[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Neata! Acu' am ajuns acasa si am avut o revelatie. Am descoperit de ce acvaristii nu trebuie sa fie acvariste: pentru ca celor din urma le mai cade din par in bazin, iar scalarii il mananca. Si e greu sa recuperezi juma' de metru de fir de par din stomacul scalarului. Mai ramasese un "maner" de 10 cm neinghitit, de care am apucat si am tras restul afara. Pestele a ramas viu in urma operatiunii.
Pe perioada cat acvariul a fost in tratament, cu temperaturi de peste 30 de grade, am mutat balariile de suprafata intr-o galeata, cu o veioza deasupra capului, dotata cu un bec economic ce da o lumina galbuie. Am sperat sa supravietuiasca asa doua saptamani.
Au mai crescut, s-au impuiat, nu s-au mai topit frunzele. Le merge mai bine in galeata decat in acvariu.
Update: am scapat complet de puncte. In sfarsit! A durat o vesnicie. Mai tin medicatia in acvariu pana vineri. Toti pestii continua sa dea din coada.
Am verificat tiglele si cred ca ai dreptate, multe sunt duse cu vantul.
Ie proaste rau femeile astea!
Nu cred ca trolluieste. Mie mi se pare ca e un pic mai special... asa. Inca nu s-a hotarat ce acvariu detine inca.
bebe12345 wrote:Salut ! am un acvariu juwel rio 240 l si unul de 54 litri ...

bebe12345 wrote:Salut ! Am un acvariu cumparat din magazin ( nu facut de.mime ) de 560 litri..

bebe12345 wrote:Bravo frate .. cate plante mi ar trebui sa cumpar pentru un acvariu de 370 litri ?

Si mai sunt. Volumul acvariilor variaza in fiecare topic deschis.
Bebe, nu ne incanti si pe noi cu o poza/mai multe ?
image
Tu ai cam sarit peste ciclare si ai tot cumparat pesti. Problemele abia incep sa apara. Nici mediile filtrante nu sunt stralucite.
Parca?
30-40 de litri pentru cateva zile, cu schimburi zilnice de apa, ar trebui sa fie suficienti. Plus ca vei putea folosi acvariul mic pe viitor, e perfect pentru carantina.
Ai achizitionat pesti/plante noi de curand? Grisul nu se face din vant, se aduce. Fix cu asta ma lupt eu zilele astea.
Siporaxul l-as pune fara saculet, dar clateste-l putin inainte, sa elimini praful de pe el.
Pai n-ai zis tu "GPS", "trasabilitate"? Eu m-am conformat si acu' ma lasi fara paine?!?
Sefu' situatia se prezinta dupa cum urmeaza. 5 pesti din 18 inca mai au puncte, inventariate in felul urmator:
2 mai au cate 2 puncte, 2 mai au cate 3 puncte si unul are multe, vreo 8-9 cred. Ieri i-am medicat cu punktol, apa s-a albit, astept rezultate.
Pana acum n-a murit niciun animal. Nu pricep de ce n-a murit parazitul pana acum la 32 de grade si incep sa ma intreb daca e gris sau altceva. Tetrahymena? Parca si punctuletele sunt mai mici decat ce vad eu in poze pe net. Dar aia nu ataca toti pestii odata, nu? Iar mortalitatea e ridicata si se intampla repede. Haaaaabar n-am, frate!
Alexandra, lampile alea, indiferent de culoare, au 6W. La cei 200 de litri ai tai, iti trebuie 33 de lampite d-alea, daca vrei sa respecti regula 1W/litru.
dan.pavelescu wrote:Pune bre la fiecare punct cate un GPS, ca sa ai trasabilitatea lor

Ce crezi ca n-am incercat? Un sistem bazat pe memorie fotografica, dar afurisitii de neoni seamana intre si se misca incontinuu!
dan.pavelescu wrote:fa-le un tratament adecvat, daca pierzi animale sau plante promit solemn ca iti cumpar eu altele. word!

Pai parca le-as face, dar nu gasesc Costapur decat la magazine online cu livrare in nspe zile. Am gasit in schimb corespondentul de la JBL, Punktol, dar pe ala nu mi l-ai recomandat, deci nu m-am inghesuit sa-l cumpar.
Animalele nu merg rascumparate, pentru ca au valoare sentimentala!
Stiu, aveam de gand sa tin temperatura sus inca 4 zile dupa ce cadea ultimul punct de gris.
Problema mea e ca dupa 5 zile inca mai vad puncte si ma intrebam daca sunt noi, sau sunt tot alea de la inceput. Am tot citit despre gris, dar nu scrie nicaieri cat dureaza faza in care parazitul sta pe gazda.

LE Acum am vazut ca a reaparut postarea liliacului! E un semn! Aleluia!
Au trecut 5 zile de cand tin pestii la 31-32 de grade si tot mai au cateva punctulete de gris pe ei. Nu s-a agravat treaba, nu s-au umplut mai rau, ba parca sunt mai putine decat in prima zi, dar nu trebuiau sa cada pana acum? Are cineva idee cat sta un val de gris pe pesti, pana se desprinde? Ca nu stiu daca ce vad eu acum pe ei sunt alea vechi de la prima infectie sau au capatat altele. Sa fug la marmacia de pesti, sau mai stau?
Schimba zilnic 20% din apa si nu-ti mai moare niciun peste. Ce material filtrant ai in extern?
Pai cam tot ce ai facut pana acum a fost gresit. Practic ai pus caruta inaintea calului.
1. Ai luat pestii inaintea acvariului.
2. Acvariul nu este ciclat, pestii tai se otravesc cu amoniac/nitriti.
3. Prea multe vietati pentru acel volum de apa.
4. Apa nu se schimba niciodata in totalitate, le provoci pestilor soc termic si osmotic.
Ultima ta grija ar trebui sa fie dezinfectarea plantei in momentul asta.
Andrei91 wrote:Am auzit de la cineva care are Ciclide de mult ca nu necesita Ciclare pentru acvariu de Ciclide..

Ciudata afirmatie! Ciclidele sunt pesti ca toti pestii. Mananca deci prin urmare defecheaza, resturile de mancare si fecalele polueaza apa, se transforma in amoniac si asa mai departe. Orice acvariu necesita ciclare.
Uite un articol care te va ajuta sa intelegi ce se intampla la tine in bazin.
http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
Mai rau ii face femelei sa traiasca cu un mascul din specia ei.

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: