| Message |
|
|
Sebastian, nu stiu despre ce vorbesti
Meanwhile:
Cred ca lipseste ceva 
|
 |
|
|
|
Si totusi:
- bazinul 1 = skimmer mare (Beckett) + reactoare
- bazinul 2 = impartit ermetic in 2 incinte: camera pompei de recirculare + rezerva de apa de osmoza.
Daca tot am 2 bazine, unde pun matrix/denitrate/power-phos?
|
 |
|
|
|
Daca nu dau nici un semn in urmatoarele 2 saptamani, ma gasiti ingropat in spatele blocului, langa postas.
|
 |
|
|
|
Da, pot face 2 sump-uri, cu conditia sa nu fie nimic vizibil pe mijloc. Unirea cu teava de 1 tol ar fi ok.
Problema e ca in partea stanga imi propusesem sa pun osmozorul pe sistem automat (acolo am alimentare cu apa si scurgere) si sa pun si bazinul cu apa de osmoza + ato.
|
 |
|
|
|
Partea lemnoasa din spate are rol de "lian", intaritor al standului, parca nu l-as decupa..
Referitor la skimmer - o sa am in bazin asa:
- piatra vie
- nevertebrate (CUC)
- 8 sau 10 pesti maxim
- 3-4 anemone
- diversi corali moi, ciuperci, chestii easy to keep
Si nu stiu daca are importanta, dar o sa fie background pietrificat iar pe jos nisip.
|
 |
|
|
|
Standul are un blat, care e mai mare decat baza. In plus, la interior se mai scade si grosimea peretilor.
Sump-ul nu-l voi face din geam de 8 nici de acum in 2000 de ani - il voi face cu sticla de 10 si cu intaritoare - pe langa cartile de lene, eu am scris si niste tratate despre paranoia.
Inaltimea sumpului o sa fie in functie de ce se intampla la penele de curent: daca am nevoie de 2-3 cm pentru siguranta, am sa las 20 - in plus, o sa aiba si un nivel de paranoia, unde montez o flansa ce va duce direct la canal.
Am primit o oferta buna pentru un skimmer NAC7 - ce spuneti, mi se potriveste?
|
 |
|
|
N-am pus Eheim-urile, doar ATI si Korallen zucht (cele actinice).
Care canal 1 si 2, ai uitat ca s-a mutut un releu si am trecut totul pe channel 2? Oricum, le-am pus aiurea, trebuie sa le redistribui - dar am timp pana in septembrie
In alta ordine de idei, tocmai ce am primit de la dl. Peti sistemul ATO.
Intrebare: ce furtun trebuie sa pun la sistemul asta? Ca iesirea din pompa e mare pentru 4/6mm si mica pentru 12/16. Stutul e de 7mm (aproximativ, pentru ca sunt chior)
|
 |
|
|
De unde sa furam bre.. Si sunt suparat pe matale, ca nu citesti ce scriu
dan.pavelescu wrote:
Spatiul pentru sump are L si l = 47, h max = 73, dar mai exista o rama, asadar h util = 68
Am facut o simulare cu o cutie de carton si de la h50 in sus deja imi este greu spre imposibil sa mai umblu la sump.
|
 |
|
|
|
Multumesc!
|
 |
|
|
Da ma nemernicule, dorm, pentru ca batran si pentru ca serviciu si pentru ca ora 6 dimineata.
Nu ca altii, nu dau nume ca te superi
Va multumesc pentru sfaturi, usor-usor incepe sa se contureze ideea. Azi o sa fie o zi incarcata, vin oamenii sa ia acvariul vechi, dar maine am sa incerc sa fac o schita cu google sketchup.
Unde gasesc info despre acest bean animal? Ca sa stiu cum desenez tevile 
|
 |
|
|
|
Sarutmana de lamuriri.
Daca mi-ati putea indica si care ar fi echipamentele necesare (marca, model) as putea chiar sa am si o idee asupra costurilor initiale.
|
 |
|
|
Da, am inteles asta, sump in tank = suge, mini sump clasic = ok, deci ramane mini-sump si nu mai discutam ever despre despartitoare in bazin && shit.
Spatiul pentru sump are L si l = 47, h max = 73, dar mai exista o rama, asadar h util = 68
Am facut o simulare cu o cutie de carton si de la h50 in sus deja imi este greu spre imposibil sa mai umblu la sump.
Revin cu intrebarile concrete: e suficient sumpul de 45x45x45? Ce pun in el? Il compartimentez? Daca da, cum? Ma poate ajuta cineva cu o schita?
Multumesc pentru rabdare
|
 |
|
|
|
Nu incep ca nimeni, am zis de la bun inceput:
bazin L=160cm, l=66cm, h=55cm
mini-sump de 45cmx45cmx45cm
Astea raman batute in cuie.
Dar nu stiu ce mama dracului trebuie sa pun in sump, habar n-am cat de mari sunt echipamentele, la ce folosesc, etc.
Unul zice spumator, altul zice skimmer, altul zice reactor cu biopeleti, altul zice de draci cu calciu.. Ajutati-ma sa-mi fac o idee, sa pot vizualiza tot ansamblul.
Bun, am notat pana acum ce a zis al batr.. nea Koala:
piatra vie in cantitate cat mai mare, background din piatra - notat, bagat la cap.
Pana aici m-am lamurit. Mai departe, de la BA in jos e o zona crepusculara. Ce pun in sump - ceva clar, cu nume si link-uri (am inteles pana acum ce nu pun, adica matrix - din motive de spatiu), cum si daca il compartimentez, ce pompa sa folosesc pentru sump, etc.
Stiu ca cer mura-n gura si nu e frumos, dar pusca mea, voi aveti experienta si ma puteti scuti de multa lectura - mare parte inutila, pentru ca nu stiu in ce directie sa ma documentez.
Dupa ce imi spuneti de X, Y si Z, o sa ma documentez fix pentru X, Y si Z.
|
 |
|
|
|
Cum procedam mai departe, cum luam legatura?
|
 |
|
|
Mi-ai dat o idee. Merge sa pun in sump un skimmer hang on? In felul acesta ramane spatiu pentru matrix.
Acum urmeaza intrebarea 2
Exista skimmere hang-on?
|
 |
|
|
Exista si varianta cu 2 skimmere mai mici? 
|
 |
|
|
|
Sa ai parte de controller facut de ION!
|
 |
|
|
|
Nu pot sa fac sumpul mai inalt de 45, hai maxim 50 - nu o sa mai pot umbla la el in veci.
|
 |
|
|
darthradu wrote:Pai display 600/600/550 si sump 450/450/450 ca sa pot sa-l scot/bag in dulap fara sa demontez usa. Eventual sa-l pot revinde usor ca e tot din sticla ultraclara, geam de 8,fund dublu.
Sa dea barbosu' sa ai vise erotice cu mine, natia ta de ciochist
|
 |
|
|
darthradu wrote:Haidi bre ce dracu ca pana si eu am ales sa-l fac cu sump, eu care nu l-am vazut pe nemo decat la televizor 
Taci, ca esti obosit. Tu nu pricepi, eu vreau, dar nu se poate, punct!
koala wrote:Deci, pana la urma ai loc de un sump dedesubt? Un cub de 45 cm?... plm, de ce nu zici asa?
- iti incape un skimmer si-o pompa de recirculare,
- pui in acvariu cat de multa piatra poti... perete de piatra, pana sus... arcade, coloane, plm.
- n-o sa ai loc de matrix in sump, asa ca tre' sa suplinesti cu piatra din bazin.
- e fezabil, se poate.... poate strecuram si-un reactor micut, in sump.
Si aia e.
Merge! 
Am zis de la primul post, in pl lu' matale, ca cititi toti in diagonala
Mai exista solutia de compromis, si pot avea un sump mic de 45x45x45 + un mic sump in tank.
Mai precis, un geam despartitor, acoperit cu piatra, iar in spate compartimentat pentru saculetii cu matrix (pun matrixul in saci ca sa ii pot scoate la nevoie)
Geamul o sa aiba un mic piaptan pentru admisie, o pompa si o evacuare cu loc-line.
Apoi, in partea dreapta un piaptan mai mare, un BA, tevi din pvc, robineti, etc, care merg jos in sump (sump cu spumator, reactoare, ninja, lasers and shit)
S-a mai indulcit situatia, merge asa?
Am facut si un mic proiect in care e desenat acvariul si geamul despartitor. Sa-mi scuzati stangacia, dar e prima oara cand lucrez cu google sketchup
|
 |
|
|