| Message |
|
|
|
Hai ca l-am carpit cumva, am desfacut piulita aia din plastic, inauntru e un arc si un tucumbar cu garnitura. Am curatat romaneste cu dejtiu' si cu suflatul la gaurica, le-am montat la loc si nu mai scapa gaz.
Sa vedem pentru cat timp..
|
 |
|
|
|
Cu salimetrul m-am parlit si eu, imi arata ca am undeva la 1024 si in realitate aveam mai mult de 1030.
E bun doar pentru aproximatie, daca vrei masuratoare exacta, un refractometru e sfant.
|
 |
|
|
Salutare baieti.
Cum zicea si nea Koala, la omul sarac nici boii nu trag, iar ca bonus i se scoala mataranga in biserica.
De multa vreme aveam impresia ca butelia ma tine mai putin decat e specificat la Pravda. Cu ocazia reamenajarii unui acvariu, am tinut-o nefolosita o perioada si azi a sosit momentul sa o remontez.
Fiind singurel acasa (singur = liniste deplina) am auzit cum gazul fasaie pe la reductor. Asadar am pus mana pe pensula si pe niste lichid de spalat vase si am re-re-re-re-verificat fiecare imbinare. Nimic.
Pana la urma m-am gandit sa dau cu spuma peste tot, jur imprejur. Intr-un final am descoperit pe unde am pierderea de gaz, in partea de sus a reductorului se afla o chestie cu filet, care habar n-am la ce foloseste:
Sugestii? Garantie oha, ca a fost cumparat in ianuarie 2013 de la nemti.
|
 |
|
|
|
Am vazut folii de aluminiu la Horbach (Balotesti). Din pacate nu am retinut ce dimensiuni au.
|
 |
|
|
Culori superbe, in spiritul Craciunului 
|
 |
|
|
Iese, ca am mai lipit. Nedumerirea mea era legata de acest colant de la Dennerle, am crezut ca e mai special 
|
 |
|
|
O sa fac direct cu solutia pentru geamuri, ca iese bine 
|
 |
|
|
In general lucrurile bune se lasa asteptate. Asadar, sa speram ca o sa fie ceva pe care merita sa ne cheltuim economiile de-o viata 
|
 |
|
|
Totul e pregatit, inclusiv apa de osmoza. Amu plec in vizita la ai batrani si lipsesc toata ziua, dar maine sper sa vina piatra vie de la colegul elven si sa ma apuc de treaba 
|
 |
|
|
Multam frumos! Am mai lipit folie (Oracal) si am folosit fas-ul, a iesit bine.
Ma gandeam ca asta de la Dennerle o fi ceva mai cu mot, mai rocket science
|
 |
|
|
Salutare!
Am o intrebare referitoare la folia auto-adeziva de la Dennerle. Intr-un clip de pe youtube, marca zooroyal, am vazut ca tipul lipea folia pur si simplu. Oare nu e mai bine sa folosesc un "fas" pentru geamuri cand o lipesc? Sau e o folie mai cu mot si nu trebuie?
|
 |
|
|
|
Si la ce intervale de timp aspiri fundul acvariului?
|
 |
|
|
|
Cum stai cu curatenia in bazin? Am vazut in primul post ca ai zis ca e steril, dar in acelasi timp ca ai obiecte si plante.. La steril se presupune ca nu ai nimic, nici pietris nici nimic.
Cat de des il cureti?
|
 |
|
|
|
Fa mici schimburi de apa in urmatoarele zile (10% sa zicem) si urmareste pestii cu antentie sa vezi daca apar puncte.
De asemenea, mentine temperatura la 30 de grade pentru urmatoarele 3-4 zile.
Vezi pe site la furnizorul tau de apa, daca au buletine de analiza.
|
 |
|
|
|
Fiind mic acvariul, mai mult ca sigur se decicleaza. Asa ca nu pune decat daca esti sigur ca pestii au gris. Nu ai de unde sa imprumuti un test de NO3?
|
 |
|
|
|
Uita-te cu atentie daca nu cumva vezi niste puncte mici si albe pe pesti - in cazul asta este "gris" Ichtioftiriaza. Poti ridica temperatura apei la 30-31 grade si sa pui vreo 2-3 lingurite de sare.
Grisul se mai poate trata si cu Sera Costapur (verde de malachit)
Daca nu, o alta posibila cauza ar fi un NO3 mult prea mare, asa ca poti face preventiv un schimb de apa, 10-20%
|
 |
|
|
|
Stiti vorba aia din batrani.. din rahat poti sa faci bici, dar n-o sa plezneasca niciodata
|
 |
|
|
|
Salutare,
as dori si eu 6-8 kg de piatra vie. Astept ofertele voastre, multumesc frumos!
|
 |
|
|
|
Am sa pun provizoriu un JBL intern, in care o sa inghesui cumva denitrate-ul pe care il am acum in HOB.
Pe viitor, vad eu, poate gasesc pe cineva sa-mi faca un overflow box si un sump micut.
|
 |
|
|
|
Nea Dragos, nu va uitati in gura prostilor, ca in afara de mancat rahat n-au alta ocupatie.
Experimentul e bun si daca-l faceti in 2018, nu e nici o graba, oricum nu o sa aiba nimeni curaj sa faca ceva asemanator (prea curand, sau poate niciodata).
Sarbatori fericite!
|
 |
|
|