[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian L
Forum Index » Profile for Lucian L » Messages posted by Lucian L
Message
Multumesc. Asa o sa fac.
Multumesc, Adrian. Planuim o schimbare in acvariu care sa includa si schimbarea pietrisului. Ce ar trebui sa fac pentru a nu decicla acvariul? Sa pastrez filtrul neatins, fara sa il spal? Sa pastrez si o parte din apa intr-un bidon si sa o pun inapoi dupa ce schimb pietrisul? Mai pot face ceva? Eventual sa adaug o solutie cu bacterii in filtru?
Azi am adaugat prima planta naturala in acvariu, o Anubias Nana. Pustiul a fost entuziasmat, s-a ocupat el de mare parte din operatiune, cu ocazia asta i-am bifat si cateva poze pentru saptamana de scoala altfel. Un fel de gradinarit altfel A insistat sa o plantam in pietris si nu sa o legam de ceva cu radacinile afara asa ca am acoperit o parte din radacini cu pietris lasand rizomul afara. Sper ca e cat de cat okay si asa, daca nu va rog sa imi spuneti si modificam. In seara sta deja ma intreba de o planta cu frunze mai inalte pe care sa o punem mai in spate si sa mascheze filtrul si incalzitorul. Am citit despre Vallisneria dar o sa asteptam o perioada sa vedem ca ii merge bine Anubiasului.

Ca sa-i fie plantei okay continui cu schimburi saptamanale de apa de 30%? Pe langa asta ar fi okay sa punem in apa zilnic cate o picatura de Easy Carbo? Domnul de la care a luat planta ne-a dat si un flacon cu asa ceva. Si, cand mai fac testele de apa, sa arunc o privire si pe CO2 sa fie peste zero? La prima vedere planta si pestii par in regula. Deja un guppy a inceput sa rontaie din ea.

image

image

image
Am inteles. Multumesc. Gradinar de apa dulce ma fac
Multumesc. Deci, cand vine, o scot din ghivecelul ei, o spal de pamant si o leg de ceva? Banuiesc ca de o piatra.
Incepem cu pasi mici trecerea de la artificial la natural. La schimbul de apa de ieri am renuntat la "planta" artificiala rosie si urmeaza sa primim de la un crescator din oras o planta Anubias Nana. Sper sa se prinda in pietris, chiar daca are granulatia destul de mare. Cum e mai okay sa o plantam? Sa punem direct acel mini-ghiveci si sa il acoperim cu pietris? Sau sa scoatem planta, sa ii curatam radacina si sa o prindem de o piatra, urmand sa isi prinda ea radacina in substrat? In topicul - foarte fain - postat de Silviu in sectiunea de plante vad ca recomanda prinderea, cel de la care o primim ne-a sugerat sa pastram mini-ghiveciul, nu stiu cat schimba datele problemei faptul ca avem pietris de granulatie mare. Sper sa ma sfatuiti cei mai cu experienta cum sa fac
Multumesc pentru cuvintele frumoase. Sa trecem cu totii cu bine peste perioada asta dificila si sa putem sa ne ocupam si de hobby-ul asta cat mai bine.
Da, am vazut ca era acel filtru de colt, un inlocuitor pentru material filtrant si o extensie. Cum ziceam, devine putin microb. Sunt tentat de un cub pentru birou si se pare ca pot folosi perioada aceasta de carantina pentru documentare si planificare
Asa o sa fac. Multumesc
Multumesc. Sa ma bazez pe temperatura setata la incalzitor sau pe cea afisata de termometru? Instinctual as seta incalzitorul la 23.
Am inteles. Asa o sa fac. Scot peretele si restul de bureti si adaug cat de mult mini siporax. Multumesc.
Va rog sa ma mai ajutati cu un sfat. Acvariul are din kit un incalzitor mic de 25W si un termometru sub forma de banda pus pe peretele opus in partea de sus. Am observat ca daca setez incalzitorul la o temperatura termometrul arata cu 2 grade mai mult. Este efectul neonului sau intrumentele sunt imprecise? E okay sa las incalzitorul la 24 de grade daca termometrul arata 26? Sau sa ajustez temperatura? Pestii sunt 4 guppy, 4 neoni si un ancistrus.
Multumesc, Marius. O sa incerc sa iau plante de la un crescator local, este un grup de Facebook destul de activ in Iasi.
Multumesc, Silviu. Cred ca incep sa prind putin "microbul". Ma tenteaza ideea sa imi fac pentru birou un cub nano Dennerle cu acel filtru. Cu plante naturale si cu un lemn si pietre ca si decor. Tropica soil poate fi folosit fara stratul de jos de fertilizator? In sensul sa iau cubul cu echipare Basic si sa adaug acest substrat?
Multumesc pentru raspuns. E mai okay in cazul filtrului intern doar cu mini siporax, fara nici macar o fasie subtire de burete la admisie? Si in cazul asta cat de des va fi okay sa clatesc saculetul cu material filtrant? Saptamanal la schimbul de apa sau mai rar?
Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu o idee pentru modificarea filtrului intern folosit in acvariu. Filtrul este Tetra 400 la care am decupat cei doi bureti originali pentru a pune in cele doua compartimente interioare cate jumatate de saculet de mini siporax. De jos spre sus am burete subtire, mini siporax si din nou burete subtire. Credeti ca ar fi in regula sa renunt la unul din cele doua straturi de bureti ca sa pun mai mult mini siporax? Sau la peretele despartitor si sa las un singur compartiment cu mini siporax si burete? Multumesc anticipat pentru sugestii.

image
Mi se pare foarte fain, felicitari. Incep sa ma gandesc daca as putea cand se termina perioada de carantina sa-mi fac la birou un astfel de cub. Acvariul tau mi se pare un exemplu. Succes cu el. O sa urmaresc topicul.
Multumesc. Mai ales ca discutia este intr-o perioada cand au loc evenimente mai importante si mai grave in tara. Ca sa pun astfel de plante ar trebui sa iau alt substrat sau pot pastra ce am? Acum am un pietris cu granulatie mai mare luat din Animax, cred ca este acesta: https://animax.ro/filtus-bazalt-2-kg.html.
Multumesc pentru raspuns.

Am citit cateva zeci de topicuri din aceasta zona (coltul incepatorului) si eram sigur ca decorurile artificiale nu vor fi deloc bine privite. Era un risc asumat postand aici Ar fi okay sa scot acea "planta" artificiala rosie si sa o inlocuiesc cu una sau doua plante naturale care sa nu aiba nevoie de substrat fertil si de dioxid de carbon? Doua pietre plus plante? As vrea sa poata creste suficient de mari incat sa mascheze filtrul si incalzitorul din spate.
Salutare, lume. Eu sunt Lucian, din Iasi. O sa prezint in acest topic acvariul luat de Craciun pustiului, care este si primul acvariu pentru amandoi. Si-a dorit pestisori, am vizitat cateva pet shopuri, m-am documentat cateva zile si am stabilit sa fie un acvariu micut ca sa-l poata tine in camera lui, sa aiba cativa pesti de talie mica si sa contina in prima faza doar "plante" artificiale pentru a fi usor de intretinut. Am preferat asa pentru a putea fi mai usor de intretinut si pentru a invata si a ne concentra exclusiv asupra pestilor. Si, nu in ultimul rand, pentru ca i-a placut acel decor artificial. Dupa ce vom invata mai multe despre acvaristica sunt sanse mari sa trecem la plante naturale. Am vazut cateva exemple de acvarii foarte frumoase pe acest forum, i le arat si lui si incepe sa fie atras de ideea de a avea un decor exclusiv natural.

Am luat un acvariu de 25 de litri Diversa, curbat, cat sa ii incapa pe noptiera. Setul continea si neon de 6 wati, filtru si incalzitor. Am completat cu pietris negru, un castel si o "planta" artificiala. Citisem despre ciclul azotului si am lasat acvariul nelocuit in prima luna pentru a se cicla, ajutat de Demetrol. Pe masura ce m-am mai documentat am inteles ca filtrul poate fi insuficient si am decis sa il inlocuiesc. Din ratiuni de spatiu si de usurinta in instalare am preferat un filtru intern de putere mai mare si am luat un Tetra pentru 400 de litri la care am decupat o parte din bureti, am pastrat cate o fasie la admisie si inainte de pompa si am adaugat doi saculeti cu Siporax Mini. Filtrul este pus in asa fel incat sa scoata apa aproape de luciu si sa o valureasca. Am facut teste de apa cu setul Tetra 6-in-1 si, cand rezultatele au aratat ca s-a incheiat ciclarea, am luat de la un crescator local primul locatar, un ancistrus. Dupa inca o saptamana am mai luat patru neoni si dupa inca o saptamana patru guppy masculi. Pe parcurs am remarcat ca aveam melci comunitari si am adaugat doi melci asasini. Filtrul il tinem pornit permanent la putere medie, neonul e in functiune ziua si stins noaptea, mancare primesc o data pe zi cat sa o termine in doua-trei minute. Schimbam saptamanal 30% din apa cu apa de la robinet tinuta o zi pentru declorinare in care adaugam cateva picaturi de Biotopol. Incercam sa aspiram cat mai bine substratul la scoaterea apei. La schimbul de apa clatim buretele si mini siporaxul in galeata cu apa scoasa din acvariu. Testam de doua ori pe saptamana apa si pana acum rezultatele sunt okay. Intr-o luna de functionare cu locatari am avut un singur incident, o pierdere de apa pe timpul noptii datorita faptului ca am pus un furtunas pe filtru care iesea in afara acvariului. Am remediat situatia prin taierea acelui furtunas ca sa ma asigur ca nu mai iese de sub capac. Mi se pare important ca, dincolo de aceste incidente, pestii sunt in viata, cred ca sunt sanatosi si ca pustiului ii place acvariul si ii place sa ii ingrijeasca.

image

Credeti ca acest acvariu este un mediu de viata okay pentru pesti? Numarul lor raportat la spatiu si la filtru este okay? Dupa ce m-am documentat despre neoni, imi pare putin rau ca am luat doar patru pentru ca am inteles ca sunt pesti de card dar nici nu as vrea sa luam prea multi pesti pentru capacitatea acvariului si a filtrului. Ii chinuim daca nu au plante naturale in acvariu? Le-ar fi mai bine daca am lua fie o planta de suprafata fara radacini, fie o planta care sa se lege de decor si sa creasca fara substrat fertilizator? As vrea sa nu riscam sa dezechilibram in felul asta ceva in acvariu. Si sa mai invatam cateva luni despre pesti si despre acvarii pana sa refacem decorul exclusiv cu plante naturale.

Multumesc anticipat pentru orice sfat.
 
Forum Index » Profile for Lucian L » Messages posted by Lucian L
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com