Am fost la cabinet.
Acvariul nu se prezenta chiar bine.. La suprafata era o folie groasa de biofilm, iar pe marginea nisipului a aparut cyano.
Filtrul abia mai gafaia, am gasit si cauza - un furtun strangulat la intrarea in filtru.
Am facut teste inainte de orice, asa cum era planul. (nu am rezultatele, pentru ca dupa ce am facut testul mizeria aia de aplicatie de la jbl s-a delogat, am gresit parola de 3 ori si mi-au blocat accesul pentru 24 de ore. Juie MBL).
Ce am retinut, Kh mic, Ph mic.
Am pus 3 masuri de Seachem Malawi Victoria Buffer, ceea ce s-a dovedit a fi un pic cam mult si am repetat testele, de data asta offline.
Asta e rezultatul:
Am oprit filtrul, am taiat bucata strangulata si am facut curba frumos cu un cot eheim.
Daca tot l-am oprit, am dat si cu spray eheim pe la garnituri, ca sa fie bine. Apoi am eliminat spraybar-ul si am lasat ca inainte, teava la liber (la cum misca apa la suprafata, nu cred ca se mai face biofilm)
Dupa care am mesterit filtrul, am completat apa (ce s-a evaporat + cat am scos din filtru) si am facut un test de Kh cu reactivi. A iesit 8.
Am sa revin maine cu testul de dinaintea mentenantei, cand imi deblocheaza contul.
Sambata (in data de 8, ca sa nu mai fie confuzii) o sa bag eritromicina sa scap de cyano. Tot atunci aduc inapoi cei doi ancistrusi sinistrati. In data de 15 am sa aduc si locatarii (s-a schimbat putin lista)
5.Metriaclima Lombardoi
5.Cynotilapia Afra Cobue
5.Labidochromis Caeruleus ‘Electric yellow’
5.Maylandia Estherae Red Zebra
5.Pseudotropheus Flavus
5.Pseudotropheus Socolofi
5.Pseudotropheus sp. Elongatus “Chewere”
5.Melanochromis Interruptus
5.Labidochromis Hongi Sweden
Ar mai fi de ales intre Mbunele (45 bucati) de mai sus si Aulonocara & Haplochromis (60 bucati):
5.Aulonocara Marmelade
5.Aulonocara Maleri
5.Aulonocara Firefish Orange
5.Copadichromis Borleyi Kadango Red Fin
5.Aulonocara Jacobfreibergi Otter Point
5.Aulonocara hansbaenschi red flush
5.Cyrtocara Moorii ‘Blue Dolphin’
5.Sciaenochromis Fryeri Iceberg
5.Placidochromis Elektra Likoma
5.Placidochromis Phenochilus Gissel
5.Otopharynx Lithobates – Zimbabwe Rock
5.Fossorochromis Rostratus
Mi se par cam multi 60, pentru ligheanul ala. As dori sfatul vostru, criteriile sunt numarul pestilor si agresivitatea (as dori sa fie cat mai pasnici)