Message |
|
multumesc Daniel, maine suna cumnatul meu la ei si sa vedem ce ii vor spune, oricum va tin la curent.
|
 |
|
scuze, spartura e perpendiculara cu mijlocul bazei... 
|
 |
|
mai atasez si poza asta, iar a treia dupa ce am spalat nisipul
|
 |
|
bun gasit tuturor !
asta seara am patit celasi lucru, acvariul meu de 180 l a pocnit pur si simplu, "fundul" mai exact, iar pana sa salvez cei 7 discusi, toata apa s-a scurs cu repeziciune in sufrageria mea, in parchetul de lemn pus acum 1,5 ani...
acvariul este cumparat de la hornbach, in aprilie
aveam un strat de nisip , de cativa cm si atat, nu pietre, nu plante. Am in mana manualul acvariului si nu spune absolut nimic sa pui sub el, al meu sta pe un mobilier facut pt acest acvariu, cu 5 cm mai mare in fiecare parte, plan etc.
problema si mai mare este ca eu locuiesc in grecia, ce sa fac, il aduc in romania pt garantie? astia zic in manual ca garantia se acorda doar la lipituri si neoane etc, dar eu ce vina am?
spartura e f ciudata, e o linie paralela exact pe langa miflocul suportului+ o bucata intr-o laterala a fundului... mai bine va atasez o poza sa intelegeti.
sotul meu era intr-o alta camera si a auzit un mare poc... si vening in sufragerie apa siroia ca naiba....
ce parere aveti ?????????? ce sfaturi ???
|
 |
|
Bun gasit din nou !
sunt in bucuresti, am fost pe la hornbach zilele trecute, si la militari si berceni, si sunt indecisa in achizitionarea filtrului portivit pt mine:
eheim 3 600 (despre care am citit multe pareri cam....rele, ca acest model curge pe la cablul electric, dupa aprox un an sau chiar mai repede).....
jbl cristal profi e 1901 (parerile sunt bune la acesta), repet din ce am citit pe net
ce ziceti??? va multumesc anticipat pt amabilitate
|
 |
|
Stimati domni, va multumesc mult pt sfaturi si parerile voastre. In 2 luni revin la bucuresti, de unde o sa achizitionez filtrul, aici salonicul imi e este departe, pt a ma duce cu 2 copii mici sa caut filtru...  asa ca voi astepta luna iulie, de aceea daca mai aveti sfaturi cu ce filtru s-ar potrivi m ai bine situatiei mele, de pe piata de acasa, va astept cu drag parerile. pana atunci, toate cele bune, voi reveni la momentul cand voi avea filtrul.
o zii buna tuturor,
Lavinia
|
 |
|
iar despre sump nu e o decizie a vrea sau nu, mi se pare f f dificil de confectionat, poate pt voi, barbatii, mai ales voi acvaristii, poate parea usor, mie citind mi se pare grea ideea.
|
 |
|
care eheim mai exact?  discusii au undeva la 9-10 luni acum, unii sunt mai mari, altii mai mici, par sa se simta bine, mananca, se alearga pe acolo..
cred ca solutia va fii un filtru nou, de preferinta eheim, stiu ca e mai calitativ, bune sunt toate, dar si astea doua(eheim ecco pro 130 si aquaball 180) tot eheim sunt.
|
 |
|
|
 |
|
am citit despre stump, exclus, e ceva prea complicat pentru mine, mai ales ca nu le am cu ale confectionarii singura ......
ce filtru extern compatibil imi recomandati pt asa mult material filtrant bio ???
sincer........ cine a zis nu te avanta cu capul inainte.... a zis bine...  imi vine sa ma las....
multumesc mult
|
 |
|
multumesc !! am citit acum pe net si vad ca acest siporax care zici este la litru, adica 290 g etc. problema mea este unde il pun ??? adica in jur de 20 l de siporax unde le pun ?? scuzati-mi nestiinta, oameni buni .
|
 |
|
|
 |
|
ok, voi incepe de maine sa combin apa, sa curat din nou geamurile si ce mai e pe acolo, sa arunc plantele??? adica sunt distruse?
apropo, ultimile dati cand am curatat filtrul extern. de pe fortune si de prin el, unde circula apa, ex din capac, iese o chestie gelatinoasa de culoare caramizie...care ingusteaza de multe ori fluxul de apa... asta e corelat cu ce se intampla in acvariu cu alga asta maro sau e ceva nou ??
|
 |
|
am sifonator manual, curat cu el de fiecare data cand schimb din apa ( am intrat acum si am vazut pe net cum se sifoneaza substratul), dar numai la suprafata il curat .
|
 |
|
galeata e mare, am masurat acum, are 15 litri
posibil, de cateva ori sa nu o fii schimbat la 2 ci la 3 zile....
despre mineralizarea apei....  nu stiu ce sa zic, nu stiu ce e .. cum se face.... o pun direct, asa cum iese.
iar pentru ca pana acum acvariul era steril, cum fac sa curat substratul? il scot??
imi pare rau daca va dau dureri de cap....dar tin asa mult la pestisorii astia si vreau sa fac ce pot mai bine pt ca ei.
|
 |
|
nu stiu daca se vede bine, sunt facute cu 2 aparate...refac daca e nevoie
|
 |
|
scuzati-ma, cum fac upload foto?
|
 |
|
salutare !! multumesc mult pentru raspunsurile asa de promte.
sa incep cu inceputul:
acvariul este unul "set complet" de la eheim, are 2 neone x 30w daylight scrie, am setat sa stea aprinse de la 8.30 dimineata la 21 seara (prea mult?)
acvariul a venit cu filtrul aquaball 180, eu avand exterior eheim eco 130 de la precedentul acvariu, in prezent functioneaza amandoua.
inainte cam dadeam , ce e drept , mancare de ramanea pe fund, dar de 2 sapt cam am rationat, le dau putin si mai des, nu ramane nimic pe pietris (nisip)
apa este in totalitate osmozata, deoarece aici apa este f f dura, mi-au murit alta serie de pesti anul trecut, si schimb la 2 zile cam o galeata ( nu stiu cati litri are)
acest acvariu l-am setat acum o luna, dar am pus toata apa din acvariul vechi, care era steril, filtrul deja ciclat, iar la acest nou filtru am pus bacterii vii, pt grabirea ciclarii.
in fotografii nu se vede f bine pe geamuri sau nisip pentru ca le am curatat acum 2 zile, plantele sunt distruse....parca vad pe gem 2 firicele de alga verde acum.... offff
ce ziceti ?
|
 |
|
am un acvariu de 180 l, setat de putin, 9 discus un catfish si 3 plante.
problema mea este ca am o "invazie" de alge, mai exact una maro....urata rau, pe lemn, pe plante , pe geam, pe filtre....
cine imi poate da o mana de ajutor, ghidandu-ma oarecum ????
multumesc anticipat !
|
 |
|
Bun gasit tuturor !
Am tot citit pe forum, si cred ca fac parte din minoritate, adica sunt o mama caruia ii plac pestii f mult,[b] sunt la inceput si ma bucur ca existati voi, cei care puteti sfatui si dezlega multe din misterele acvaristicii.
un cald salut tuturor de pe acest forum !
|
 |
|