Bun, m-am hotarat.
O sa incep subtire, cu un acvariu pe care-l voi face la serviciu, un FOWLR. Asta doar pentru ca vreau sa tin doar minimul necesar de echipamente.
Bazinul o sa fie unul de ~90 litri, cu filtrarea inclusa in partea din spate (voi face o despartire cu plexiglas si in spate am sa am un powerhead, un incalzitor si Seachem Denitrate cat cuprinde)
Lampa - una chinezeasca, cu leduri.
In acvariu vreau sa pun live sand combinat cu spartura de coral si cateva bucati de coral uscat. Pentru sare m-am gandit la firma Kent (daca nu e o idee buna, sa-mi spuneti)
Pesti - mi-as dori tare mult o pereche de Clownfish (piticul meu vesnic) si o alta pereche de pesti easy to keep (poate Damselfish, nu stiu)
Si un crevete frumos pe care l-am vazut la Maxi Pet
Daca bat campii si am luat-o intr-o directe gresita, va rog sa ma indrumati.
Si totodata sa ma sfatuiti in privinta alegerilor (de exemplu, daca chiar este necesar un osmozor sau e suficient sa cumpar apa distilata), de unde sa cumpar pestii, coralii uscati, nisipul, etc.
Buget este, dar doresc sa pastrez investitiile la minim
Sa nu va suparati daca bat campii, dar sunt un gradinar care n-a avut niciodata treaba cu bazinele sarate.
Daca proiectul se va dovedi un succes, voi repeta procedura si acasa, in locul bazinului plantat.