[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Sifonarea acvariului, la schimbul de apa este adesea nesatisfacator. De ce? Apa necesara schimbarii se "termina" mai repede decat aspiratul indiferent cat de grija pui in treaba asta. Si-atunci apare intrebarea: Ce e de facut ? Ce solutii am alternative ?

Din 100 de insi care recomanda sifonarea saptamanala, doar 3 o fac. Nu te mai stresa atat.
Simplul fapt ca schimbi 35% din apa inseamna ca ai scapat de 35% din probleme. Nu refolosi apa scoasa din acvariu, chiar daca o cureti de impuritati nu o cureti si de parametri chimici.
Murphy spune: nu forta, foloseste un ciocan mai mare! In cazul de fata, unul mai mic, cum spune si austriacul Samy.
flo77 wrote:Da' am o intrebare: cum mama naibii am dificultati sa deschid pozele cu acvarii, dar la materialul educativ nu sunt probleme?

Ti-am spus, plici e deschis pentru Romania si anumite zone din Europa. In mod exceptional pentru tine, ti-am adaugat in firewall o suita de adrese ip. Inclusiv pe asta noua, de azi.
Te poti delecta cu pozele acum

flo77 wrote:Schimb de apa si stoarcerea corecta a buretilor.

Aici presupun ca te referi la tate.

flo77 wrote:La cat timp se recomanda schimbul de apa in cazul ciclidelor africane?

Saptamanal, cat mai mult
Nu mai zice nimeni nimic, intrebari fara raspuns.
Noroc ca mi-am amintit cum se atrag ciclidarii..

dan.pavelescu wrote:
Am sa revin maine cu testul de dinaintea mentenantei, cand imi deblocheaza contul.

image
Fadds wrote:Am comandat online 15 masculi si 40 de femele. Dupa ce se impuiaza iti dau cati vrei.

Sefule, a trecut mai multisor de la ultimul update. Noutati?
E o chestie cu astia de la Eheim. Fac lucruri bune, ofera piese de schimb pentru absolut orice, usor de identificat prin coduri, dar la specificatii sunt praf.
Nu ofera nici un fel de detaliu relevant privind specificatiile pieselor - ex: ce filet au, 1/2, 3/4/, ce stut au, pentru ce furtun, absolut nimic. Daca cumperi piesa X special facuta pentru filtrul tau, e ok.
Dar daca vrei sa faci o inginerie si sa combini piesa aia la alta mancare de peste, o iei in orb si te rogi sa aiba filetul sau stutul potrivit.
Nu stiu daca ti-am mai spus, dar cand faci tratamentul cu apa oxigenata lampa sa fie oprita.
Din poza parea ca se scoate si fundul.

Deci ele in mod normal sunt pentru tevi din alea subtirele, de 12/16?

Nu se mai gasesc din pacate filtrele Resun SP-1200L.
Aveau un powerhead bun si tulumba aia era fix ce trebuie. Bine ca am aruncat vreo 4 pana acum..
Cand vor creste (cei care supravietuiesc), voi dona din ei, evident. Sunt constient de marimea bazinului..
Nu mai e teava de 32 sau cat era aia, am modificat si e cu teava pentru 16/22.

A fost un prieten azi in Hornbach, l-am rugat sa imi cumpere doua prefiltre Eheim (presupun ca sunt modulare si din 2 fac unul mai mare). Am primit o mare m**e, ca trebuie sa le platesti pe loc si sa astepti 45 de zile ca se aduc doar la comanda.
Plm.
Asa sunt pachetele facute la ciclide bucuresti boss.
Daca mai intineresc nitel, ajung in scutece. Ah, stai..
Eu propun sa imi dai o descriere (orienteaza-te la Creme cum se face) si pozele finale
Astept PM
Am fost la cabinet.
Acvariul nu se prezenta chiar bine.. La suprafata era o folie groasa de biofilm, iar pe marginea nisipului a aparut cyano.
Filtrul abia mai gafaia, am gasit si cauza - un furtun strangulat la intrarea in filtru.
Am facut teste inainte de orice, asa cum era planul. (nu am rezultatele, pentru ca dupa ce am facut testul mizeria aia de aplicatie de la jbl s-a delogat, am gresit parola de 3 ori si mi-au blocat accesul pentru 24 de ore. Juie MBL).
Ce am retinut, Kh mic, Ph mic.

Am pus 3 masuri de Seachem Malawi Victoria Buffer, ceea ce s-a dovedit a fi un pic cam mult si am repetat testele, de data asta offline.
Asta e rezultatul:

image

Am oprit filtrul, am taiat bucata strangulata si am facut curba frumos cu un cot eheim.
Daca tot l-am oprit, am dat si cu spray eheim pe la garnituri, ca sa fie bine. Apoi am eliminat spraybar-ul si am lasat ca inainte, teava la liber (la cum misca apa la suprafata, nu cred ca se mai face biofilm)
Dupa care am mesterit filtrul, am completat apa (ce s-a evaporat + cat am scos din filtru) si am facut un test de Kh cu reactivi. A iesit 8.

Am sa revin maine cu testul de dinaintea mentenantei, cand imi deblocheaza contul.

Sambata (in data de 8, ca sa nu mai fie confuzii) o sa bag eritromicina sa scap de cyano. Tot atunci aduc inapoi cei doi ancistrusi sinistrati. In data de 15 am sa aduc si locatarii (s-a schimbat putin lista)

5.Metriaclima Lombardoi
5.Cynotilapia Afra Cobue
5.Labidochromis Caeruleus ‘Electric yellow’
5.Maylandia Estherae Red Zebra
5.Pseudotropheus Flavus
5.Pseudotropheus Socolofi
5.Pseudotropheus sp. Elongatus “Chewere”
5.Melanochromis Interruptus
5.Labidochromis Hongi Sweden

Ar mai fi de ales intre Mbunele (45 bucati) de mai sus si Aulonocara & Haplochromis (60 bucati):

5.Aulonocara Marmelade
5.Aulonocara Maleri
5.Aulonocara Firefish Orange
5.Copadichromis Borleyi Kadango Red Fin
5.Aulonocara Jacobfreibergi Otter Point
5.Aulonocara hansbaenschi red flush
5.Cyrtocara Moorii ‘Blue Dolphin’
5.Sciaenochromis Fryeri Iceberg
5.Placidochromis Elektra Likoma
5.Placidochromis Phenochilus Gissel
5.Otopharynx Lithobates – Zimbabwe Rock
5.Fossorochromis Rostratus

Mi se par cam multi 60, pentru ligheanul ala. As dori sfatul vostru, criteriile sunt numarul pestilor si agresivitatea (as dori sa fie cat mai pasnici)
smilie
Presupun ca ai BBA. Nu prea sunt solutii.. Cel mai bine ar fi sa gasesti cauza aparitiei, o elimini, apoi tii algele sub control.
Poti taia frunzele afectate, poti sa scoti plantele si sa le faci bai scurte in spirt sau in Easy Carbo/Excel.

Uite un articol aici, poate gasesti ceva util: https://www.2hraquarist.com/blogs/algae-control/how-to-control-bba
Daca iau o minune din aia de prefiltru Eheim, dar pe care nu-l pot curata decat o data pe saptamana, ma leg la cap?
No problemo

Daca mai aveam banii de altadata il luam cu ochii inchisi, ca asa pret mai rar..
Vezi ca tac-su e pe forum
Azi un copil a declarat ca-i place acvariul
dan.pavelescu wrote:
Sambata, inainte de completarea apei voi face un test cu betisoare, sa ramana poza martor. Dupa ce completez cu apa, am sa adaug bicarbonat (doua lingurite pentru inceput), apoi fac o masuratoare Kh cu testul la picatura. Daca o sa mai fie necesar, mai adaug o lingurita, mai fac un test.
Dupa care mai stric un betisor, sa am testele finale ale zilei.

Planul ramane cum am stabilit, doar ca in loc de bicarbonat voi folosi direct sarurile Seachem. Mi se pare mai corect asa.
Inchid topicul sau..?

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: