| Message |
|
|
si daca vrei,poti sa citesti aici .Eu nu prea am avut noroc si cunostinte sa reusesc s-aduc primul rand de icre la forma de pestisori,poate tu,daca te documentezi ai sa reusesti.Mult noroc 
|
 |
|
|
teoretic ar trebui sa mearga ca pe gura pe unde iese aerul la pompa exista o supapa care permite numai iesirea aerului,si chiar daca cele 2 pompe nu au amindoua aceeasi timpi de functionare(una pompeaza aer in timp ce cealalta trage aer),nu cred c-ar fi vreo problema,dar nush de ce,si eu am o indoiala.
M-a batut si pe mine gandul sa fac o chestie d-asta dar inca nu am ajuns acolo  . Parerea mea este ca cel mai bine este sa incerci tu si sa vezi..
|
 |
|
|
|
ideea este ca,ce am sa fac eu cu pestii si plantele?
Cat de pretul ala,am vazut in obor acvariu de 90L 1mil si ceva,daca mai aduni si pompele si filtru si restu de accesorii si sa nu mai zic de pesti si plante,iti zic eu ca atat te ajunge...oricum,daca esti dispus sa cumperi si eu sunt dispus sa negociez,dar fara pesti si plante nu-l dau ca n-am ce face cu ele,ca o sa mai dureze pina imi fac alt acvariu mai mare.
|
 |
|
|
lol, chiar nu m-am gandit la asta,dar tocmai faza super este ca nici nu mi s-a intimplat de vreo 9 luni de cand o am sa rugineasca  ...ideea este ca o sterg de fiecare data dupa ce curat geamurile
|
 |
|
|
sau pentru o putere de acoperire mai mare  poti sa folosesti o lama de cutter pe care vezi tu cum reusesti s-o prinzi de un batz..eu am folosit asa:
o bucata de cornier de plastic lung cat lama pe care l-am turtit,l-am umplut cu silicon de acvarii,am bagat lama in el(cat sa iasa un picutz lama din el) l-am lasat sa se intareasca si dupa aia am dat gaura in el si am infipt un "batz" de plastic in el.
Asta e retzeta cleaner-ului de alge de pe gemul acvariului cu putere mare de acoperire de la Dark4ce 
|
 |
|
|
akademik_79 wrote:
Voi edita acest post diseara, am gasit o firma ce produce sticla curbata, raza maxima de curbare ~1m, pretul 60 euro/mp. Voi adauga si aceasta adresa.
deci pt raza maxima de curbura practic tre sa fie "umflatura" mai mare de 10cm,nu? din cate observ. Cat despre fund,ma gandeam ca daca e taiat putin mai mare(1-1,5cm) se poate slefui dupa,dar firma la care vreau sa-mi tai si comand geamurile(cristal brad) mi s-a parut destul de serioasa.Apropo,am trimis mail la ei si mi-au trimis reply:
pretul pentru geamul de 10mm float
10,3+tva la foaie
690.000+tva taiat la dimensiuni
Acum ramane sa vb cu firma care urmeaza s-o propui tu,sa vad daca-mi pot taia geamul la unghi cu lateralele,ca parca mi-e un picutz frica sa lipesc geamul ala doar asa,superficial.
Tu ce parere ai despre un acvariu de dimensiuni 100Lx50lx60H cu fata curbata si:
1. Fata curbata taiata la unghi cu lateralele sau
2.Fata curbata taiata normal si lipita cu mult silicon?
Merci anticipat.
|
 |
|
|
inteles-ai  si acum...totusi...de unde se cumpara geam curbat...si ce parere ai de volumul acvariului pe care vreau sa-l fac?o sa tina daca geamul curbat nu e taiat la unghi cu geamurile laterale?
|
 |
|
|
am revenit cu poza, aici sper ca am explicat destul de clar ce nelamurire am...
|
 |
|
|
akademik_79 wrote:
Voi edita acest post diseara, am gasit o firma ce produce sticla curbata, raza maxima de curbare ~1m, pretul 60 euro/mp. Voi adauga si aceasta adresa.
Pina la urma se mai aude ceva cu geamul asta curbat,ca m-ar interesa si pe mine, vreau sa-mi fac un acvariu de dimensiuni 1Lx50lx60H cu geam curbat,dar am o nela murire in privinta asta..partile laterale ale geamului,cum vin?cele care se lipesc de laterale?fac unghi de 90 de grade sa pice geam pe geam pe laterale?sau tot curbat e si la capete?o sa incerc sa fac un desen sa explic mai bine.
P.S.: intentionez sa folosesc geam de 10
|
 |
|
|
|
haideti mah,nu vrea nimeni sa cumpere uacvariu cu toate cele trebuincioase?
|
 |
|
|
|
pai asta-i ideea,ca pina se fac maricei incat sa-i dai tre sa te gandesti si unde sa-i tii....macar daca vrei sa inmultesti specia...stiu eu,fa-ti un acvariu de vreo 50l si pastreaza-l p-asta de 25 ca maternitate..si il dotezi cu tot ce trebuie pt o maternitate...Parerea mea.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
dar daca o sa-ti iei 3 femele...nush ce-o sa te faci cand or sa inceapa sa "nasca" toate 3...faci crescatorie  ...mie imi scotea molly vreo 30 de bucati cam de 2 ori pe luna cateodata .....si mereu reuseam si-ii salvam pe toti,ca la un moment dat aveam intr-o maternitate numai punctuletze negre  ...eu in locul tau,in conserva de 25l puneam un betta sau ceva si multe plantutze si sanitarii de rigoare. parerea mea..
|
 |
|
|
lol ..din cate stiam eu,guppy sunt specia care se inmultesc cel mai repede si mult  ..eu am avut molly si tot la fel statea masculul ala dupa femela non stop
|
 |
|
|
|
daca poti sa imi raspunzi si mie pls,cat ai dat pe geam,ca vreau si eu sa-mi fac un acvariu cam de aceleasi dimensiuni,si ash vrea sa stiu cam cat m-ar costa geamul.Merci anticipat.
|
 |
|
|
|
Vand acvariu 90L
+filtru extern cu carbuni activi (10litri)
+pompa de aer filtru (resun AC9600)
+capac tabla vopsit cu vopsea auto 1 bec economic 20w
+pompa aerare (elite 801)
+piatra aerare 35cm lungime(perdea de aer)
+substrat nisip si pietris
+6 specii de plante pe care nu le stiu pe nume
+pesti: 2 scalari 7 luni, 2 scalari 1 an,1 betta mascul,2 cori (un scalar 1 an(femela)+ 1 scalar 7 luni(mascul) pereche)
+termometru
+termostat 75w
+instalatie moonlight home made
Pret: 3.500.000
Doritorii Private Message
|
 |
|
|
|
nu-i nici solutie si nici buba,ca daca dai back te duce inapoi,dar ai sa postezi de 2 ori.dupa ce dai submit informatia este deja preluata de scriptul php si pusa in baza de date.cand dadeai edit el cotea informatia din tabelul in care era pusa si modificai si o punea tot in acel tabel,peste info care era deja...dand back,nu faci decat sa te duci inapoi si sa reapelezi scriptul,care-ti va pune informatia pe alt rand din tabel,dupa informatia deja pusa mai devreme si nu peste...sper c-m fost destul de xplicit...si eu sunt incepator in php si mysql,dar mai stiu cate ceva...sper sa nu fi gresit cumva...
|
 |
|
|
acum vreo 7 luni,am cumparat eu un scalar ...mai decolorat asa...era un pic galbui...insa peste 7 luni s-a facut ditamai scalarul auriu  ...un auriu deschis..l-am cumparat de la carrefour orhideea dar sa stii ca am mai trecut pe acolo si n-am mai vazut...poti sa te duci sa intrebi daca mai aduc...
|
 |
|
|
|
pai ideea este,de oriunde iei ceva nou, pe care ulterior vrei sa-l introduci in acvariu,nu numai plante,sa le tii cateva zile in alt recipient in carantina,sa vezi ce se intimpla
|
 |
|
|
|
asta inseamna ca e prea mult co2..scoate-to,baga aerare k-lumea la apa si apoi bag-o la loc,dar cu un volum de co2 mai mic...incearca sa reduci la jumatate cantitatea de co2
|
 |
|
|