| Message |
|
|
Partea din dreapta nu imi place, o sa o modific. Vreau sa umplu acvariu, sa stopez cresterea carasului  Am citit pe undeva ca, chinezii reusesc sa ii tina mici chiar si mai multi ani
|
 |
|
|
|
Offf, clar micromec este, le am confundat! Cu el a venit filtrul.
|
 |
|
|
Tot siporax e si ala?
Silviu, asa am lasat filtrul, doar filtrul mai fin de la retur l am clatit; nici apa aia cu bacterii n am golit o. Sper sa fi scapat de bulele de aer, desi nu cred ... Ca nici nu l mai desfac minim jumate de an.
Asa arata aquaspape ul meu cu caras
Urmeaza sa fac rost de un bonsai si moss.
|
 |
|
|
|
Siporaxul si bucata de filtru ce l am lasat; acum am pus un burete complet. Mi se pare ca pe siporax nu se prea prind bacteriile
|
 |
|
|
|
In apa erau bacterii cand am miscat tavitele
|
 |
|
|
|
Substrat pro
|
 |
|
|
|
Prefiltrul
|
 |
|
|
|
Filtrul dupa o luna si 5 zile. Acvariul suprapopulat, innoata si un caras pe acolo. L am desfacut pentru ca intrau bule de aer in bazin. Nu inteleg cum la unii se infunda intr o luna? Eu nu am prefiltru, doar un burete in in ul de la filtru.
|
 |
|
|
In balcon sunt mai mari variatiile de temperatura decat in frigider, ceea ce eu cred ca este rau! Mai bine o tii in frigider desi este umiditate. Nu are cum sa afecteze umiditatea, este o prostie ...doar nu trece umezeala prin sticla si se dilueaza bacteriile 
|
 |
|
|
|
Ok, evolutia ester buna. Toti vrem sa evoluam. Dar acest forum este despre acvarii in primul rand, apoi despre aquascaping. Se poate face aquascaping si cu o piatra intr-un bazin cu 2 carasi. E normal sa nu vad pesti suferinzi in bazinele filmate: acestia se scot si se trateaza sau se duc la canalizare.
Legat de acest topic, Rundas are probleme cu algele de pe plante, iar recomandarea este: scoate carasii ... Asta nu mi se pare evolutie; nici nu cred ca ii da satisfactii ...
|
 |
|
|
|
Cica protejam pestii (sa nu cumva sa fie prea multi in acvariu decat 1 cm sau 2, 3 de peste pe 10 l. de apa), dar ii bombardam cu codoi de le ies okii, ii dopam cu azot si alt chestii ... Chiar acum un coleg si a omorat crevetii, dar nu are ciorba in acvariu!
|
 |
|
|
skija wrote:Atat iti mai zic despre co2 ca vad ca nu vrei sa intelegi nici cum , co2 conteaza cum si cat bagi nu e destul sa bagi co2 .....mai ales daca nu stii cat bagi .
Cu ce masori CO2 ? dropcheker ? este o prostie , la fel si tabelul co2 care il gasesti pe net cu relatie Ph-Kh
Mai citeste te rog si pe alte forumuri despre co2 . Eu am invatat aici despre filtrare foarte mult , dar despre co2 am citit mult pe barrreport (si pe ukaps) si pana nu am facut cum scrie acolo nu m-am convins , tot la fertilizanti ma gandeam ca e problema si acum imi dau seama cum am pierdut timpul aiurea vreo 2 ani cu fertilizantii..
E bine ca ai inteles despre codoi. Ar fi si mai bine daca ai explica pe acest forum, daca vrei. Desi sunt nou in acvaristica, am citit si eu mult ca este esential .... Dar nu toti doresc/au posibilitati/spatiu/plante pretentioase ca sa bage codoi la discretie. Autorul topicului vrea sa si rezolve problemele fara codoi! Am observat directia generala unde se bate: CO2 foart mult, cu o gramada de controllere si alte chestii, butelii ... lumina SF super reglabila ..., nu stiu cate substante adaugate .... super filtrari ... super substraturi ... FARA PESTI daca se poate (adica la mai toti acvaristii vad ca folosesc pesti care nu mai fac caca (sau fac in punga si il duc ei la gunoi) .... Nu am gasit un acvarist vechi sa mai aiba carasi! Asta as vrea sa vad, cum se cresc carasi si plante fara co2! Adica toti fug de probleme .... in loc sa caute sa le rezolve .... E simplu sa zici: SCOATE PESTII, VINDE I ... Asa se duce pe rapa tot ce e natural, asa ne indreptam cu pasi rapizi spre occident, nu vom mai avea nimic natural ...
Toti hulim substratul vopsit, plantele artificiale, corabii sau alte "podoabe" artificiale, dar sistemul nostru este tot "ARTIFICIAL".
Scuze de offtopic, dar iarasi nu m am putut abtine.
P.S. Si carasul meu, este cel mai frumos din acvariu; as renunta la toate plantele ca sa il pastrez sau as pune plante doar ca sa le manance; oricum nu face ravagii precum am fost amenintat.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Da, am avut si diatomee, dar sigur a fost si BBA, nu pot face poze calumea ... culoare apei este maro datorita radacinilor; mai s a si depus praf fin pe alge de la 7 balls ... sigur am avut BBA, dar probabil l-a mancat oto ca sa ajunga la diatomeele de pe frunza  ) In concluzie, fa rost de diatomee sa se depuna sub BBA
Silviu, mi au putrezit majoritatea tulpinilor si au inceput frunzele verzi sa se desprinda, dupa ce le a curatat oto, chiar si cea noua  am ramas doar cu ultimele 2 frunze, cele mai vechi, o sa mai pun pe topicul meu ceva poze mai recente ...
acvariul meu a fost la ciclare, deci am avut de toate; frunza aia cred ca a ramas! o sa vezi in poza cum arata, cand ajung acasa (mai am un rest de BBA pe marginile unei frunze)
|
 |
|
|
|
Poza de a doua zi... mi a curatat cam 3 frunze inprima zi, dupa care s a mai lenevit ... Dupa cum vedeti a curatat bine, a luat la rand, la o tura facea cam 2/3 din o frunza!
|
 |
|
|
|
Am gasit 2 poze facute la o zi diferenta (prima e din 1 octombrie iar a doua din 2 oct.) Si aici se vede ca incepuse sa curete la o frunza.
|
 |
|
|
Foarte sigur, uita te la mine la postarea cu acvariul. Am scris chiar acolo la postarea nr. 63. Din pacate mi s a stricat rizomul de la Anubias, doar 2 frunze am mai salvat acum, care stagneaza. Iti pun o poza daca vrei cand ajung, sa vezi acum cum arata o frunza de curata. Mai am un rest doar de BBA pe cealalta frunza, pe lateral, acolo curata mai greu. Cred ca am poze pe acasa si cu frunzele ce le-a pierdut, curatate. Dupa cum am spus, problema e ca nu se mai ocupa de le doar la cateva zile. Mai am o valisneria, aia ii place mult, tot pe ea o curata, si pe ea si doarme  ) Nu stiu ce tot mananca de pe ea ca nu prea apuca sa mai se depuna mai nimic
|
 |
|
|
Silviu Man wrote:
Rundas wrote:Ceva melci care sa consume BBA exista?
Nu prea. Melcii sunt buni pentru GSA si altele de acest fel, alge plate, compacte, care pot fi consumate de melci.
Nici OTO nu sunt eficienti, pentru ca piesa lor bucala este asemanatoare celei a melcilor (pe romineste, ventuzari).
SAE si CAE au o altfel de piesa bucala, care le permite sa consume algele filamentoase, cele mai multe cu o consistenta
aderenta si nisipoasa.
Insa, inca o data, de ce te gindesti la solutia de moment si nu te concentrezi pe cauza. In articolul de mai sus scrie clar si
de ce apar algele. Elimina cauza/cauzele si vei elimina si efectul.
Sunt eficienti oto! Mie un singur oto mi-a curatat peste o frunza de anubias pe zi, de BBA!!! Dar mai curata si in alte locuri, nu se ocupa doar de anubias .... Oricum, la cateva zile mai curata iarasi cate o frunza.
Dupa cum spune si colegul mai sus, la mine nu au mai aparut deloc alge (in afara de cateva puncte de GSA pe geam), da cand am cabomba, probabil ea consuma mult  Initial mi se deponea ceva alga verde pe pietre, care oricum nu ma deranja; acum deloc nu mai apare
Daca BBA este alba la capete, inseamna ca nu mai are putere, e pe duca. Ceea ce e un lucru bun. La mine, cand era in expansiune, tot firul era negru.
|
 |
|
|
Nu stiu ce sa ma fac cu melcul (neritina), imi umple toate radacinile cu oua! Nu se poate steriliza?
In cat timp se descompun? Sunt asa bine fixate ca nu le am putut desprinde cu mana, sunt si puse in adancituri ...
|
 |
|
|
Silviu Man wrote:
payti wrote:Ce diferenta este intre adaugarea de sifon si Easy carbo? Easy carbo il adaugati toata doza o data. Eliberarea Codoiului cred ca este destul de rapida, deci cam tot aia este ...
Iar nu ai studiat cum trebuie problema : Easy Carbo contine carbon in forma organica, glutaraldehida. De aici discutia este foarte complicata.
Am tot cautat dar nu am gasit ceva foarte exact despre reactiile aldehidei glutarice in apa, cu eliberare de carbon. Stie cineva????
Legat de carbonul lichid, uite ce scriu cei de la Masterline: "Fertilizantul EVO Acvaristic MasterLine Carbo contine carbon lichid care, datorita formei sale, este sintetizat de plante mai usor si mai rapid decat carbonul oferit prin aditie de CO2."
Deci si "carbonul lichid" se absoarbe repede! De altfel, e si normal ca un volum asa mic de substanta (1 ml. dizolvat in 30 l.) sa reactioneze foarte repede. Deci clar ca si la carbonul lichid sunt "socuri".
|
 |
|
|