[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pushkatu
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Nu, le-am lasat in acvariul maternitate. Acolo au iesit si puii vreo 2-3 saptamani mai tarziu. Cresc foarte repede. Experienta mea e mai mult una norocoasa, decat una bazata pe indemanarea mea. Citisem pe net cam ce conditii le trebuie si le-am asigurat strictul necesar, de restul s-au ocupat pestanii. Tin minte ca au inceput sa depuna aproape imediat ce i-am bagat in acvariu. Chiar is simpatici si imi pare rau ca a trebuit sa renunt la ei.
Eu am tinut un trio intr-un acvariu micut de 15 litri, steril, doar moss si am scos cativa puiuti, fara voia mea. Din ce vad la tine, ai pus mopul pe lateral, parca atarna. Incearca sa ii gasesti un colt in acvariu, sa fie pe substrat. Eventual, baga o cioata sub el sa aiba unde intra, ca un fel de pestera. Tot din experienta, am observat ca nu cauta neaparat locuri speciale unde sa depuna, pur si simplu o fac unde ii taie capul. Astept sa vad poze cu micutii peste cateva saptamani.
Sunt superbi pestanii, sa te bucuri de ei!
Se poate inchide, multumesc.
Multumesc pentru sfaturi!
Imi puteti recomanda o solutie sau o metoda prin care sa imi dezinfectez eficient acvariul? Am auzit de o metoda cu otet, dar nu vreau sa fac nimic ce as putea regreta ulterior.

Multumesc!
Arata super acvariul tau, imi place la nebunie. Chiar am impresia ca privesc un colt de natura. Felicitari!

Imi place foarte mult Heteranthera Zosterifolia ca aspect si te intreb fiindca vad ca e planta cea mai raspandita la tine in acvariu. Ai substrat fertil, CO2? Chiar imi place cum arata si vreau si eu. Orice informatie legata de ea, cat de repede creste, daca ai probleme cu ea etc. m-ar ajuta sa iau si eu o decizie in privinta ei.

Multumesc.
Anunt valabil!
Te-ai ales cu 2 gurami albastrii. Din poza mie mi se par mai mari de 4-5 cm. Par a fi adulti. Cel mai bine e sa ii intrebi pe amicii tai de cand ii au si daca au mai crescut dupa ce i-au luat. Asa o sa le poti determina cu aproximatie varsta. Din cate stiu eu, cresc mai mari de 4-5 cm, ajung undeva la 7-8 cm. Ca si comportament sunt asemanatori cu pestii betta, desi nu iti pot spune exact la ce sa te astepti, eu unul nu am mai avut de ani buni gurami. Ii poti dona la rubrica de donatii sau schimba pe alte articole de acvaristica.
Sunt superbi bettanii tai, sa iti traiasca. Si eu am 2 si sunt fascinat de acesti pesti.
Intre 50-100 de fire. Sa fie fara alge si sanatoase, foarte important!

Multumesc!
Mie mi se par foarte stresati pestii din acvariul tau. La inceput e normal sa fie un pic afectati de schimbarea de mediu, dar din ce vad eu din filmulet, in acvariul tau toti par a fi stresati, inoata hoatic dea lungul sticlei. Posibil sa fie curentul creat de filtru prea puternic, iar acvariul nefiind asa de mare, pestii sunt purtati mereu de curent, sunt derorientati si mereu obositi, neavand nici un moment de respiro. Incearca sa reduci putin debitul de la filtru si vezi daca mai inoata asa de haotic. De la stres se pot imbolnavi, iar cei mai sensibili din cauza socului constant mor.
Eu am vrut sa dau reset la setup acus vreo doua saptmanani si am mutat cei 35 de adulti( 15 productie proprie) intr-un acvariu de 25 de litri. Dupa ce am scos adultii, nu am avut timp in zilele imediat urmatoare sa scot si apa din acvariu, asa ca a ramas 3-4 zile in standby resetul. A 2 sau a 3 zi am vazut deja 2-3 puiuti, iar dupa o saptamana erau in jur de 13-15. I-am lasat asa si vad ca le merge bine. Au deja aproximativ un cm, dar cresc foarte greu. Din experienta mea, cam dupa mai bine de o luna ii poti muta fara probleme cu adultii, chiar 2 luni. Ii hranesc cu Hikari first bites si inca ceva mancare de pui de la sera, dar maruntita bine. Regret doar, ca m-am grabit si am apucat sa aspir substratul si sa scot marea majoritate a plantelor, altfel cred ca as fi avut mult mai multi pui. Oricum e bine si asa, daca ajung la maturitate vreo 10, mi se dubleaza colonia. De dat, as da doar la schimb cu alti microrasbora galaxy, dar din pacate sunt putini crescatori si impartiti in toate colturile tarii. Pana la primavara e prea riscant, chiar si cu transportul facut ca la carte.
Am reusit sa pun ceva banuti la ciorap si dupa ce am luat rand pe rand toate pasiunile mele, cred ca vreau sa investesc inca "putin" in acvaristica, mai precis in acvariul pe care il am. Va spun sincer ca ma cam sperie toata agitatia asta din jurul CO2-ului. Am mai avut ceva tentative in trecut, dar nu am reusit sa imi inving "teama" atunci si banii s-au dus in alte parti. Cu mare tragere de inima scriu acum, fiindca ma astept la cateva sfaturi intelepte din partea voastra, dar va spun sincer ca nu sunt sigur ca o sa iau o instalatie, chiar si dupa ce o sa va citesc sfaturile. Acvariul cu pricina are 200 de litri si momentan nu o duce prea bine. Problema= algele. Am schimbat recent neoanele. Aveam Aqua-Medic Aqualine T5 Plant Grow - 39W ( folosite 1 an si 2-3 luni; parte din problema cred ca se trage de aici) pe care le-am inlocuit cu Tub Neon T5 Osram Lumilux 865 - Tub HO 39W ( total 78W ). Pentru plante easy cred ca e ok. Legat de CO2:

1. Ce volum sa aiba butelia pentru cei 200 de litri ai mei?
2. Cam la ce suma sa ma gandesc pentru o instalatie completa?
3. Care sunt componentele strict necesare ca sa functioneze corect instalatia?
4 Care sunt componentele secundare, dar care le recomandati?

Daca fac pasul dupa ce primesc sfaturile voastre ( poate am noroc si prind ceva la rubrica vanzari ) si achizitionez o instalatie, o sa revin daca e cazul si cu alte nelamuriri, in special la capitolul asamblare, respectiv punerea in functiune corecta a instalatiei ( aici am mari emotii ).

Multumesc!
Eu nu am hranit niciodata puii de mai mult de 3 ori pe zi. Pierderi am avut minime. Astia mari, vad ca s-au pus iar pe treaba, am pescuit ieri cu o seringa un alevin. Recent am renuntat si la pistia, pentru ca se dezvolta prea repede si imi umbrea tot spre necazul celorlalte plante. Cred ca va trebui sa incep iar sa separ 2-3 perechi daca vreau pui, nu prea mai au sanse in acvariul mare.
A mei o duc binisor, cam rau cu temperatura, dar nu mai e chiar asa cald ca si luna trecuta. Pui nu prea am mai avut in ultimele saptamani, dar am cam 10 juniori in acvariu maternitate si vreo 2-3 care au scapat si au trait bine mersi cu adultii in acvariul mare fara sai scot de acolo. Cum de ti-au murit atatia?
Lucky eu am impresia ca pe tine nu te intereseaza in mod special acesti pesti si apelezi la forum doar cand apar probleme in acvariu care te deranjeaza personal, gen... dispar pestii! Din raspunsurile tale din topicuri mai vechi: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20829.page si din topicul asta, am dedus ca nu ai invatat chiar nimic din greseli, as putea chiar spune ca te duci inainte cu aceleasi probleme, care apar inevitabil la anumite intervale de timp, cand supriza!... iti faci si tu aparitia pe forum si ceri sfaturi care nu le respecti. De dragul pestilor pe care ii ti, eu zic sa iti gasesti putin timp si rabdare sa citesti articolele de pe forum, alftel colegii o sa se chinuie degeaba sa iti explice lucruri pe care nu vrei, sau nu poti sa le intelegi. Mult succes!
Nu i-am pus in acvariul de 200, decat pentru 2 zile si nu am inregistrat pierderi in randul galaxiilor, din contra chiar am scos pui din acvariu in perioada aia.

Killie ai mei, s-au pus pe clocit, am de la ei cel putin 4 pui, intre 0.5-1.5 cm. Cresc repede si sunt foarte mancaciosi.
Ok, ti-ai spus parerea, dar pune-te si tu in situatia noastra. Sa zicem ca intentionezi sa vinzi ceva, sau sa cumperi de la alti useri. Crezi ca noi am putea avea incredere in tine, nestiind cine esti cat de cat? Poate tu il vezi ca pe un dezavantaj, dar e un lucru foarte bun si important pentru o astfel de comunitate si nu o sa ti-o spuna doar sefii acestei comunitati, sefi care daca nu te apuci sa injuri sau sa incalci un regulament cu care ai fost de acord cand te-ai inscris pe forum, iti pot fi cei mai buni prieteni, chiar si numai aici pe forum. Poti la fel de bine sa folosesti inactiv forumul, doar pentru informatii, e gratis, e bine si nu trebuie sa interactionezi cu nimeni. Nu ai fi primul care procedeaza astfel. In momentul cand te apuci sa postezi, devi automat un membru activ, care are si drepturi si obligatii si din punctul meu de vedere asta e un coltisor al internetului foarte bine pus la punct si civilizat.

Ape limpezi si sanatate!

Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Go to: