[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: clonitza
Forum Index » Profile for clonitza » Messages posted by clonitza
Message
- Incearca sa schimbi apa la 3-4 zile cate 20% in primele saptamani (in "manualul" de la ADA ce zice in privinta schimburilor de apa?), nu-ti fa prea multe griji din cauza biofilmului (poti eventual incerca sa adaugi Jbl denitrol sau sera nitrivec la 2 zile pana dispare).
Pentru cine nu ma cunoaste sunt Mihai (din Brasov), am 29 de ani si ma apropii rapid de primul meu an de acvaristica, in momentul de fata am 2 acvarii unul de 60l pe post de depozit de plante (care arata asa acum ceva timp: http://i45.tinypic.com/300rtxu.jpg) si unul de 110l pe care ma chinui sa-l stabilizez si sa-l pregatesc de ADA sau AGA (voi vedea peste 2 luni unde il voi incadra) si unul micut de 25l care momentan e gol si asteapta sa fie pornit.

Sunt "old school" pasionat de stilul nature (low tech), obsedat sa colectionez plante mici, ferigi si cryptocoryne si mort dupa creveti (deocamdata cresc doar RCS si Neocardinia sp. "green" dar sper sa-mi maresc familia in curand).

Va salut!
Un acvariu frumos e o desfatare dar e si un chin pentru ca trebuie sa fii consecvent si sa-l bibilesti in fiecare zi.
Recomandarea mea e sa adaugi plante de supfarata (daca nu vrei sa adaugi plante cu crestere rapida in substrat) in zonele in care nu umbresc decat muschiul pentru a extrage toate urmele in exces de nutrienti, o alta recomandare daca ai bani e sa cumperi setul de foarfeci si pensete de la ADA sunt geniale si te scutesc de multa bataie de cap, deasemenea te sfatuiesc in prima perioada sa tunzi muschiul si sa-l lasi de maxim 2 cm lungime pentru ca tinde sa absoarba toata mizeria si o sa-ti dea foarte multa bataie de cap. In timp poti inlocui acel muschi cu fissidens sau altul la fel de frumos, java e comun si nu poti face mare lucru cu el.
http://i36.tinypic.com/10eot34.jpg pentru tine porcu' ai mei creveti iti ureaza la multi ani .

Substrat inchis la culoare da e un factor care influenteaza destul de mult colorarea, nu si fundalul pentru ca eu cel putin n-am (nu-mi place si nu voi pune niciodata).
Ajuta biotopol C sau aditia de minerale de la dennerle sau altele, mancarea nu prea conteaza, eu cel putin nu le dau mancare specifica, se multumesc cu resturile care raman de la pesti.
Fata de acea poza crevetii sunt mai rosii pentru ca multe dintre femele s-au maturizat, dar cum din decembrie nu mai am aparat nu va mai pot delecta cu poze.
Frumos imi place dar am o recomandare, scoate moss-ul, il pui peste 2 luni , nu de alta dar e primul vizat de alge.
E ceva in neregula cu testul tau de fier, ai incercat cu unul de la ADA? (presupun ca il folosesti pe cel de la jbl). Referitor la erio am 1 funzulita a carui varf e un pic maro si cam atat, n-am observat alte probleme la ea.
Da culoarea acelor pesti care traiesc in zone cu pietris inchis la culoare (discusii in majoritatea cazurilor vor incerca sa se faca una cu decorul si se vor inchide mult la culoare de aceea se pun in acvarii cu substrat deschis la culoare - alb), oricum am deviat mult de la subiect asa ca nu mai continui.
Acvariul biotop se face cu nisip alb, oricum nu cred ca amicul s-a chinuit atat pentru discusi, plantele vor fi vedetele aici
Imi place! Umple-l si probeaza putin circulatia apei in acvariu s-ar putea sa ai ceva probleme cu asta. Succes cu algele!
E in formare, asa mai incet, cand ti se va intinde si isi va forma radacini nu o sa mai ai probleme cu scoaterea acestuia de catre pesti ma rog cel putin nu de corydoras care nu au talentul de scufundatori decat in nisip fin.
Mi-am scos spraybar-ul si mi-am luat corydoras, fac cat 6 mici powerhead-uri , acum trebuie sa-mi iau perlon pentru filtru sa absoarba jegul ridicat in jocul de-a soarecele si pisica dintre apsitogramme si cory.
BBA se albeste asta care o are gengiskhan ar trebui dupa aditia de EC sa faca un norisor rosu in acvariu daca nu ma insel ce are.
Eritromicina sau easy carbo una din ele tre sa dea rezultate in lupta cu bestia. Succes.
Am inteles. Ar fi o aditie frumoasa colectiei mele de cryptocoryne daca vrei si ai timp sa o pui la posta ma gasesti pe YM sa discutam. Mersi.
Daca doresti sa facem un schimb inter orasenesc as fi foarte iteresat de crypto daca e cea cu tuplina rosie.
In fata dreapta la eriocaulon in spate la eleocharis e un varf mic.
Vezi ca am trimis un norisor razbunator de fiecare data cand il scoti din acvariu sa-l pozezi te va fulgera
Multam, ai o singura pompa? Overflow-ul o sa-l fac cu manuta mea ca am gasit schite si pentru wall si pentru cele din teava, na sunt la inceput cu sump-ul si ma documentez, in weekend sunt mai liber si ma pot apuca de bricolat.
Referitor la pietre se pot inlocui cu lemn pietrificat negru se gaseste in Hornbach (eu de-acolo l-am luat din Brasov) si se va incadra excelent cu pietrisul tau in acelasi locuri unde ai pus pietrele acelea care trebuie inlocuite ca fac contrast prea puternic (forma/culoare).
Overflowul e home made? Daca da fa o poza la sump ca vreau sa-mi fac si eu unul in weekend-ul asta. Mersi.
Substrat Aquabasis dupa 6 luni e pa, am taiat bilele in 4 si le-am raspandit prin substrat in zonele cu plante si si-au dat drumul iar, am cam orice in acvariu inafara de tonine si si-au dat drumul, presupun daca restul de fertilizanti sunt mai ok decat JBL ar trebui sa faca treaba mai bune. Aquatic Nature are un refertilizant interesant dar n-am apucat sa pun mana pe el, poate cand s-o duce fertilizantul din acvariul 2 ca am mers pe aceasta linie dincolo. Revenind incearca sa iei cate putin de la 2 producatori daca n-ai incredere si pune intro zona ceva si intralta altceva si vezi unde pornesc plantele daca nu se intampla nimic asta e altul desi sa stii ca nu sunt singurul care isi tine bazinul mai multi ani cu refertilizare, poate mai apar si alti colegi sa-si povesteasca experienta lor.
 
Forum Index » Profile for clonitza » Messages posted by clonitza
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com