il anulezi),cumperi socluri (pt noul sau noile tuburi), balastul va fi afara, in capacul respectiv nu incap decat 3 neoane t8 de 15w
|
 |
|
|
|
Multumesc
lumina 36w sau mai mult? Avand in vedere ca e vb de echinodorus nu cred ca e nevoie de mai mult.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
mai citeste si asta http://acvariu.ro/forum/posts/list/11768.page#p103647
cu manado nu se pot amenaja "pante", "dune" in acvariu
pietrisul natur e aprox 3.5ron kg, dar exista si alte forme de substrat inert mai profi , ex : vocalit, ada amazonia (parca), dupla ground
eu nu am folosit decat manado si pietris natur, deci nu te pot ajuta cu mai mult
|
 |
|
|
|
o idee de substrat nutritiv ar fi aqua basis de la jbl minin necesar aprox 5-6kg, iar peste poti pune un substrat inert gen manado tot de la jbl, sau pietris natur cu granulatie 2-4 mm , cam 10 kg.
mie mi-se pare cam prea mult stratul de pietris sau substrat inert sa fie gros de 5-7 cm
|
 |
|
|
voi incerca sa fac precum aici
http://www.fnzas.org.nz/fishroom/viewtopic.php?f=4&t=62190
diferentele sunt clare, al meu nu va ajunge sa arata asa nici o data , mai ales din prisma dimensiunilor acvariului , si a pestilor
|
 |
|
|
|
nu
|
 |
|
|
|
o intrebare substrat "nutritiv" ai? (se pune substratul, si apoi pietrisul)
fertilizare faci ? cu ce? daca nu faci , trb sa faci
cat timp merge lumina?
echinodoarusul, creste greu (incet), ai nevoie de plate cu crestere rapida(uregent) gen elodea , valisnera pitica (parca), sau plante suprafata.
co2 presurizat e cam pipi( o pinie personala), incarca varianta easy carbo, sau bomba co2
una din variante de a scapa de alga ( din imagine pare a fi fuzz) , este reducerea duratei de iluminat
se spune prin unele topicuri genul de tuburi cum ai tu, favorizeaza crestere algelor , schimbal cu nunl ceva mai profi ( un tub jbl day light t8 15w costa 30 ron)
ori cum mai trb dat detalii despre acvariu
mai pune intrebari
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
nu trb dezinfectat, daca e nou, sters cu o carpa cu apa de la robinet si atat
daca e second, poti sa-l stergi cu o carpa apa de la robinet cu otet, clatit bine apoi cu apa la robinet, o varianta,
|
 |
|
|
|
Cum se planteaz? echinodorusul in conditiile date?
|
 |
|
|
|
ok fara ramirezi
cum ramane cu substratul?
|
 |
|
|
facut cercetari
planta reprenzantativa a biotopului ar fi specii de echinodorus si ceva palnte plutitoare Salvinia auriculata si Eichhornia.
decorul ar fi cam asa ceva " Tank decorations: water-logged roots, dark reddish gravel (2-4 mm and 5-8 mm) and large stones (lava rock)" "r?d?cini , pietri? ro?cat închis (2-4 mm ?i 5-8 mm) ?i pietre mari (roci magmatice)"
acum pun substrat gen aqua basis(optional sau obligatoriu) , si dupa pietrisul ?
sau pun nisp de rau , si plantez direct+jbl balls? sau pietris si "infig" plantele in el+ jbl balls? sau doar nisip ori pietris?
fac fertilizare? easy carbo+easy life profito+ferropol 24?
lumina 30w >>>> ?
|
 |
|
|
vreau sa fac un biotop pt o gasca de hasemania nana
acvariul il am 78*38*60 (fara critici asupra modelului  , le-am primit deja in alte posturi)
filtru o sa fie un intern sau hang on
1 http://www.aquariumshop.ro/article/filtru-intern-aquael-turbo-1000.html
sau
2 http://www.aquariumprest.ro/products.php?143&cPath=25
pestisorul este originar din " in apele dulci ale afluentilor si ale raurilor Rio San Francisco si Rio Purus, din Brazilia. Exista si unele precizari, cum ca, ar fi raspandit si in apele raului Rio Iguassu, din Brazilia. "
deci ce fel plante si substrat am nevoie
uite ce am gasit eu (copy paste din articol) "Au nevoie de foarte mult spatiu de inot si indeajuns de multe locuri pentru ascunzatoare, formate, in special, din grupuri de plante subacvatice. Solul acvariului nu are prea mare importanta din ce este alcatuit, de vreme ce, ei nu petrec mult timp in jurul acestei zone a acvariului. De preferat ar fi sa fie compus din pietris marunt amestecat cu nisip fin, pentru a reduce cantitatea de impuritati din bazin. O iluminare medie, cu ceva raze de soare care sa razbata printre frunzele plantelor subacvatice, vor scoate mult mai bine in evidenta coloritul sau stralucitor."
pot sa pun alaturi de ei si o perecehe de ramirezi ?
|
 |
|
|
nu stie nimeni???
|
 |
|
|
cine a inmultit hasemania nana si ma poate ajuta cu sfaturi practice?
nu vreau sfaturi gen search google , am facuto deja
am facut 2 incercari
1 am incercat varianta cu 50% apa potabila 50% apa fiarta si racita , si "aerata" ,temp de depunere 24 C, nu s-a intamplat nimic
2 am hranit gasca de hasemania cu artemia, timp de o saptamna, pt ca tot a plouat, am strans 10 l apa de ploaie, am lasat-o 24h la decantat, temp de depunere 27c (asta pt ca am gasit un articol , in care scria ca depunerea se face la o temp cu 2 grade mai mare decat temp din acvariul comunitar) , de data asta hasemania au depus , dar nici duapa 48 h nu a iesit nimic, in tot acest timp acvariul a fost ferit de lumina (l-am acoperit total cu un prosop)
deci ce sfaturi imi dati? unde am gresit?
|
 |
|
|
|
eu le dau artemia nobil fluid de la jbl,
|
 |
|
|
|
270 de pesti in 60l , wow wow
repet intrebarea colegului, sigur nu ai pus un zero in plus?
sincer eu nu cred
pune o poza
|
 |
|
|
|
Ce fel de ciclid este tipul din imagine
|
 |
|
|