[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RvN
Forum Index » Profile for RvN » Messages posted by RvN
Salut,

Asa este, am facut o confuzie intre T8 si T5, cele de 18w sunt T8. Pana la urma cred ca o sa vand lampa mea si cumpar una cu 2 x 24 w T5, chiar daca va iesi in exterior cu o diferenta de 10 cm fata de lungimea acvariului meu.
Va atasez si doua poze noi (inca nu este apa curata in urma aditiei de substrat).
O zi buna,

Stefan
Salutare,

Ma tot gandesc sa iau un reflector care sa ajute T8-urile mele, undeva la 50 ron la pepika.ro, dar pe de alta parte cu o mica diferenta pot sa fac trecerea de la t8 la t5 (desi din ce am gasit eu, doar cu 2 x 18 w t5, nu stiu daca gasesc t5 de 24 w sa incapa in lampa mea).

Nu stiu ce sa fac. Desi, ca sa fiu sincer, as prefera sa trec la T5, fie ele si de 18 w, ca apoi sa le ajut cu un reflector.

Astept si opiniile voastre.

Multumesc frumos.

O zi buna, Stefan.
Multumesc frumos Stefan,

Sunt de acord cu tine, doar ca pentru o scurta perioada de timp incerc sa fac un mic compromis ca si costuri (am cam ajuns la limita cu investitiile momentan), asa cum fac si cu bomba in detrimentul buteliei.
Ma gandeam ca ar fi mai buna aceasta optiune pe termen scurt, dupa care sa recurg la o butelie cu tot ce trebuie si ca fertilizare micro si macro asa cum ai spus tu.

Aseara am bagat si a doua punga de volcanit in acvariu. Deranj total , urmeaza cateva zile de filtrare si curatat intensiv , de exemplu azi dimineata am aruncat deja perlonul pus azi noapte (cam pe la 4 dimineata am terminat tot si am apucat sa dorm 4 ore inainte sa fug la serviciu) si era rosu tot.
In weekend o sa postez poze noi daca se limpezeste pana atunci. Asa am patit si la prima punga (desi am spalat volcanitul in prealabil vreo 2 zile la rand) dar cu rabdare s-a rezolvat.

O zi buna, Stefan
Va multumesc frumos pentru aprecieri. Iar pe viitor sper sa reusesc sa il mentin asa cum trebuie si sa il imbunatatesc.

O sa revin si cu valorile apei dupa ce fac testele.

O zi buna,

Stefan.
Alte poze
Salut,

Am decis sa deschid un jurnal cu noul meu acvariu plantat (dupa cateva incercari de care nu am fost multumit). Sper sa va placa

Dotari:

Acvariu: 50 x 30 x 40 cu folie neagra mata pe spate
Lampa Aquazonic 2x15 w (o sa ma uit si la neoane sa vad exact ce sunt, de la sera stiu sigur dar nu mai stiu exact care anume). As dori in timp sa trec la 2 x 24 w t5
Filtrare:Aquael FZN2 Hang On (un compartiment cu Eheim substrat Pro si unul cu 0.5 L de matrix, deasupra lor burete spongios si perlon - pe cel din urma il schimb saptamanal)
Incalzitor:Scuba 150 w
Substrat : 10 kg de volcanit (momentan 5 kg in acvariu restul la spalat)
Roci vulcanice
Flora: Blyxa, Alternanthera Reinicki mini, Acicularis, Alternanthera Cardinalis, Red Lotus, Parvula, Marsilea, Moss si inca cateva plante care imi scapa ca si denumire.
Fauna: 4 ramirezi, 3 Rasbora Galaxy, 1 Ottocinclus.
Fertilizare: Easy Carbo care va fi in curand suplimentat de o bomba, Profito care va fi inlocuit cu pps pro si trace mix plus.

Va atasez si cateva poze.
O zi buna, Stefan.
Salut,

Rog un moderator sa inchida acest jurnal deoarece acvariul a fost desfiintat si inlocuit cu alt setup pentru care voi deschide un jurnal separat. Multumesc frumos. O zi buna, Stefan.
Buna seara tuturor,

Am reusit sa gasesc un filtru hang on Aquael FZN 2, isi merita din plin toti banii si sa imi aduc acvariul la o forma finala, cel putin pana maine .

O seara buna, Stefan.
Si o vietate
Salut,

Cateva poze noi, filtrul hang on nu ramane, l-am tinut doar 2 zile cu perlon si burete pentru filtrare mecanica, dupa care l-am scos. Ma gandesc sa inlocuiesc filtrul intern din stanga cu un Aquael FZN 2 Hang-On, a avut cineva ca sa imi spuna si mie cum este? O seara buna, Stefan.
Update
Salut, am pus iar filtrul hang-on de data asta doar cu burete si nu se mai aude decat foarte putin, asa ca am decis sa il pastrez pentru filtrare mecanica, o sa pun in el si perlon pe langa burete. Am scos nisipul alb si pietrele alea triste si o sa fac totul cat pot de simplu dar cat mai natural.
O zi buna, Stefan.
L-am facut cu ce mai aveam acasa ca nu mai aveam rabdare si se vede. o sa revin rapid cu modificari.
Salut, nici mie nu imi place, l-am facut in graba si se vede, diseara voi scoate pietrele alea, nisipul alb, voi aranja altfel radacinile si plantele.
O zi buna, Stefan
Inca una
Salut,

Mititelul meu a suferit o mica transformare, dupa cum se poate vedea in pozele urmatoare. Sper sa fie una buna.

O seara frumoasa, Stefan

Salut,

Am urmarit indicatiile din videoclip, insa fara succes, am optat pentru un filtru intern de colt, extraordinar de silentios. Sunt multumit de cum arata dupa 1 zi si va atasez o poza cu mititelul

O seara frumoasa, Stefan.
Cu mare placere, acum sunt eu destul de curios sa il incerc, abia astept sa ajung acasa.
Multumesc frumos pentru link.

O zi frumoasa, Stefan.

Forum Index » Profile for RvN » Messages posted by RvN
Go to: