[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antecume
Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Da, am inceput sa folosesc apa de osmoza cu sare de remineralizare.
Si asta pentru ca nu stiam (si nici acum nu stiu sigur) care este problema.
Cred ca i-am si stresat in ultimul timp cu schimburi mari de apa si mutarea in alt acvariu ca sa-l curat pe cel in care stateau ei.
Si acu fara substrat si lumina este cam puternica.
Am scos de tot substratul, am curatat acvariul si l-am spalat cu apa oxigenata.
O sa fac zilnic schimb de maxim 5L cu aspirarea mizeriei.
Astept sa vad cum evolueaza.
Deocamdata inca mai am cate 1-2 care mor zilnic.
Am in schimb multi pui mici care sper sa refaca colonia.
In mare crevetii stau cam ascunsi si nu prea sunt activi.
Initial auzisem si eu de pesti injectati, care in timp isi pierd culoarea.
Dar mai nou am auzit ca sunt si specii modificate genetic, care nu se decoloreaza. Inclusiv puiii lor sunt colorati.
Eu unul nu am nimic impotriva lor. Au niste culori superbe, perfecte pentru un acvariu.
Sunt deja, de mult timp, diverse culori obtinute la specii de pesti (si mai ales la creveti) care au fost obtinute prin selectie. Din punctul meu de vedere sunt cam aceiasi chestie.
Incearca si la Hornbach.
Sau pe Facebook, pe grupurile de acvaristica.
Super, mai pune niste poze.
N-ai prins nicio pisica care sa-si bage botul in acvarii?
Am cativa comunitari.

Maine ma gandesc ca poate fac curatarea acvariului si restart.
Vreau sa mut toti crevetii intr-un acvariu de carantina.
Il las pe asta fara substrat.
Mut din carantina in acvariu doar crevetii pe care-i vad activi, care umbla dupa mancare.

Plantele cum sa le curat si pe astea putin? Baie in clor sau in apa oxigenata? Si in ce concentratie?
Nu cred ca sunt afectate bacteriile din substrat la aspirare. Ar insemna ca si bacteriile din filtru sa fie scoase afara de curentul apei.
Legat de filtrare, cred ca singurul lucru care ar ajuta, ar fi un filtru de substrat.
Studiez acum cum as putea sa conectez unul la filtrul cascada pe care-l am.
Ma mai bate gandul sa pun in acvariul asta cativa dwarf corydoras.
Sa mai miste putin pietrisul, ca sa permita mizeriei sa fie trasa de curentul de apa in filtru.
Am facut teste de NO2, NO3, NH4. Toate sunt ok.
Faceam saptamanal aspirarea substratului, pe portiuni (acu cu pietris mai putin il aspir cam tot la un schimb de apa).
Si iesea din substrat de zici ca am adaugat zat de cafea.
Cei drept la un moment dat erau peste 80 de bucati adulti.

Am filtru cascada cu doi saculeti de mini-siporax. Nu m-am atins de ei niciodata, doar am spalat buretii. Sigur nu e problema de deciclare (mai ales ca testele-s ok).

Iar temperatura apei a fost tot timpul constanta, cel putin asa zice termometrul.
Poate ph-ul a mai variat, dar daca era problema de ph mureau toti odata, nu pe rand in fiecare zi.

Sa vad acum dupa tratamentul cu apa oxigenata cum evolueaza.
Stiu si de la ce a aparut problema asta.
Nu am avut farfurioara de la inceput si multa mancare ramanea in substrat.
Deasemenea am avut un strat gros de pietris. Il aspiram saptamanal dar nu puteam sa-l aspir foarte bine din cauza ca scoteam 5L si stratul era gros.
Iar crevetii astia fac o gramada de cacat. Iese o gramada de mizerie la aspirat.
De aici si problemele pe care le-am avut cu planariile. Iar mai tarziu infectia, ma intreb daca nu are legatura si cu planariile care or fi murit in acvariu.

Intre timp am cumparat farfurioara si am redus drastic stratul de pietris la cativa milimetri.
Am terminat aseara tratamentul.
Peste noapte n-am avut niciun crevete mort, dar inca e devreme sa zic ca si-au revenit.
Deocamdata se vede ca inca nu sunt bine. Sunt multi care pur si simplu stau. Ei ar trebui sa umble si sa manance in continuu.
Azi fac un schimb de 50%.
Apoi ii tin sub observatie o saptamana. Daca tot am decese, dupa o saptamana, o sa le mai fac un tratament cu apa oxigenata.
Iar apoi daca tot nu-si revin, fac curatenie totala.
Spalat acvariu cu clor, schimbat pietris, eventual imbaiat si plantele in apa oxigenata.

Pe de alta parte crevetii tiger blue n-au avut nimic. Niciun deces si sunt si activi. Am vazut si o femela cu oua.
Balasturile sunt de obicei universale si pentru T5 si pentru T8, conteaza doar puterea neonului. Arata ok cele pe care le-ai ales.
Pentru socluri nu merge link-ul pus de tine, dar daca sunt T5 sunt ok. Vezi eventual daca nu vin pereche.
Pentru neoane poate ar fi mai bune unele speciale pentru cresterea plantelor de acvariu.
Filtrul de substrat se pune pe IN-ul de la filtru.
Nu se ascunde in substrat. E ascunsa dupa vreo frunza sau element de decor. Uita-te cu atentie.
N-a iesit. Se ascunde.
Daca n-ai pui de pesti sau creveti nu-i graba. Mai las-o pana apare.
Este o larva de libelula.
Este pradator, o sa atace puii de pesti sau creveti.
Ar fi bine sa incerci sa o prinzi.
De fapt o vrei pe asta: https://www.amazon.com/NICREW-ClassicLED-Aquarium-Spectrum-Freshwater/dp/B07F6XD2FH?th=1
cea de 30-36''.
Ce lungime are acvariul? E intre 75-90, da?
Lampa asta din ce vad are 1150lm, ceea ce inseamna 11lm/l.
E cam putin, in limita inferioara pentru plantele easy (10-20 easy).

Citeste mai mult, daca vrei, aici:
https://tropica.com/en/guide/make-your-aquarium-a-success/light/
Ma bazez pe informatiile de aici:
https://www.aquariumcreation.com/blogs/news/freshwater-shrimp-diseases
https://marksshrimptanks.com/2018/10/24/hydrogen-peroxide-in-the-shrimp-tank-game-changer/
In al doilea link, tipul a testat diverse concentratii in acvariu de creveti sa vada la ce concentratie incep sa se comporte anormal sau incep sa moara.
Ma mai gandesc daca sa incep cu o doza mai mica si sa o cresc treptat.
Cred ca au crevetii o infectie bacreriala (Bacterial Infection).
Ca si simptome: 1-4 creveti mor pe zi, la unii dintre ei pielea capata o culoare rozalie (sunt si unii in viata rozalii, probabil ca urmeaza sa moara in curand).
O sa incep de maine un tratament cu apa oxigenata pentru 5 zile:
- 1ml H2O2(3%) la fiecare 4L de apa; -> 5ml in acvariul meu;
- durata 5 zile;
- opresc filtrul inainte de adaugare H2O2(pentru ca H2O2 omoara si bacteriile din filtru) si-l tin oprit o ora;
- la finalul celor 5 zile, fac schimb de apa 50% si suplimentez bacterii;
Arata bine. Acvariile alea stau pe un fel de bar?

Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Go to: