| Message |
|
|
|
Frumos setup, abia astept sa il vad matur . In legatura cu filtru cred ca sti parerea mea , la asemena cuburi cea mai ideala filtrarea este filtrul de fund ,cu o pompa de aer .
|
 |
|
|
|
Dupa ce se stabilizeaza si prind plantele noi voi pune poze si de aproape . Vedem ce supravietueste.
|
 |
|
|
Acum avand plante din celalant acvariu mi am permis sa ma joc cu plantele . De ieri aratam asa:

|
 |
|
|
|
Salutare , aici voi pune punct la acvariu mare . Ieri lam golit ?i pus pe net la vanzare tot ce am avut la el . Daca sunt doritori de ceva anume scrieti in privat .
Nu nu renunt ,doar ca nu mai am cum sa ma ocup cum doresc de amndoua .
Voi ramane la cel mic deocamndata .
Se poate inchide Multumesc!
|
 |
|
|
Hybrid wrote:Nu nu, e pentru cubul meu  Doar al meu.
Corect
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:
Hybrid wrote:Nu am sa bag iar dragon stone, m-am saturat de ea data trecuta; o sa bag o lava cinstita si gata; macar nu scurge constant smacaz din ea
Data trecuta ai bagat-o ca atare, asa cum ai luat-o? Trebuia sa o speli, sa o freci bine cu peria si ar fi aratat alfel, nu mai curgea nici ectoplasma din ea..
Ete scart, am spalat 2 ore la ale mele si tot dupa un timp se scurge . Asa sunt dragonstone se Macina mai mereu in apa
|
 |
|
|
Salut,mult noroc cu proiectul
Imi place ce ai de gand cu mici excepti . (Le sti deja)
Acum in legatura cu rocile si eu asi pune Seiryu in asa bazin mic mult mai bine da aceasta roca daca este pusa unde trebuie decat un dragonstone.
Bafta
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Mai ai dubii?
Aveam
Sa mi trag una,mia puscat Fisa cand am.citit unele aberati si cate linkuri de youtube pune
|
 |
|
|
fish & shrimps wrote:Nu cred ca are sens sa adaugi si lava rock.
Mergi pe epifite deci. Manado e bun in situatia asta.
Pot sa intreb nu esti cumva Dr Nano?
Off topic
|
 |
|
|
Hybrid wrote:Rotala indica bonsai merge fara co2?
Nu va fi ce trebuie fara co2.
|
 |
|
|
Hybrid wrote:La cat de mare o sa fie 25x25x30 ma gandeam ca 4-5cm de ce-i alege pana la urma e suficient. No sa am am hardscape in fara de ceva bolovan de roca vulcanica, o sa fie vorba aia, mai spre dutch :-)
In contextul asta, ce zici? 
4 5 fata poate, mijloc spate asi creste dac? tot vrei plante multe .
Acum orice sol alegi adaptezi bazinul la nevoile plantelor pe parcurs.
Eu daca asi face alt bazin nu asi mai da atatia bani pe tropica care dupa un an maxim isi pierde din proprietati si usor devine praf plus pregatirea lui de plantat si asteptarea stabilizari teste etc (batai de cap) asta e doar parerea mea care sunt cam nerabatorcate o data . Asi merge pe inert . Acolo te joci cum vrei cu ce bagi in coloana de apa, poti planta de la inceput etc etc
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Daca te uiti la ultima poza, o sa vezi ca rotala din dreapta = bete, putregai.
Tot ce n-a primit lumina a regresat
Da ,pacat .
|
 |
|
|
Maestru
|
 |
|
|
Mie imi placea, arata salbatic (natura ) .
Daca plantelor mergea bine asi fi lasat asa, daca nu desigur tuns.
Da e acvariu tau tu sti mai bine
|
 |
|
|
|
Dennerle Shrimp King
Pentru creveti.
Pentru Plante adaugi in sol.si coloana de apa in functie de ce au nevoie.
Lava rock se pune pe fundul bazinului ,lasi 5 cm de la sticla gol, si pui sol intre sticla si lava rock, la fel si peste pui sol.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:
Samy wrote:
Cred ca depinde ce se urmareste, bazin de lunga durata de scurta sau lunga , ce se pune in el etc.
Meine liebe, vezi sa nu inteleaga lumea ca un bazin de lunga durata se poate face doar cu manado
 Alles klar!
|
 |
|
|
flo77 wrote:
Samy wrote:
Eu am scos acum ce e pe fata adica gazonul si incerc si eulocharis mini (is curios eu cum da in bazin in loc de cuba )
Imi place cum gandesti. Pe mine personal ma enerveaza atat HC cat si MC.
Eu nu am nimic cu aceste plante, consider ca am invatat ce era de invatat despre ele si am reusit cred eu sa obtin gazon frumos din amandoua .
Acum doresc doar sa incerc alt tip de gazon .
Vom vedea .
Bazinul actual este facut pentru a experimenta cat mai mult cu plantele.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Nici sa ma  n-as mai folosi manado, in conditiile in care am de ales altele la fel sau mai bune, care nu confera batai de cap
Parerea mea, strict pentru preferintele mele, nimic de comentat la reusitele si gusturile altora
Cred ca depinde ce se urmareste, bazin de lunga durata de scurta sau lunga , ce se pune in el etc.
|
 |
|
|
Pana nu experimentezi cu atentie nu ai cum sti
|
 |
|
|
|
Nu stiu voi ce experienta ati avut dar eu doar buna cu el.
Pai folosirea lui consta in al tine in apa ceva timp inainte de al pune in acvariu.
Acest sol deine in timp bun ,la inceput este desigur de groza daca nu ai rabdare la plantat ,cand cureti etc.
Dupa un timp devine perfect .
Eu am scos acum ce e pe fata adica gazonul si incerc si eulocharis mini (is curios eu cum da in bazin in loc de cuba )
Dan, deloc nu are legatura cu plantele , si fara ele sta pe loc.
Sa nu uitam ca am si filtru exterior si doua pompe ce fac valuri si nu am treaba .
Totul tine de rabdare.
|
 |
|
|