| Message |
|
|
pai...este Pangea  . Si este lipit stanga, dreapta, de fund si de streiful care e exact deasupra lui. Si pentru ca a fost mai scurt cu 1.5-2 cm decat lungimea acvariului e intepenit cu niste polistiren extrudat in golul ramas.
Polistirenul taiat la forma decorului si peste toate lipiturile cu silicon presarat quarz maro Dekoline Carat 2 ca sa se vada mai putin.
|
 |
|
|
Ce s-a mai intamplat:
Spuma din belsug:
Taiere la orizontala:
Canale pentru furtune:
Sorburile de la filtre:
Apa, dulce apa:

|
 |
|
|
|
Sa-l umpli sanatos...si la mai MARE!
|
 |
|
|
|
Da, da, le stiu foarte bine pe toate celelalte pietricele 'ajutatoare' de la Pangea, dar desi poate am lasat impresia ca banii nu sunt o problema, nu e chiar asa.
Chiar ajunsesem sa negociez si pentru ele, dar pana la urma am abandonat. Poate..mai incolo.
Si filtrul 2 va mai astepta, pana dupa concediu probabil.
De fapt proiectul initial era pt un acvariu de 220-240 si nu 200cm. L-am redus tocmai pentru background, ca nu existau mai mari. Atat de tare mi l-am dorit.
Si dupa cum vedeti aparatul foto e varza, banii pentru un DSLR pe care strangeam de ce vreme au devenit acvariu+background.
|
 |
|
|
bobesku wrote:Acum ca m-am uitat mai bine, pare-mi-se ca e Pangea Rocky IV Sand.
Da, e Pangea The Rocky IV Sand.
calin_gherman wrote:
PS...am o rugaminte: nu-mi scrii un pret, cat ai dat pe el, la dimensiunea decorului tau? Cu transport. Prin pm daca vrei sa ramana...secret.  Mersi fain
Nu e secret  a fost 1900 pln cu tot cu transport , de fapt 2133,00 pln redusi la 1900 pln cica pentru ca am cumparat in saptamana aia.
1pln e aprox 1.02 la BNR dar pentru ca am platit prin Paypal te mai pacalesc bancile putin la curs si de fapt iese un curs putin mai mare, in lei 2014ron.
Iar pentru a beneficia de reducere nu am trecut prin magazin ci direct transfer din contul meu paypal in contul paypal al vanzatorului.
|
 |
|
|
Avem capac, avem si 2 dulapioare in care vor sta filtrele externe. Stanga, dreapta acvariului. Asta pentru ca standul l-am facut de 50cm inaltime, ca sa se vada mai bine acvariul cand stau pe canapea
Tot ansamblul powered by George@reef.
Avem si background. A venit din Polonia. Am dat de nenea asta, Grzegorz Wagner de la www.ekert.pl dupa ce mi-a fost indicat de cei de la Pangea. Altfel nu cred ca-l gaseam.
A durat cam 9 zile sa ajunga. Culoarea e cea agreata de toate cele 3 fete din casa.
M-am hotarat ca in spatele backgroundului sa pun spuma poliuretanica si apoi sa tai cu cuterul la fata. Mi se pare prea complicat sa faca sa circule apa pe acolo
Plus ca ar insemna prea multe gauri.
|
 |
|
|
|
Felicitari!
La cat mai multe prezente din astea foarte vizibile!
|
 |
|
|
Felicitari si de la mine!
Sfaturi despre africani am mai mult de primit decat de dat, dar la tinut pumnii ma pricep foarte bine.
|
 |
|
|
vidockq wrote:
"Power Consumption- 80W"
Pe cand 2080 are 28W daca nu ma insel; pentru o chestie care merge 24/7
Aici cam ai dreptate 
|
 |
|
|
bobesku wrote:Sau poti sa ramai pe Eheim 2262 + un incalzitor Hydor ETH 300W inline, daca stii ca e cald in casa
Ar fi mare pacat sa se vada incalzitoarele... parerea mea
Si cred ca iesi la acelasi pret daca nu mai ieftin decat un Eheim 2180.
De ce tocmai Hydor ETH 300W? E mai mic, mai fiabil?
|
 |
|
|
|
Mie nu-mi plac astea incorporate pentru ca imi pun tot timpul problema ce fac daca se strica. Cu ce-l inlocuiesc? Pe de alta parte sta ascuns si asta e bine, nu mai trebuie mascat. Dar un 2180 e sensibil mai scump diferenta fiind de 80€. 2 Incalzitoare de 300W ar fi ~160-170ron adica 40€
|
 |
|
|
bobesku wrote:Ma gandeam si eu la un astfel de filtru. Din review-urile de la americani este foarte laudat. Ei spun ca la canistrele moderne exista fenomenul de bypass al apei intr-un oarecare procent, dar la Eheim-urile clasice NU.
Intr-adevar, este model old-school, mai greu de asamblat dar cred ca face treaba si are un pret indecent de bun, la nemti.
Banuiesc ca te gandesti sa iei doua astfel de filtre? Eventual le "pupi" si cu niste incalzitoare inline Hydor ETH 300W?  Sa arate frumos, nu?
Bafta mare in continuare
Nu, doar 1 , celalalt exista deja si il cheama 2080  Apropos de incalzitoare exista si de 500W?
|
 |
|
|
@claw 93 probabil in jur de 10000 ron  Strang din dinti de ceva vreme...
Ce ziceti voi de Eheim 2262? Are cineva?
Reviewurile zic ca e mai greu de curatat/asamblat. Dar debit dublu...
|
 |
|
|
Am reusit sa ne cataram. Diferenta de nivel intre cele 2 capete ale acvariului e de 3 cm  . Aranjat in boloboc se vede prea urat asa ca am mai scos din pene. Va trebui sa fac rama capacului sa mascheze nivelul apei care altfel s-ar vedea stramb in raport cu geamul.
A venit si filtrul 1, Eheim 2080 cu mediile originale. Si o pompa de recirculare Hydor Koralia 5200. Backgroundul a plecat si el incoace.
Am auzit de curand o teorie ca apa n-ar circula bine in spatele lui chiar cu pompe si ca in timp devine acida. A masurat cineva ph-ul in spatele backgroundului? Merita sa faci constructia aia din bureti?
|
 |
|
|
|
Chiar am insistat pentru modelul asta de stand, sa-l mai tina ceva in caz de cutremur, Doamne fereste. Incercam sa-l ridicam in 4. Oare e posibil sa muti asa ceva in alta casa?
|
 |
|
|
Dupa o zi de la lipire, inainte de curatare si lipirea intariturilor:

|
 |
|
|
Ne miscaaaam:
|
 |
|
|
|
Si mie imi plac mai mult astia. Si ei sunt motivul pentru care m-am apucat de africani. Ironie...
|
 |
|
|
Am fost vanduti ca si Caeruleus 'galbeni' de la magazinul domnului Oprea de la Muncii unde e acum o tanti.
Tati crede ca suntem caeruleus imperecheati cu ceva metraclima sp dar ne iubeste oricum.
Voi ce credeti ca suntem?
|
 |
|
|
|
Dar vreun site care vinde malawi salbatici?
|
 |
|
|