| Message |
|
|
|
Mersi!
Am putina anubias printre radacini, sa se dezvolta si am sa mai pun.
|
 |
|
|
|
Mersi, referitor la rotala, Rotala rotundifolia 'green' aceasta este?
Am sa rog un administrator/moderator daca este amabil sa-mi mute post-ul in sectiunea care trebuie.
|
 |
|
|
Umplere bazin, ziua 1
Ziua 2
Am cumparat un tc420 Led timer controller, m-am chinuit putin ca sa-l fac sa functioneze la actualul LED(4 canale). Zilele astea o sa incerc sa fac un program complet, rasarit-apus.
Asi dori sa adaug un Crinum calamistratum dar sincer nu stiu cum ar arata la un volum asa mic de apa.
Ce plante asi mai putea adauga? Asi dori plante mici ca pentru un nano de 34l .
Maine un schimb de apa si poate tot maine am sa curat nisipul alb.
|
 |
|
|
|
Vad ca la mine sunt mai zdraveni, maine incep baile sa vedem ce iese.(uneori e mai bine sa se duca cat mai repede, asa ii scutesc de un chin)
|
 |
|
|
|
Al tau a murit sau l-ai scapat tu de chinuri?
|
 |
|
|
Am dau un search si am gasit mai multe metode de a trata pestii:
- 1 lingurita la 20 litri
- Add one teaspoon of salt per gallon of water., temp. 26,5 °C
Sau
Pasul 1 - pregatirea tratamentului, exact ca in citatul de mai sus, luam o lingurita de sare amara si o diluam in 500 ml de apa distilata.
Pasul 2 - cu o pipeta luam apa distilata si o turnam pe mancarea pestilor. Grija in aceasta etapa sa nu turnam prea multa apa. Puneti cateva picaturi, lasati apa sa fie absorbita de mancare si apoi mai turnati. Repetati pana cand e saturata mancarea.
Pasul 3 - hraniti pesti cu mancarea de 2 ori pe zi la intervale diferite dimineata - seara. Tineti acelasi regim timp de 5 zile si tineti sub observatie pestii.
Rezultatele ar trebuii sa apara dupa primele 3 zile de administrare.
In cazul in care dupa 5 zile pesti inca prezinta excremente filamentoase si albe, trebuie trecut la tratamentul clasic cu metronidazol.
In momentul de fata sunt zapacit  , am sa mai caut pana maine.
|
 |
|
|
|
Scuze de mesajul intarziat, am gasit astazi dupa ceva cautari, artemia congelata dar nu am gasit sare amara(o sa comand de pe amazon). Aici am gasit "Bittersalz (Magnesiumsulfat)". , spune ca e folositoare la relaxarea musculara,leziuni si recuperare ...si pentru curatarea colonului.
Astazi nu au stat asa mult la suprafata apei, de ieri i-am pus la post, le dau doar artemia si foarte putine granule inmuiate.
Am spalat astazi si pietrele, plantele le-am flocait putin in incercarea mea de a curata cat mai bine substratul.
Legat de larvele rosii, nu am vazut P.S.-ul pus de tine.
Din nou multumiri si am sa revin cu noutati.
|
 |
|
|
|
O sa cumpar maine artemia, am sa ma documentez pe internet de dozaj si cum trebuie aplicat.
Treaba este ca ei nu sunt constipati, la ceva timp dupa ce mananca au fecalele normale. In restul zilei este combinat cu alb.
|
 |
|
|
incercam si noi sa le mai diversificam mancarea...
Maine poimaine o sa fiu nevoit sa-mi iau si un mini congelator pentru pesti 
|
 |
|
|
|
primul meu gand a fost la mancare, sunt incepator si tot ce am luat a fost granulat si tablete care se dizolva cand ajung la fundul apei. De ieri le dau combinat cu larve de tantari, am sa cumpar si artemia.
Pot incerca sa le fac un tratament cu sare neiodata, trebuie tinuti maxim 7 zile continuu in apa cu sare sau doar o perioada mica de timp(cateva minute), dupa care ii bag din nou in acvariu?
Granulele am sa le inmoi in apa inainte sa le dau sa manance, sunt foarte halimosi, in momentul hranirii sunt in stare sa manance si bulele din acvariu.
De cand s-au umflat si am constatat eu ca nu sunt gestante le dau o singura data mancare pe zi si aia foarte putina.
Daca ii vad ca sunt letargici si starea lor se agraveaza am sa-i scap de suferinta intr-un mod cat se poate de uman.
Nu are rost sa ma complic cu ace pentru ca sunt prea mici si cred ca mai tare ii chinui sau eventual le produc daune interne.
Mersi fain de sfaturi tuturor, am sa va tin la curent cu starea lor.
|
 |
|
|
|
am schimbat apa ieri cam 35-40%, aspirat substratul, este mai greu in zona mai des plantata, maine am sa aspir iar substratul si un schimb mai mic 15-20%.
Am ceva de la Elos=AquaUno, Bacto Complex, am sa-l pun in doza dubla. Testele imi aratau ca apa este in parametrii, NO2, NO3 facute la picatura, Ph masurat cu Ph metru electronic(calibrat acum 2 zile), astazi am dus o proba de apa la magazinul unde ma aprovizionez eu, masuratorile au fost identice la NO2,NO3, la Ph a fost o diferenta de 0.01(nesemnificativa).
Cand le dau sa manance innebunesc, parca nu au mai mancat de cateva saptamani, poate ca atunci cand mananca inghit si aer(zic si eu).
Tot de cateva zile am dat si cei 2 masculi Platy, erau fugariti si hartuiti de o femela, ii ataca non stop.
Sa speram ca ceilalti pesti vor fi imuni.
|
 |
|
|
|
Trebuie sa folosesc ceva anume ca sa nu mai am probleme si pe viitor?
Apa o schimb la 5-6 zile, mancare le dau putin...
Acum trebuie sa stau cu ochii pe sanitari si pe guppy.
|
 |
|
|
Salutare,
am si eu o problema cu ai mei pestisori(3 Femele Platy).
Acvariu
60l filtru extern eheim 2213 plin cu eheim substrat pro si prefiltru eheim.
Temperatu apei 24-24,5 °C.
NH3/NH4-0
NO3 -20
NO2-0
Ph- 7,3
KH 4-5
GH 6-7
Pestii mananca fara probleme, 2 dintre ei stau mai mult la suprafata apei, am observat ca dupa ce mananca culoarea fecalelor este normala, dupa un timp fecalele sunt albicioase.
Pestii sunt hraniti cu granule si am vayut ca se servesc si din tabletele sanitarilor.
De astazi le-am dat si mosquito larva.
Sa fie Dropsy ?
Nu pot spune cu exactitate ca sunt gestante, nu am vazut vre-o pata/triunghi pe nici un peste.
O zi placuta!
|
 |
|
|
Fluval FLEX kit:
+ dimensiuni: 35x33x33 cm, 34 l.
+Sistem de filtrare cu 3 trepte incl. medii de filtrare (un saculet cu carbune si un saculet cu BIOMAX) si buretele.
+ iesire pompa: 230 l / h.
+ lumina LED cu 39 LED-uri.
+ 1900 Lux, consum de 7 W, 7500 K,setari individuale ale luminii.
Separat am cumparat:
+1l Eheim substrat pro(cred ca incape mult mai mult in spatiul din spatele acvariului).
+Fluval E50 incalzitor cu termometru incorporat.
Substrat:
+DeponitMix Professional 9-in-1.
+Nisip Dennerle Crystal Quartz Negru Diamant, 1-2 mm.
+Nisip alb, 0,8-1mm.
Plante:
Momentan doar +Eleocharis sp. 'mini' // +Anubias 'Petite' sau 'Bonsai'.
Data inceperii 21.02.2018.
Momentan e dry start, zilele astea imi ajung niste seminte(conform vanzatorului sunt "Hemianthus callitrichoides Cuba - HC") si m-ar bate gandul sa fac un covoras, sa pun printre smoculetele de Eleocharis sp. 'mini'.
Saculetul cu carbon ar trebui sa-l scot? Citisem pe undeva acum ceva vreme ca este indicat sa nu avem burete cu carbune sau carbune in filtru pentru ca elimina din nutrientii folositori plantele(poate am citit sau inteles eu gresit).
Nisipul alb am sa-l curat cand voi umple acvariul, acum este putin amestecat cu cel negru.
Acvariul o sa fie populat doar cu Oto (ventuzarii care au inceput sa-mi placa desi la inceput nu ii simpatizam deloc) , 1 Dwarf Puffer si bineinteles cat mai multi melci comunitari. Nu vreau sa bag creveti ca este posibil sa raman fara, eventual pot pune 1-2 de test.
Sunt deschis la sugestii, critici, etc.
O zi placuta!
L.E. Pulverizez zilnic cu apa din celalat acvariu, lumina alba+mov(lumina de seara) 10-12 ore.
|
 |
|
|
|
Salut, am eu sistemul asta(e cel nano), la mine a tinut aproape 5 saptamani, 1 bula la 6-7 secunde. Acum folosesc acelasi sistem doar ca am facut amestecul cu zahar/gelatina/drojdie si am aproximativ 1 bula la 5-6 sec, depinde de temperatura din camera si de cata drojdie bagi.
|
 |
|
|
Este adevarat ce spui.
Pun apa din acvariu si am in caserola ceva eheim substat pro(nu cred ca ajuta la ceva), cand pun mancarea o scot pe cea ramasa si la 2-3 zile schimb aproape toata apa.
Melcii comunitari ii am din prima zi de ciclare, au supravietuit in cele mai rele conditii
|
 |
|
|
Stiu ca multi doresc sa scape de melcii comunitari (Physa Marmorata), eu doresc sa ii inmultesc cat mai mult. Am cumparat o caserola si am adaugat putin pietris si 2-3 plante, pus mancare de pesti si am adaugat cativa melci.
Este cineva care imi poate da o reteta de succes pentru a avea 100-10000 melci?
Am vazut dwarf puffer si sincer m-am indragostit de ei (stiu ca sunt agresivi/teritoriali si musca aripioarele altor pesti) ... daca e sa pastrez acvariul asta doar pentru un puffer si oto, o fac cu cel mai mare drag. Doresc un acvariu mai mare, nu stiu pe cand...
Orice sugestie legata de cum pot creste in casa viermi/melci sau orice vietuitoate cu care se poate hrani pufferul e binevenita.
Seara cat mai faina va doresc!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Pana acum nu am vazut alge sau s-au ocupat ventuzarii mei de ele impreuna cu melcii si crevetii.
La cateva zile le mai pun spanac oparit/salata si castravete . Pentru sanitari mai am tablete si chipsuri.
Imi plac helferii  ... imi plac toate plantele care se aseamana cu aloe vera, plantele micute. Daca stii plante care nu sunt pretentioase poti pune o lista
Plantele stem le-am tuns si replantat, astazi am mai tuns din plante.
Conform tropica sunt intre ziua 38-42, de la ziua 42 pot creste la 10 ore lumina.
Legat de lumina, am ledurile din dotarea acvariului, ar mai fi necesar inca un rand de leduri sau este ok asa?
L.e. nu prea mai vad melcii comunitari, cat timp nu am avut pesti erau mai tot timpul prezenti, de cand am introdus pestii au cam disparut din peisaj...
|
 |
|
|
|
Am pus astazi un prefitru Eheim si am scos din eheim250 buretele albastru si am completat cu eheim substrat pro.
|
 |
|
|