| Message |
|
|
Frumusel - promite.  Dar eu as fi optat pentru un substrat inchis la culoare si la ceva mai mult moss si plante stem. 
|
 |
|
|
Sa te ajute cu ce anume?
Dupa ce te vei prezenta la rubrica Despre noi si vei da toate detaliile despre acvariul tau, va veni si ajutorul. Oricum, am o vaga presimtire ca daca te vei stradui putin sa folosesti functia SEARCH a forumului vei gasi raspunsul la o gramada de intrebari.
Si ai putina grija la exprimare, ca nu suntem pe chat. 
|
 |
|
|
oanacristea wrote:guramii cu xifo se potrivesc?
Nu.
Inteleg ca ai fost sfatuita sa iei forumul "la puricat", numai ca trebuie sa mai ai grija si unde postezi - uita-te la data si la subiectul dezbatut. Acest topic, de exemplu, e din 2007!!!
|
 |
|
|
Vladu wrote:
In fine, treaba este ca acum m-ati convins sa ii iau un alt acvariu. Am luat unul de 45 de litri, un incalzitor pentru apa(cu termostat), un termometru si un filtru  . Termometrul si incalzitorul le-am montat deja in acvariul mic, iar acvariul mare o sa-l tin la ciclat impreuna cu filtrul. Ce spuneti procedez corect ?
Pina acum, da.  Nu te grabi cu ciclarea.
Vladu wrote: Pestisorul nu mai mananc bettagran ? Cam ce altceva imi recomandati pentru el ?
Uite aici o gama variata. Betta maninca cu mare placere larve de tintari, libelule (chironomide), tubifex, daphnia. Nici nu e bine sa il hranesti cu acelasi fel de mancare zilnic. Hrana trebuie sa fie cit mai diversificata.
Vladu wrote: Acum cand va scriu am bagat deja incalzitorul si mi se pare ca nu merge ... paranoic  , speram sa incalzeasca mai repede acvariul
Nu te grabi cu incalzirea bazinului - aceasta trebuie sa fie facuta treptat - cam 1 grad/ora altfel => soc termic. 
|
 |
|
|
Si vezi ca forumul dispune de functia SEARCH pe care e indicat sa o folsesti cind ai neclaritati. Multe probleme au fost deja discutate si vei gasi raspunsurile accesind-o.
De asemenea iti poti corecta/reedita raspunsurile sau replicile folosind functia EDIT, functie valabila timp de 30 min. de la ultima ta postare.
Trece-ti si locatia in My Profile ca sa stie lumea de unde esti.
|
 |
|
|
Vladu wrote:. O sa incerc sa-l tin cumva langa calorifer ... . Uite o intrebare proasta : apa pusa la invechit as putea sa o fierb(microunde) dupa ce se invecheste si sa i-o pun calduta in acvariu ?
p.s. Acvariul are in jur de 4-5 litri
Betta are nevoie si el de un incalzitor si un termometru in bazinul in care este tinut, ca oricare alt peste. Daca ii incalzesti apa la microunde risti variatii de temperatura pe care nu le poti controla si care ii pot fi fatale. Asadar solutia cu caloriferul pica din start.
|
 |
|
|
Si Ghidul incepatorului iti este de folos.  Iar pina acvariul tau nu e stabilizat, nu mai cumpara alti pesti.
|
 |
|
|
Putei sa continui discutia tot aici, fara sa mai deschizi alt topic cu aceeasi problema. Iar in link-ul pe care ti l-am dat gaseai si ceea ce te intereseaza.
Uite si aici - http://www.corydoras.net/breeding.aspx
|
 |
|
|
Despre ce specie de sanitari e vorba?
V. => http://www.planetcatfish.com/
|
 |
|
|
danc wrote:O poza cu acvariul mic (37l brut)
Simpatic copacelul! :-) Acesta e acvariul pt microrasbora? 
|
 |
|
|
Presupun ca intrebarea era daca sunt prea multi pesti pt 60l. Raspunsul e DA. => Volumul acvariului si numarul pestilor.
|
 |
|
|
Poti sa incerci si cu Tetra Fungistop - antifungic si antibacterian. 
|
 |
|
|
Da detalii despre acvariu - capacitate, lumina, fertilizare, CO2. Substratul din poza nu spune nimic - pietris colorat si atit.
Nu ar fi fost rau sa te prezinti mai intii, sa-ti treci locatia si apoi sa ceri ajutor. 
|
 |
|
|
bbb14 wrote: si sanitari? ajunge 1?sau 2?
Depinde ce intelegi prin "sanitari". Pt acvariul tau cei mai potriviti sunt coridoras - 2-3 buc.
bbb14 wrote:neoni si guppy?nu merg?
Nu prea. Neonii sunt mult mai sensibili decit guppy si, dupa cum ai spus chiar tu ca nu ai prea mult timp de acvariu, e pacat de ei. Intr-un bazin de cca 50l ar merge 1 mascul guppy + 2 femele si 1 mascul platy + 2 femele sau 1 mascul molly + 2 femele si 2-3 coridoras. Daca nu vrei sa ai bataie de cap cu puii, poti alege doar masculi din fiecare specie. Xipho sunt mult prea mari si ar fi bine sa te limitezi doar la o pereche in cazul in care vei alege aceasta specie + coridoras. De mentionat e faptul ca nu se recomanda mai multi masculi de xipho in acelasi bazin pt ca se vor bate pina cind unul din ei va muri.
Succes! 
|
 |
|
|
Curatenia ne omoara, bat-o vina..  Un acvariu care vrei sa arate bine, cu pesti si plante sanatosi/sanatoase necesita timp, rabdare si multa munca. v. - Cresterea discusilor.
|
 |
|
|
Nick4youtoo wrote: Sper sa ma tina acvariul cu apa curata macar 2-3 saptamani, pentru ca deja sunt satul sa tot schimb apa...
Tare mi-e teama ca iti voi spulbera eu sperantele cit ai clipi.  Acvariul tau nu e ciclat. Ciclarea nu se face numai cu easy balance de la TETRA . Citeste Ciclul azotului si Ghidul incepatorului. Te asteapta vremuri grele - schimb de apa - cca 30% din 2 in 2 zile pt a preveni incidente neplacute.
Nick4youtoo wrote: Vreau un sfat, sa schimb carasii cu discusi?
Nu ti-as recomanda.
Si pina iti schimbi substratul, scoate planta din ghiveci si planteaz-o in ce ai acum in bazin. Unele plante se comercializeaza in poturi, dar nu se pastreaza asa. 
|
 |
|
|
|
De schimburile de apa nu zici nimic - la cit timp le faci si in ce cantitare?
Mai redu din orele de iluminare, curata mecanic algele de pe geam si rupe frunzele afectate.
|
 |
|
|
Ceva teste de Fe si PO4 ai facut totusi? Daca da si este ok, sper sa nu ai parte de nenorocirea aia de alga careia i-ai inchinat o traducere.
|
 |
|
|
Posibila carenta de fier. Din cite stiu, frunzele Echinodorusilor se modifica in functie de conditiile de iluminare si devin de o culoare galbuie in lipsa fierului. In poza, frunzele pe linga faptul ca sunt deteriorate, par si cam galbene. 
|
 |
|
|
+Sanitarul+ wrote: sa fi fin root ?
Daca arata asa e finrot. Tratamentul e prezentat pe site-ul de la jbl online hospital.
Dar daca e fin rot, e foarte posibil ca apa din acvaiul tau sa fie de o calitate indoielnica. Schimburile mai dese, oxigenarea si filtarea trebuie sa fie pe primul plan. 
|
 |
|
|