| Message |
|
|
koala wrote:Tante Faye, mai exista acvariul asta? Mai e ceva de capu' lui?
Pozele de pe la inceput au disparut in negura internetului.
Habar n-am. M-am certat rau cu acel prieten, am taiat orice legatura. Nu mai stiu nimic de acvariu.
dan.pavelescu wrote:Asa ii trebuie.. tinypic my ass.. de aia platesc licenta la plici, sa urce pozele aiurea.
Iarta-ma, nu mai fac!
|
 |
|
|
Aaaa, mai tii minte poza cu sacoul? In care aveai "35 de kg imbracat cu haine de iarna (ude)"... bla bla, fizic de domnisorica.
Acu' ce te plangi?
|
 |
|
|
Sunt melci comunitari. Sunt dragalasi si folositori. Lasa-i sa iti curete acvariul.
|
 |
|
|
Un acvariu de 200+ litri e o nimica toata pentru placa. Ca si termen comparativ arunca un ochi aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/36661.page
Despre apa nu poate nimeni sa isi dea cu parerea, daca nu pui rezultatul unor teste, ca sa stim despre ce vorbim. Nu ai spus ce tip de pesti vrei sa tii, deci greu sa ti se dea un sfat la obiect.
Sunt pesti care au nevoie de apa mai moale, sunt pesti care se simt bine in apa dura. Nu stim catre ce te-ai orientat.
La lumina e si mai controversata treaba. Lumina care merge la corali nu cred ca merge si la plantele de apa dulce. In domeniul asta sunt bata, deci doar imi dau cu presupusul.
Tu pleci la piata, vrei o lista de cumparaturi , dar nu stim ce mancare vrei sa gatesti.
Hotaraste: dimensiunea bazinului(pentru a aproxima filtrarea), tipul/numarul de pesti(pt filtrare si caracteristicile apei), cam ce fel de plante vrei(pentru necesarul de lumina).
Legat de corali, baga un ochi la sectiunea bazine marine, eventual intreaba acolo cum e cu lumina dedicata.
|
 |
|
|
S-a topit?
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Nu ma mai pasioneaza ... pasarica....
Ai descoperit la batranete ca esti gay! Te-a prins nevasta cu alta si te-a castrat. Te-ai calugarit...
Mai nene, pana la urma tu cine esti si ce-ai facut cu liliacul nostru?
Edit: Gata stiu. Tu esti chinezul care ne-a mancat liliacu'!
|
 |
|
|
|
Eu n-as cumpara pachet. Din tot ce iti ofera ei acolo pastrezi doar geamul. Accesoriile vor trebui inlocuite/suplimentate.
Iti trebe un filtru extern ca lumea daca vrei sa te axezi pe pesti. Daca vrei doar plante iti trebuie lumina dedicata, deci tre' sa modifici/schimbi capacul. Sau ambele, na. Nu ai dat detalii referitor la ce vrei sa faci cu acvariul.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Madame, ai matzet! Ai crescut in ochii mei
Am doi bosorogi. I-am gasit asa:
I-am crescut asa:
Au ajuns asa:

|
 |
|
|
|
Cheia succesului la orice acvariu este filtrarea. Ai filtrare ok, ai apa curata si pesti sanatosi, nu te doare capul. Deci in functie de buget, orienteaza-te catre cel mai SPATIOS filtru pe care vrei sa ti-l permiti. Debitul e prea putin important. Ai nevoie de spatiu in care sa iti incapa cat mai mult material filtrant((vorbim de filtrare biologica). Nu carbune, nu ceramica, nu plastic sau alte inventii inutile pentru a lua banii de la oameni. Exemple de materiale filtrante bune: Sera siporax, eheim substrat pro, seachem matrix, piatra ponce. Deci chestii d-astea super poroase care pot gazdui colonii intregi de bacterii. Restul vine de la sine. A, uitasem. Niciun filtru intern nu face nici pe sfert treaba unui filtru extern.
|
 |
|
|
Primele serii de pesti nu au fost aclimatizate deci cu siguranta d-aia au murit. Ultimii 2 au fost aclimatizati cum trebuie din ce am citit. Ciudat ca nu au trait. Probabil e ceva toxic in apa.
E posibil ca barca vietii sa fie de vina. Sau butoiul de muraturi? Ai spalat ceva cu detergent?
In orice caz, e exclus sa tii carasi in 10 litri. Nu mai cumpara altii, e pacat de ei. Incearca sa o convingi pe micuta ca un betta, de exewemplu, e mai indicat decat carasi.
Corin wrote:
Eu as vrea sa fac un acvariu de 60l cu pesti mai mici si plante dar daca nu ma descurc cu astia nu are rost sa incerc cu altii.
Cu cat acvariul e mai mic, cu atat e mai dificil de intretinut. Eu, spre exemplu, am unul de 400l la care schimb apa o data pe an(sa nu faci ca mine!) si unul de 54l la care schimb apa o data la 2 zile.
|
 |
|
|
Adrianitos87 wrote:Apa o pot p?stra? O am de 2 s?pt?mâni la ciclat...
Apa nu se cicleaza. Materialele din filtru se colonizeaza cu bacterii. Asta inseamna ciclare. Presupun ca in filtrul intern ai doar un buretel, nu?
|
 |
|
|
|
M-ai linistit. Da' tot nu mi-ai zis, ii vrei cu plete sau fara?
|
 |
|
|
koala wrote:Saru'mana tante Faye si bine-ai revenit printre noi!
- daca ai un mascul de Ancistrus si mai multe femele, atunci o sa depuna cu toate.
- o sa te umpli de pui... sa te vaz cum scapi de ei, ca nu e deloc usor!
Bine te-am regasit, bre! Bine te-am regasit la fel de nebun...
Am doar o femela si un mascul, dar au ambii libidoul dracului se pare.
Se confisca grota dupa tura asta
paradoxx wrote:Am noroc cu oscarul,ca or sa mai manance din ei.(da,am oscar si ma laud  ) l.am salvat de cand era pui si mi.a nenorocit 300 de gambusia in 2 saptamani,dublandu.se in dimensiune(cea a stomacului)
Bai asta, pai eu ma chinui sa-i cresc ca si cum ar fi ai mei ca sa ajunga in gatzi de Oscar? Intreaba-l pe Koala cam ce efecte are un ancistrus asupra unui oscar fomist. A avut el experiente d-astea nefericite.
|
 |
|
|
Bine ai venit.
Pentru inceput ar trebui sa corectezi greselile de incepator.
Ai umplut acvariul de pietris, mare si mult. Pe viitor iti va fi greu, daca nu imposibil sa cureti pe sub el.
Cochiliile marine si pietrele alea mari albe calcaroase, iti cresc duritatea apei si vor provoca probleme pestilor si plantelor pe viitor.
Ca sa primesti ajutor, ar trebui sa spui intai ce vrei sa faci in acel acvariu. Vedetele vor fi pestii, sau plantele?
|
 |
|
|
paradoxx wrote:
P..s.: ce se mai aude de ancistrusii aia ?
E incredibil cum am donat in toata tara si acum eu am ramas fara
Au ajuns cam la 1 cm si un pic. Cred ca intr-o luna se fac destul de mari sa ii pot trimite. cati/de care vrei?
Sunt toti negri, dar cred ca vor fi si simpli si voalati.
|
 |
|
|
paradoxx wrote:P.S. :Cheam.o si pe AncaMarketing
Da, chiar ma intrebam pe unde ii stralucesc ochisorii. Hai s-o injuram, poate se enerveaza si ne raspunde.
In alta ordine de idei, cat de des depun ancistrusii? Iar e grota plina de oua, la o luna distanta de cealalta depunere.
E normal? Sau ai meu incearca sa recupereze tineretea pierduta?
|
 |
|
|
|
Bine v-am regasit, din pacate nu pe toti.
|
 |
|
|
|
Cea mai proasta varianta e sa o iei de la cap. Pana in septembrie bazinul se stabilizeaza si tu vrei sa-l dai iar peste cap.
Cea mai buna solutie e sa asculti sfaturile ce ti s-au dat si sa ai rabdare o luna cu schimburile dese. Dupa care nu te mai doare capul.
Te-as mai sfatui ceva. Cand vrei sa mai cumperi pesti, daca nu esti sigura ca specia pe care ti-o doresti este compatibila cu ce ai tu acasa, mai bine intrebi intai.
|
 |
|
|
|
Mai exact ce teste ai facut si care sunt parametrii?
|
 |
|
|
alina.ioana wrote:... bilutele de care vorbeam, din filtru sunt eheim substrat pro...
Sunt singurele chestii utile din acel filtru. Restul, umplutura care ocupa spatiu degeaba si nu te ajuta cu nimic. Volumul filtrului e mic, deci umple-l cu materiale care sa conteze.
Mediul filtrant are nevoie de aproximativ o luna, sa se colonizeze cu bacterii. Deci in perioada asta acvariul este intr-un echilibru precar. Apa este toxica si le face rau pestilor. Schimburile dese ii mentin pe linia de plutire pana cand filtrul isi intra in drepturi.
Insist, schimba materialele filtrante, e foarte important. Pentru filtrare mecanica e suficient un burete pe sorbul filtrului extern pe care il poti spala linistita de cate ori se colmateaza, reducand debitul.
|
 |
|
|