| Message |
|
|
Am observat pe buza unui oscar o umflatura cu diametrul de 1-1,5 mm.Adica e o umflatura in interiorul gurii, pe buza de jos.Sa fie oare de la bataliile pe care le dau intre ei...sau sa fie vreo boala...???
Detalii acvariu:150x60x50, 6 oscari :3-aprox 20-21 cm, unul de 15 cm si inca 2 de 10-11 cm, temperatura 25 grade, filtrare 1 tetratec ex700, 2 filtre interne de 500l/h fiecare , substrat pietris de constructii 2-4mm,lumina 2x 30w-philips aquarele.
Poze cu pestele : Aici "
Ceva pareri????
Multumesc anticipat!
|
 |
|
|
daca raman pestii in 10 l sigur o "patesc" 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Dupa cum zice si titlul donez doi oscari unul de 10-11cm iar altul de 8-9 cm.Amandoi sunt o combinatie intre un red si un clasic.Doritorul trebuie sa aiba conditii optime pentru cresterea lor.Mai multe detalii pe PM.Poze am sa pun deseara cand ajung acasa.
|
 |
|
|
...de fapt..noi, astia incepatori, suntem mereu cu ochiul pe forum...si daca cumva intampinam vreo problema aici e primul loc unde cautam rezolvarea..de obicei o gasim...ce rost mai are atunci sa umplem forumul cu topicuri inutile... 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
salutare..parerea mea e sa il legi cu nylon pentru pescuit de o piatra pe care o ascunzi dedesubtul lui in substrat 
|
 |
|
|
ai PM.. 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
...multumesc pentru raspunsuri...
am separat pestele intr-un acvariu de 60 l umplut cu 30 l de apa, si am pus Tetra Fungistop conform specificatiilor de pe eticheta.Pestele se comporta ciudat, probabil s-a speriat ca a trecut de la 400l la 30l.Am observat inainte sa pun pestele in acvariul carantina ca ciuperca se desprinsese aproximativ 80% de pe corp cu tot cu pielea din zona respectiva.Asta de ieri seara pana azi dimineata .De azi dimineata de cand l-am separat nu observ nici o modificare(decat de comportament).Ce sa mai fac...????
Multumesc anticipat!!!
|
 |
|
|
Salut!Am si eu o problema: astazi cand am ajuns acasa, am observat pe unul din oscarii mei un fel de puf albicios care se intinde pe o suprafata de 1-2 cm patrati pe partea laterala a pestelui.
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1164&pos=1
Am citit pe jbl online ca ar fi o infectie cu o ciuperca insa nu reusesc sa o identific.
Detalii acvariu: 5 oscari :3 dintre ei 12-13 cm, iar ceilalti 2 au 8-10 cm;1500(L)x600(l)x500(h), pietris de cosntructii de granulatie 1-3 mm spalat si fiert, filtrare:1 buc tetra 700, si doua filtre interne 1100l/h fiecare, temperatura 24 grade constant, hrana pesti:tetra doromin si inima de vita.
Vreau sa va spun ca ieri si astazi nu am fost acasa, deci nu as putea spune cand a aparutciuperca(infectia), daca a aparut in urma unel lovituri sau daca a aparut in urma vreune-i muscaturi primita de peste de la cei mai mari.Pestele se comporta normal, e vioi, a venit la mancare si a mancat cu pofta.Nu se freaca de pietre sau de buturuga.
Ma poate ajuta careva sa identific ciuperca si sa-i gasim tratamentul?
MULTUMESC ANTICIPAT!!!
|
 |
|
|
...exclus!!!  in 140 l doar unul ai putea tine...
|
 |
|
|
...nu stiu ce sa spun...eu ma gandeam sa fac fundalul cu spuma poliuretanica...dar mi-e cam frica...ai mei au reusit sa desfaca capacul incalzitorului  ...habar nu am cum au reusit asta, dat fiind faptul ca m-am chinuit 5 minute sa il pun la loc...
|
 |
|
|
|
...dap...de acolo m-am inspirat...dar la el a ramas la stadiul de idee...
|
 |
|
|
|
...salutare..scuze de off topic, dar am si eu o intrebare daca tot se discuta despre fundaluri:ce parere aveti de prelungirea fundalului si pe fundul acvariului?
|
 |
|
|
|
...ieri am lipit acvariul...revin cu poze..
|
 |
|
|
|
se dau si separat..?
|
 |
|
|
|
Dupa cum scrie si titlul, am pus in practica un proiect nou, un acvariu de 150x60(l)x50(h), din sticla de 10 mm, fund dublu si intarituri.Acvariul va fi destinat oscarilor, si il va inlocui pe actualul de 100x45(l)x50(h).Fundalul il construiesc din polistiren cu ciment iar ca substrat voi folosi pietris cu granulatie de 2-4 mm, filtru am momentan un tetra ex 700, si probabil voi mai achizitiona inca unul.Suportul pe care va sta acvariul il fac din pal melaminat dublat peste tot, cu spate plin, plus inca un rand de intaritura pe dinauntru.
1.Acvariul celalat l-am lipit eu, nu au aparut probleme, dar acum m-ar interesa daca se poate lipi si la volumul asta cu silicon Bison.
2.Cum as putea sa maschez tevile de tur-retur ale filtrelor precum si incalzitorul, mai ales ca acvariul se vede din 3 parti(fata+laterale), deci se exclude din start varianta sa continui decorul pe peretii laterali, sau sa fac vreun locas la colt.
Cam atat deocamdata...daca mai am nelamuriri o sa revin.
Totodata am sa va tin la curent cu progresul lucrarii.
|
 |
|
|